Beauty Events Haar Home Lifestyle

4 x headwraps uit de workshop hoofddoek binden van Di’Xpression

17 juni 2014

Toen ik op de International Natural Hair Meet Up Day was, besloot ik om ook een workshop creatief hoofddoek binden te volgen bij Di’Xpression van Diane Rifeld. Zij geeft workshops aan dames die graag hoofddoeken dragen en die willen weten hoe je deze mooi kunt binden. In dit report laat ik je vier versies zien die ze mij heeft geleerd en die jij straks ook na kunt doen!

Ikzelf draag geregeld een hoofddoek, als ik een bad hairday heb of als ik gewoon een dag heb waar een hoofddoek mijn outfit afmaakt. Ik weet niet of mensen zich hierin herkennen maar ik heb weleens een hoofddoek creatie gemaakt die op dat moment heel mooi was en ik vervolgens nooit meer zo heb kunnen creëren. Of dat ik weet-ik-hoe lang voor de spiegel stond te prutsen met mijn hoofddoek, er eindelijk wat van wist te maken, hiermee de deur uitliep en vervolgens bij de eerste windvlaag de hoofddoek op de helft van mijn haar aan te treffen.

Van Diane leerde ik allerlei trucjes om bijvoorbeeld schuiven te voorkomen. Zo hoef je bijvoorbeeld helemaal geen speldjes te gebruiken om de doek op zijn plaats te houden. Dit hangt af van hoe je de basis van de doek vormt.

Diane Ritfeld hoofddoek bindenDiane heeft mij en de rest van de dames in een soort kringetje gezet, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar eventueel kunnen helpen. Eerst vertelt ze kort iets over Di’Xpression, dat zij zelf graag hoofddoeken draagt en men haar altijd vroeg hoe ze die prachtige creaties maakte. Zo kwam ze op het idee om hier workshops in te geven.

hoofddoek binden voorbeeldAls eerste beginnen we met de basis van de doek, die we bij de workshop hebben gekregen en mogen houden. De doek binden we achterover, waarbij de linkerkant over de rechterkant gaat en we daar een knoop in maken. Doe je dit andersom, dan glijdt de doek vaak van je hoofd af. Trucje no. 1!

marokkaanse creatieDe eerste creatie is de zogeheten Marokkaanse hoofddoek, waarbij je de twee uiteinden van de doek om je knot draait. Ik had hier meteen een foutje bij gemaakt zoals je misschien wel op de foto kan zien. Ik had de basis toch verkeerd geknoopt, rechts over links in plaats van links over rechts. Hierdoor ging mijn creatie bijna meteen schuiven. Op de rechterfoto zie je een dame bij wie het wel goed gelukt is.

big twist braid hoofddoekDaarna gaan we verder met de big twist braid. De twee uiteinden van de doek draai je als een soort twist om elkaar heen en die leg je dan vanaf je linkerkant rondom je hoofd (zie mijn demonstratie hierboven). Je brengt hem naar de rechterkant van je hoofd en zet hem daar vast aan de onderkant. Diane omschreef het vaak als: zoek een gaatje. Ik dacht vaak dat doeken werden geknoopt maar ze worden gewoon vastgezet. Ik vind deze variatie leuk en simpel, al is dit een typische bad hairday creatie.

De double twist braid is de volgende variatie op de big twist braid. Hierbij twist je de uiteinden van de doek individueel.

double twist hoofddoekOp deze foto zie je hoe Diane het voordoet. Als je de één van de uiteinden hebt getwist draai je hem om je hoofd heen vanaf de linkerkant. Je zoekt een gaatje om deze twist vast te zetten aan de onderkant. Daarna twist je het andere uiteinde en die draai je vanaf de rechterkant om je hoofd heen en zet hem vast aan de onderkant.

double twist hoofddoek dianeEt voila, hier heb je de double twist braid! Bij mij werd deze een beetje rommelig, omdat ik hem gehaast deed.

double twist variatie Hier zie je ook nog een variatie waarbij je de tweede twist maar tot op de helft van je hoofd brengt en hem dan op je hoofd onder de andere twist door haalt en dit weer naar achter bindt.

de flower hoofddoek bindenMijn favoriet is een van de meest opvallende creaties, genaamd ‘de flower’ . Hiervoor draai je je doek ondersteboven, zodat je hem aan de bovenkant van je hoofd vast kan maken. Hier twist je de uiteinden stuk voor stuk en die draai je op je hoofd om elkaar in een bloemvorm. De puntjes zet je vast aan de onderkant van de bloem. Zelf vind ik dit een geweldige creatie, al moet ik zeggen dat ik wel een drempel over moest om hem op te doen. Als je niet wil opvallen, dan is deze creatie misschien iets te hip.

dames workshop hoofddoek bindenHier zie je nog alle dames met de flower-creatie. Ik heb hier een variatie gemaakt, waarbij de bovenkant van mijn haar uit de bloem komt.

WELKE CREATIE VOND JIJ HET MOOIST?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Mayra 3 maart 2015 at 5:16 PM

  Saaaaang! Staat je wel!

  • Reply TGSBB 4 maart 2015 at 3:39 AM

   Dankjewel 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.