Home Life Lifestyle

4 vrouwelijke kunstenaressen die mooie Afro Art maken

28 april 2015

Een mooi kunstwerk aan de muur is toch altijd welkom, vooral als het een kunstwerk is waar ik me in herken. De laatste jaren ben ik erg op zoek geweest naar kunstenaressen/kunstenaars die mooie Afro Art maken. Vandaag deel ik 4 vrouwelijke kunstenaressen die ik echt de moeite waard vind om vandaag nog een kunstwerk bij aan te schaffen én die betaalbare afro art verkopen. 

Keturah Ariel- Afro Art

keturah ariel black art

Bron foto: Keturah Ariel

Wie kent de prachtige kunstwerken van Keturah niet? Misschien ken je haar niet direct bij naam, maar zeker wel als je haar kunstwerken ziet. De kunstenares is naar eigen zeggen geboren met een penseel in de hand. Ik herken haar dromerige kunstwerken van ver, ze heeft een echt herkenbare stijl. Ze begon redelijk klein, maar werd al gauw bekend doordat haar kunstwerken wereldwijd via social media werden gedeeld. Nu doet Keturah veel professionele opdrachten voor o.a. Hairfinity en artwork voor bekende muzikanten, maar haar kunstwerken zijn nog steeds goed betaalbaar, rond de 20/30 dollar. Haar website waar je haar kunst kunt kopen, vind je hier.

Pardon My Fro- art en items met afro

douchegordijn afroEen merk dat ik sinds een tijdje heb ontdekt is ‘Pardon my Fro’. Wie er precies achter de lijn met afro kunst zit, is mij helaas onduidelijk. Wel weet ik dat ze betaalbare afro art verkopen en alle afro art ook nog eens op de meest gave producten printen. Je kunt bijvoorbeeld een douchegordijn, fleece dekentje of kussen laten printen. Zo kun je je hele huis in mooie afro art hullen. Op aanvraag versturen ze alles ook naar Europa. Hier in de shop kun je alles vinden.

Niki's Groove- Illustration and black afro art

niki groove

Bron foto: Niki’s Groove

Via dit artikel van Rowan kwam ik op de site van deze fantastische Franse kunstenaresse/illustrator Nicholle Kobi, woonachtig in Parijs. Ze verkoopt zeer betaalbare afro art met een typische Parisian touch, chique en creatief. Ook is ze moeder van een dochter en dat is terug te zien in de kunst die ze verkoopt. Wil je ook eens kijken in haar shop, check haar Etsy shop hier. Ze verzendt naar Nederland voor slechts €7.

Trudie Canwood - Black Carribean Art

trudie hangmatDe in Arnhem geboren Trudie Canwood maakt vrolijke kunst die je een erg tropisch gevoel geeft, niet alleen qua kleuren maar ook qua personen of situaties. Zo was een van de eerste kunstwerken die ik van haar zag een donkere dame die in een hangmat lag. Ik verlangde meteen naar die heerlijke zomeravond op een balkon in Paramaribo, lekker in slaap dommelend in een hangmat. Wat ik ook altijd leuk vind is dat Trudie dames schildert met weelderige vormen. Je kunt haar prachtige kunstwerken hier kopen, mocht dit iets boven je budget zijn, dan kun je er ook koffiekopjes kopen die handbeschilderd zijn door Trudie.

Dit waren mijn vier favoriete black art kunstenaressen, mocht jij er nog een aantal weten die ik nog niet ken, let me know!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.