Beauty Haar Home Life Mommy

10 x donkere barbiepoppen met black hair

27 september 2013

Als je aan Barbie denkt, denk je vaak aan de lange slanke, blanke, blonde barbie met blauwe ogen. Maar de tijden veranderen en dus de barbiepoppen ook. Op de Facebookpage van 4C Natural Hair Chicks vond ik deze geweldige verzameling van donkere Barbies met verschillende soorten black hair.

coverfoto barbies

De eerste donkere Barbie, Christie

Barbie kreeg in 1968 haar eerste African American friend, genaamd Christie. Christie leek precies op Barbie alleen dan met een donkere huidskleur. De eerste Barbie vriendin met natural hair kwam in 2003, zij heette Simone en droeg een kapsel met dreadlocks.

Toen ik klein was kon ik me heugen dat Barbie een bruin vriendinnetje had. Maar gek genoeg wilde ik die blonde langharige Barbie, misschien omdat ik me ook niet herkende in het bruine vriendinnetje.
Toen ik laatst aan het rondsnuffelen was op Facebook vond ik het zo leuk om te zien dat er nu veel meer variatie bij black Barbies is te zien.  Ik ben in ieder geval erg blij dat de huidige generatie kinderen niet de eenzijdige voorbeelden van een schoonheidsideaal zien die ik heb gehad.

Barbieboppen met verschillende huidskleuren en kroeshaar

Hieronder vind je tien black Barbiepoppen, in verschillende huidskleuren, ogen, kapsels en stijl:

Black Barbies 1

1: Een van mijn favoriete Barbies van deze tien! Hoe fijn is het om te zien dat een Barbie ook zo mooi kan zijn met een kaal hoofd. Enige minpunt vind ik dat zij onrealistisch blauwe ogen heeft. Maar voor de rest, love the top, and the African statement earrings!
2: Een leuke frisse Barbie met een wash ’n go-hairdo. Ze doet mij een klein beetje denken aan mijn moeder in de tijd dat zij nog curly had.
3: Barbie met twist out en headband. Erg leuk om te zien!
4: Op Facebook werd deze Barbie ‘rachet Barbie’ genoemd, omdat zij te shiny en ordinair zou zijn, mede door de lippenstift en piercings. Ik heb niets tegen de piercings, de lippenstift had inderdaad iets stijlvoller gekund, maar ja dat is smaak.
5: Ook een leuke Barbie met twists wiens babyhaartjes te zien zijn.

black barbies 26: Een prachtige Barbie met grove twist of braid outs.
7: Herken je deze lady niet ergens van? Dit is Barbie nummer 2 met de wash ’n go die ze nu heeft uitgekamd tot een mooie ronde afro puff.
8: Vampy looking Barbie met een enorme bos krullen. Beeld en beeldschoon deze Barbie!
9: Een donkergekleurde Barbie met (vermoedelijk) dreadlocks of twists. Wederom vind ik het jammer dat juist deze black beauty zulke onnatuurlijk blauwe ogen heeft. Toch vind ik het fijn dat men ook een Barbie heeft geproduceerd met een diepdonkere huid, aangezien dit bij velen helaas geen schoonheidsideaal is.
10: De laatste is een light-skinned Barbie met dreadlocks. Ik vind deze dreadlocks er supermooi uitzien, erg goed dat de producent laat zien dat dreadlocks bij donkere vrouwen er juist netjes uitzien en dus niets te maken hebben met vies of onverzorgd zijn (zoals ik laatst nog een vraag kreeg over hoe schoon dreadlocks nou eigenlijk zijn).

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

WELKE BARBIE IS JOUW FAVORIET EN WAAROM?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Kimry 27 september 2013 at 4:25 PM

  Loove this! Zodra het bekend is waar je deze baries kunt kopen, bestel ik er ook meteen een paar:)

 • Reply Willeke Steen 12 december 2013 at 12:55 PM

  Heb je toevallig al zo’n mooie barbie kunnen bemachtigen?, ik ben hard op zoek, omdat ik een prinsessentaart ervan wil maken voor mijn nichtje! Deze zien er echt heel erg mooi uit! Maar helaas kan ik ze nergens vinden:(, het is gewoon bij de normale winkels al hartstikke lastig om een donkergekleurde barbie te vinden.. helaas!

  • Reply TGSBB 12 december 2013 at 2:54 PM

   Dag willeke, ja je kunt ze online kopen! Check de post die onder dit bericht staat. Ook kun je contact opnemen met coloured goodies, die hebben ook donkere popjes.
   Succes ermee!
   Groetjes Tewa

 • Reply Stephanie 24 februari 2019 at 12:15 AM

  Waar kan ik een paar online kopen? En hoe duur zijn ze?

  • Reply TGSBB 13 maart 2019 at 10:05 AM

   Coloured goodies is een goede winkel waar je dit kunt kopen

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.