Beauty Haar Home

4 Snelle oplossingen voor een bad (kroes)haardag!

21 juli 2015

I have been there: je staat op en je haar is a big mess. Het is droog, stijf, je krullen zijn gewoon verdwenen en je weet gewoon: vandaag ga ik mijn haar niet los dragen. Tenzij ik eruit wil zien als mevrouw Cactus, maar dat terzijde. In deze post geef ik je 4 van mijn snelste oplossingen voor een bad kroeshaardag:

1: Afro Puff

Een van de makkelijkste oplossingen vind ik een afro puff. Je maakt je haar nat, doet er een beetje leave in conditioner in en haalt er vijf minuten een fohn doorheen. Meestal doe ik dit op de koude stand en laat ik de rest van mijn haar aan de lucht opdrogen. Daarna pak ik de afro kam en breng ik daar een beetje volume mee aan, vooral bij de wortels.

pineapple method slapen kroeshaar

Dan pak ik een groot elastiek (als je veel haar hebt kun je een afgeknipte panty gebruiken). Je kunt ervoor kiezen om een edge control te gebruiken zodat je haarlijn er iets strakker uitziet. Bij mij heeft dit geen mooi effect, dus ik gebruik een beetje water uit mijn spray bottle. Daarna maak je een strakke staart et voila, zie daar de afro puff!

afro puff

2: High Bun

De hoge knot doet me denken aan back in the days, toen mijn moeder alle onze haren moest kammen in heel weinig tijd en mijn vader mopperde: “Carla, kam gewoon een bol voor die kinderen, hoor.”

Heel hip is de high bun, oftewel, de hoge bol/knot. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de high bun het mooist is bij dik 4c haar. Als je iets dunner haar hebt, valt er vaak weinig op te steken en zie je de dunheid erg goed in een bun.

Toch vond ik deze tutorial erg handig waarin je drie manieren ziet om een high bun te doen:

3: Milk Maid Braid/Twist

Een milkmaid braid is een melkmeisjesvlecht die ik persoonlijk behalve erg snel ook erg mooi vind. Dit doet me altijd een beetje denken aan een trouwkapsel. Helaas vindt mijn toekomstige man dit mijn meest vreselijke kapsel, dus ik vrees dat dit niet mijn trouwcoupe zal worden. Eigenlijk heel gek, vaak vind ik dit zulk soort kapsels fantastisch, maar de meeste mannen die ik ken vinden dit niet mooi. Herkenbaar? Of houdt jouw partner wel van milkmaid braid-coupes? 😀

Deze tutorial van Mahonycurls laat het op z’n allersimpelst zien hoe je de milkmaid twist maakt. Het is echt in tien minuutjes gepiept!

4: Doek of Headwrap (of de muts)

Je zou denken dat het het simpelst is om je haar gewoon in een doek te binden, maar soms valt dat vies tegen. Ik heb weleens gehad dat ik dacht: ok dit wordt gewoon niks met mijn haar, ik doe er snel een doek overheen. En dan heb ik het ineens niet meer in de vingers om die doek mooi te knopen en sta ik te worstelen met die doek om uiteindelijk te eindigen met een muts op mijn hoofd.

double twist variatie

Gelukkig is de struggle niet altijd zo hard en komt het ook weleens voor dat de doek zó op mijn hoofd zit. In deze post zie je 4 headwraps voor kroeshaar die redelijk simpel na te doen zijn.

En wat is jouw ultieme oplossing voor een bad (kroes)haar dag?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Mayra 21 juli 2015 at 6:53 PM

  Lieve Tewa, trouw gewoon met je natural hair, dat is nl echt heel mooi! Je man vindt je toch wel mooi hoor!

  • Reply TGSBB 21 juli 2015 at 7:17 PM

   Hahaha jazeker ik ga trouwen met mn natural hair maar het zal geen milkmaidbraid worden, vrees ik.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.