Beauty Haar Home Life

4 lessen die ik geleerd heb van mijn eigen natural hair journey, deel II

30 mei 2014

Al meer dan twaalf jaar ben ik een trotse naturalista. Mijn hair journey heeft meer dan een jaar geduurd en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen en kom ik tot nieuwe conclusies. Voor de dames (en heren) die net hebben besloten om natural te gaan, oftewel hun haar niet meer chemisch bewerken, heb ik deze post geschreven. Eerder liet ik je 5 lessen van mijn eigen natural hair journey lezen, vandaag deel ik II van de lessen die ik heb geleerd. Hopelijk helpen deze lessen jou ook op jouw natural hair journey.

lessen natural hair journey deel 2

1: Helaas…niet iedereen is weg van jouw nieuwe ik

Toen ik net natural was, wilde ik graag bevestigd worden in mijn nieuwe look. Ik wilde zo graag dat mijn omgeving me liet zien dat ik ook mooi was zonder die steile haren. Maar helaas waren een aantal mensen niet zo blij met mijn nieuwe look en vonden ze mijn gerelaxde haar mooier. Ik vond dat toen heel pijnlijk, maar ik wist zeker dat dit het nieuwe pad was wat ik wilde bewandelen. Nooit is er een moment geweest dat ik weer steil haar wilde hebben en geloof me, ik heb behoorlijk wat beledigingen gehad over mijn afrohaar. Zorg ervoor dat je zeker bent van je eigen zaak, zodat je sterk in je schoenen staat als je kritiek krijgt van mensen die nog aan jouw nieuwe look moeten wennen. En vergeet niet, niet iedereen hoeft jouw nieuwe look leuk te vinden. Zolang jij er maar tevreden mee bent.

2: Zoek een natural hair bondgenoot

naturalista 3

Ik was zo blij dat mijn zus al naturalista was, omdat ik veel van haar kon leren en ik veel met haar kon bespreken. Zij had hetzelfde pad bewandeld en wist hoe ik om moest gaan met kritiek op mijn nieuwe haardracht bijvoorbeeld. Zoek een vriendin, of sluit je aan bij een natural haarclub, zoals The Natural Hair Club groep op Facebook. Daar zitten allemaal dames die in het zelfde schuitje zitten en weten wat je meemaakt. Stel alle vragen die je wil, lees blogs, boeken en bezoek evenementen waar gelijkgestemden komen. Het is echt verfrissend om je zo nu en dan te omringen met mensen die weten wat je meemaakt.

3: Laat het perfecte haar gaan

Het perfect haar bestaat alleen in sprookjes. En op Youtube. Maar in het echt vaak niet. Ik word niet wakker met een mooie bos lekkere krullen. Ik word wakker met een conehead kapsel. En als ik het nat maak zonder er haarproduct in te doen, krijg ik een rommelig afrokapsel. I Love It! Laat het beeld van het perfecte haar varen en je zult zien dat je journey relaxed verloopt. Zit er dus niet over in als je meer pluis dan normaal hebt. It is not worth it! Krimp, pluis, big hair, kroes, embrace it!

4: Wees geduldig 

De gouden tip en mijn laatste les die ik je wil meegeven is, heb geduld. Geduld om je haar met respect te behandelen. Geduld om je haar te laten groeien en gezond te worden. Geduld om te wennen aan je nieuwe ik. Geduld om je haar te kammen. Maar voor: geduld om deze natural hair journey tot een natural hair destination te brengen.

Succes!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Marleon 25 juni 2014 at 7:03 PM

  Super leuke blog ik vond je via misslipgloss.nl ik hou van jou blog! Ik ben in de transitioning fase en braid ondertussen ik wil heel graag lang natural hair en heb patience meteen aangeschaft :p

  • Reply TGSBB 25 juni 2014 at 7:18 PM

   Ah wat leuk! Wat een mooie naam heb jij! Ja patience is een onmisbaar product helaas…

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.