Beauty Haar Home

5 manieren om te slapen met kroeshaar

28 oktober 2014

Misschien zal je het niet geloven, maar ik sliep jarenlang gewoon met mijn bos krullen los op een gewone kussensloop. Mijn haar groeide langzaam, brak makkelijk en ik had geen idee waarom dit zo was. Pas toen ik mij begon te verdiepen in het onderhoud en de groei van kroeshaar, kwam ik achter de beste manieren om te slapen als je kroeshaar hebt. Vandaag deel ik ze met je!

Allereerst: ongeacht de methode raad ik echt iedereen aan om een satijnen of zijden (nog beter dan satijn zelfs) kussensloop te gebruiken. Dit voorkomt wrijving van je kroeshaar op je kussen en zorgt op de lange termijn voor minder breakage. Ook handig is de satijnen muts, ik gebruik trouwens zowel een satijnen muts als een kussensloop.

Pineapple methode

pineapple method slapen kroeshaarDe meest bekende slaapmethode voor kroeshaar en krullen is de zogeheten pineapple methode. De methode wordt zo genoemd omdat je je haar omhoog doet in een groot elastiek en zo je krulpatroon fris houdt. Van achter lijkt je haar dan een beetje op een ananas, vandaar de pineapple methode-naam (zie laatste foto). Voor mij werkt deze methode erg goed als ik een wash ’n go heb gedaan en ik de volgende dag ook weer een losse bos haren wil met dezelfde mooie kruldefinitie. De volgende dag haal je namelijk het grote elastiek uit je haar, fris je je haar op met wat water en zit het weer als nieuw. Het nadeel van deze methode vind ik dat ik wel wat klitten ontwikkel, dus wat dat betreft is dit niet de beste manier om je haargroei te stimuleren.

Overnight deep conditioner knot

Een effectieve manier om een deep conditioner of een pre poo te doen, is om te slapen met een masker. De volgende dag is je haar superzacht en gevoed en hoef je het masker alleen uit te wassen en zit je haar heerlijk fris. Ik doe dit als volgt: ik maak mijn favoriete masker, doe dat in mijn haar en maak een redelijk losse hoge knot. Daarover heen een douchemuts of plastic zak die goed om mijn hoofd blijft zitten. Daarover heen bind ik een sjaal die niet makkelijk afglijdt en ik leg ik een baddoek op mijn hoofdkussen zodat er geen masker in mijn hoofdkussen kan dringen. De volgende ochtend was ik het masker of de pre poo uit mijn haar  en kan ik het perfect uitkammen of stylen. Ik vind dit een heerlijke manier van deep conditionen en ook als pre poo werkt dit geweldig!

Slapen met twists

flattwist slapen met kroeshaarJe kunt je haar ook in flat twists doen, oftewel platte twists. Dit slaapt niet alleen lekker, maar zorgt ook voor een mooie kruldefinitie de volgende dag. Een voordeel van deze methode vind ik dat ik geen klitten creeer tijdens het slapen en zoals eerder gezegd krijg ik hier een mooie kruldefinitie van (de twist out). Een nadeel vind ik dat het even tijd kost om de twists te maken. Ik maak meestal flattwists, zoals je op de foto kunt zien, want te grote twists blijven meestal niet goed zitten in mijn haar. Wil je zien hoe je flattwists maakt, check dan deze tutorial. 

Slapen met bantu knots

Nog een manier om je haar te beschermen tijdens het slapen en tegelijkertijd in de ochtend een mooi resultaat te krijgen, is door te slapen met bantu knots. Bantu knots zijn grote twists die je in kleine knotjes draait. Dit is niet de meest geliefde look bij mijn vriend, want erg Sherk/Spice Girls, maar ik vind het altijd wel gedurfd. Het voordeel is dat je met bantu knots je puntjes mooi kunt instoppen en die dus minder makkelijk breken. Het nadeel is dat slapen met bantu knots alleen lijkt weggelegd voor de snelle en vaste slaapster, omdat je met allemaal knotjes op je hoofd toch ietwat moeilijk in slaap komt. Ik doe dit echt als ik een lange dag heb gehad en ik weet dat ik zal slapen zodra mijn hoofd het kussen aanraakt. Ben je een moeilijke (in)slaper, dan zou ik kiezen voor een andere stijl.

Platte vlechten (cornrows)

slapen met kroeshaar cornrowsOok niet zo’n geliefde stijl bij mijn vriend zijn cornrows of deze vlechten a la Whoopie Goldberg in Sisteract. Ik weet dat dit zeker niet de meest aantrekkelijke look is, maar voor mij is dit de makkelijkste manier om mijn haar snel en efficiënt in te vlechten voor het slapen. Voor ik mijn vlechten maak, fingerdetangle ik mijn haar, zodat er geen klitten meer in zitten. Dan maak ik een viertal vlechten (zoals je op de foto ook kunt zien, maak ik geen scheidingen) die ik de volgende dag spray met water, olie en leave in conditioner. Vaak laat ik dit een dag of twee zitten en spray ik de vlechten alleen. Ik heb gemerkt dat dit dé manier is voor mijn kroeshaar om te groeien en zo min mogelijk klitten te krijgen.

Dit waren de 5 manieren die ik gebruik om te slapen met kroeshaar! Mocht jij nog een andere handige en effectieve manier hebben, laat dan gerust een comment achter.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

7 Comments

 • Reply Josephinea 29 oktober 2014 at 5:07 PM

  Hallo, wat leuk om dit te lezen, zoveel variaties !
  Klopt het dat sommige foto’s weggevallen zijn ? Zie niet overal een voorbeeld van.
  Vond de zulu knots erg mooi, maar lijkt me niet fijn slapen.. te hard.
  http://i802.photobucket.com/albums/yy306/chvc/IMG_6217.jpg
  zo schattig 🙂
  Vond deze look van Whoopie altijd erg mooi, weet niet hoe je het noemt, dit ; http://www.grioo.com/images/rubriques/7/7718.jpg 🙂
  dag dag, fijne avond

  • Reply TGSBB 29 oktober 2014 at 5:30 PM

   Hai Josephinea,

   Dankjewel voor het compliment, ik heb alleen een foto van de vlechten en de flattwists erbij gedaan, zie je die wel?
   De bantu/zulu knots zijn erg mooi ook qua resultaat maar het slapen ermee is een ramp, hahah!
   groetjes Tewa

 • Reply Josephinea 29 oktober 2014 at 9:25 PM

  dankjewel, ja die foto’s heb ik gezien. Gebruik je een speciale stof als sjaal, of is het een bepaald merk, voor ’s nachts ?

  • Reply TGSBB 29 oktober 2014 at 9:47 PM

   Ik heb een sjaal gekocht bij Invito, een mix van katoen en satijn. En mijn kussensloop is wel van zijde, die heb ik online gekocht!

   • Reply Josephinea 30 oktober 2014 at 9:28 AM

    dank je 🙂 voor je snelle antwoord !
    fijne dag verder

 • Reply denise 31 augustus 2016 at 3:56 PM

  is een kap van douche ook goed

  • Reply TGSBB 1 september 2016 at 12:20 PM

   nee die is veels te hard voor je haar. Dat zou ik zeker niet doen.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.