Home Life Lifestyle Travel Travel lifestyle

Mijn 12 allerbeste en handigste reistips!

7 augustus 2016

Ben je al op vakantie geweest of ga je binnenkort weg? Dan zullen deze reistips je vast goed van pas komen. Praktische en handig tips die je overal ter wereld kunt toepassen! 

1: Zorg voor valuta bij aankomst.

Als ik ergens heen ga waar ze een andere valuta hebben, zorg ik ervoor dat ik altijd wat geld bij me heb voor zoiets als een taxi.  Ik wissel meestal een aantal euro’s op Schiphol bij een bank (ja, dit is duur) maar dit zorgt ervoor dat je op de plaats van bestemming na een lange reis niet nog eens eerst geld hoeft te wisselen maar meteen op pad kan.

2: Download kaarten van te voren.

Je kunt tegenwoordig gebieden downloaden zodat je ze offline kunt raadplegen. Voor mijn vakanties maak ik zelf graag gebruik van de app Ulmon City Maps 2go. Hiermee heb ik bijvoorbeeld mijn hele trip naar New York kunnen plannen, omdat ik de citymap van tevoren kon downloaden en alle plekken die ik wilde bezoeken kon markeren.

Het was echt onwijs handig om een kaart te hebben en om te zien waar je bent, omdat je niet overal internet hebt.

3: Ziplock zakjes

Ziplock zakjes zijn echt onmisbaar op vakantie. Al bij het inpakken gebruik ik ze te pas en te onpas om alles lekvrij in te pakken. Maar ook tijdens de vakantie zijn ziplock zakjes mijn beste vriend. Als ik bijvoorbeeld op het strand ben en geen zand in mijn telefoon wil, maar ook in pretparken waar ik in die wildwaterachtbaan ga met mijn telefoon.

Ook handig voor als je met kinderen op vakantie gaat, om bijvoorbeeld eten en drinken mee te nemen. De uitvinder van de ziplock zakjes is een genie! Ik koop ze trouwens gewoon bij AH van het huismerk, goedkoop en prima zakjes.

4: Doe altijd twee volledige setjes kleding in je handbagage

Oh die ene keer dat mijn bagage in Nederland achterbleef zal ik nooit vergeten…Gelukkig was ik zo slim om mijn ondergoed in mijn handbagage te doen. Sindsdien doe ik altijd twee volledige kledingsetjes in mijn handbagage. Tuurlijk, het is niemands wens om tijdens je tweewekelijkse vakantie slechts twee outfits te hebben, maar twee zijn nog altijd beter dan geen.

5: Als je met iemand op reis gaat doe dan de helft van jouw kleding in diegenes koffer en vice versa

Ook dit is echt een lifesaver als jouw koffer kwijtraakt en die van je reispartner wel wordt gevonden. Zo heb je tenminste nog een aantal kledingstukken gered.

6: Maak een foto van de inhoud van je koffer,in case of loss

Als je koffer achterblijft of in het ergste geval kwijtraakt, moet je vaak een lijst op geven met de kleding die in die koffer zat. Ik weet vaak totaal niet meer wat ik allemaal in mijn koffer heb geduwd. Als geheugensteuntje maak ik een foto van mijn koffer, zodat mocht er wat gebeuren, ik op die manier weer voor de geest kan halen wat er in mijn koffer zat.

7: Neem altijd een grote sjaal of pareo mee

Deze tip heb ik weleens vaker gegeven, maar ik doe het nogmaals omdat dit misschien wel de beste tip is die ik heb. Koop een keer een grote sjaal of pareo. Op vakantie kun je deze sjaal op zoveel manieren gebruiken: in het vliegtuig als extra dekentje, op het strand als strandlaken, in de avond als vestje als het wat kouder wordt, maar ook om de antenne van je huurauto zodat je de auto nog herkent op grote parkeerplaatsen.

8: Maak foto’s van de beschadigingen aan je huurauto

huurauto beschadigingen

Als ik een auto huur in het buitenland maak ik (of mijn vriend) altijd foto’s van de beschadigingen aan de auto. Hoe miniscuul ze ook lijken, achteraf kan de autoverhuurder ineens verzinnen dat jij die schade hebt gemaakt. Door foto’s te maken van de beschadigingen dek je jezelf in en heb je bewijs van de schade die er al zat.

9: Vraag eettips in een leuk winkeltje aan een local

Als ik ergens ben en lekker, leuk en lokaal wil eten vraag ik het meestal aan een aardige medewerker in een leuk en smaakvol winkeltje. Als de medewerker een local is, weten ze vaak precies waar je moet zijn voor de lekkerste cuisine. Ik vraag trouwens meestal waar zij gaan eten als ze echt authentiek willen eten. Zo krijg je echt die insider tips waar geen andere toeristen zitten.

10: Neem kleine Nederlandse souvenirs mee

Ik neem altijd een aantal Hollandse klompjes mee die ik koop bij de Action voor een klein bedragje. Deze deel ik uit op vakantie aan mensen die ik aardig vind, ons hebben geholpen of waar we heel fijn bij hebben gelogeerd. Mensen vinden zo’n kleine attentie vaak heel leuk en onverwachts.

11: Neem een reislaken/slaapzak mee

Vooral als je low budget reist is het zo fijn om een reislaken of slaapzak van huis mee te nemen. Ik ben weleens in hostels geweest waar ik mijn hoofd nauwelijks durfde neer te leggen op het kussen en dan was ik zo blij dat ik mezelf in mijn reislaken kon wikkelen. Ik heb mijn reislaken gekocht bij Xenos maar je kunt het natuurlijk ook kopen bij Bever Sport of een van die andere professionele reiswinkels.

12: Travel with food

Tsja…ik zou geen Tewa heten als ik deze tip er niet bij deze lijst zou doen. Ik word ontzettend knorrig als ik niet heb gegeten. Een van mijn wijze lessen als ik op vakantie ga: neem voedsel mee. Ik koop meestal pakjes crackers, sultana’s of iets anders dat ik makkelijk mee kan nemen maar voorkomt dat ik hangry word.

koeltas snacks

Het is meestal meer een middel om de tijdelijke trek te stillen en ervoor te zorgen dat ik geen enorme trek krijg maar het nog even uithoud. Door schade en schande weet ik dat de gedachte: we halen wel wat op het vliegveld, er vaak bij inschiet en je niets meeneemt. Al is het maar een pakje crackers en een appel, als je trek hebt is dit het gene dat ervoor zorgt dat je stressvrij de vakantie in gaat.

Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.