Beauty Home Make up

10 tips voor het kopen van make-up voor de donkere huid

2 februari 2014

Drie weken geleden plaatste ik twee posts over make-up voor de donkere huid, welke merken er in Nederland te koop zijn, waar je deze merken kunt kopen én waar je als donkere vrouw het beste make-up advies krijgt. In deze post geef ik je 10 tips voor het kopen van make-up voor de donkere huid. Waar moet je op letten, wat zijn de do’s en de dont’s?

1: In mijn vorige post plaatste ik een aantal webshops, toch adviseer ik daar niets op de gok te kopen. Het is altijd het beste om make-up (vooral foundation) eerst te testen op jouw huidskleur.

2: Als je dan toch bij een webwinkel bestelt, vraag dan gerust om een sample. Hebben ze dat niet, probeer het merk dan eerst uit in de winkel. Dan kun je het later misschien alsnog in een webshop kopen.

3:  Als je de foundation of concealer wil kopen, test de kleur niet op je hand maar op je wang of vlakbij je kaaklijn. Hieronder zie je hoe het NIET moet:

sleek bb creams FOUT

4: Geef de make-up even de kans om in te werken en loopt desnoods even naar buiten om te zien hoe het eruit ziet. Dit is ook handig om te kijken of je huid geen allergische reacties geeft.

5:  Ben je een make-up beginneling? In dit geval kun je veel hebben aan de geweldige make-up technique workshop van MAC Cosmetics. Ik heb dit ook eens gedaan en ik heb er zoveel geleerd, van trucs tot kleuren die ik moet vermijden. De workshop kost €50, maar aan het einde van de workshop krijg je een waardebon van €50 die je aan MAC make-up kunt besteden. In feite is de workshop gratis. Info is op te vragen bij de MAC stores of counters.

6: Hoewel ik zweer bij MAC cosmetics en Nouba, vind ik toch dat de duurste merken niet altijd de beste merken zijn. Ieders huid is anders. Ga er dus niet blindelings van uit dat goedkope make-up per definitie slechte make-up is en dure make-up altijd van de beste kwaliteit is.

7: Om de perfecte foundationkleur te verkrijgen kan het weleens gebeuren dat je twee foundations moet mengen. Kies niet voor een kleur die het eigenlijk net niet is. Wees bereid te betalen voor de beste kleur, al zijn dat er misschien twee.

8: Vraag advies in winkels, vooral van verkoopsters waarvan jij de make-up er mooi uit vindt zien. Het klinkt superlullig om dit te zeggen, maar iemand van wie de make-up er niet verzorgd of mooi uit ziet, vind ik niet mijn meest betrouwbare make-up adviseur.

9: Bij twijfel, NIET doen. Blijf zoeken naar de beste en mooiste look en neem geen genoegen met het halve (en vaak onflatteuze) werk.

10: Last but not least: investeer ook in goede huidverzorging! Je kan nog zoveel foundations kopen, maar als de basis niet goed is blijf je een pleister op een open wond plakken. De wond, zo gezegd, moet eerst genezen. Heb je een probleemhuid? Probeer ook dat op te lossen door bijvoorbeeld je eetpatroon te veranderen of je huidverzorging aan te passen. Make-up kan een middel zijn om je mooier maken, maar is vaak geen oplossing voor huidproblemen. Ik spreek helaas uit ervaring.

WAT ZIJN JOUW TIPS VOOR HET KOPEN VAN MAKE-UP VOOR DE DONKERE HUID?
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.