Beauty Haar Home

5 populaire kroeshaarproducten die niet voor mij werken

22 september 2015

Ken je dat? Mensen die het hebben over hun holy grail, jou helemaal enthousiasmeren, jij vervolgens naar de winkel rent om dat product aan te schaffen om er daarna achter te komen dat het product totáál niet werkt op jouw haar! En teleurgesteld ga je verder, als beginnende productjunkie op zoek naar nieuwe producten. Zucht…

In deze post laat ik je 5 populaire kroeshaarproducten zien die voor mij totaal niet werken. Ben benieuwd of je ze herkent!

Ecostyler

eco styler

Toen ik net natural werd las ik zo veel over eco styler dat ik dacht dat dit ook voor mij the holy grail moest zijn. Mijn zusje gebruikte het ook wel eens en haar krullen zagen er dan glanzend en gezond uit. Toen ik het echter probeerde…*insert tragisch muziekje*: wat een teleurstelling! Niet alleen werden sommige delen van mijn haar keihard waardoor mijn haar kon breken als een twijgentak, ook was er met geen mogelijkheid volume te krijgen in mijn haar. Om nog maar te zwijgen van de witte vlokjes die op mijn schouderpartij achterbleven als ik mijn haar wilde aanraken.

Veel later las ik op een blog dat een ander meisje er ook last van had. Wat blijkt: eco styler gel kan veel te zwaar zijn voor bepaalde poreuze haartypes (zoals mijne) en eco styler werkt het beste als je het mixed met een crème. Zo voorkom je ook de bekende witte vlokjes style.

Bobby pins/schuifspeldjes

Ken je dat plaatje van die bobby pins die iedereen kwijt raakt in het haar? Zó niet herkenbaar voor mij! Op de een of andere manier blijven die dingen nooit zitten, of ik ze nou op de juiste/onjuiste manier in mijn haar doe.

Ik heb weleens een half uur staan hannesen met bobby pins, omdat ik een mohawk kapsel wilde creëren. En op de tutorials ziet het er altijd zooo makkelijk uit! Bij mij zag het er uiterst armoedig uit, ook omdat je mijn schedel kan zien als ik mijn haar met bobby pins probeer op te steken. Bobby pins zijn volgens mij heel handig en mooi als je dik en vol haar hebt. Voor al het andere haar is een elastiekje een veiligere keuze.

Shea butter

Een product waar veel naturalistas bij zweren is shea butter. Als beginneling keek ik graag filmpjes over haargroei, waarbij veel mensen lieten weten dat ze enorme haargroei hadden door pure shea butter. Needed this in my life! Dus ik kon mijn geluk niet op toen ik op een markt een Afrikaanse man vond die behalve handgevlochten manden ook pure shea butter verkocht!

shea butter the natural hair club

Meteen sloeg ik in! Finally: haargroei. *insert telerustellend muziekje* Tot..ik thuiskwam.  Allereerst; ik was niet zo weg van de aparte geur (een soort natgeregende geit??). Daarnaast is shea butter een zware boter die mijn haar verzwaarde. Terwijl ik juist een product nodig had dat mijn haar funk geeft, om het maar zo te zeggen. Als klap op de vuurpijl kreeg ik enorme jeuk van shea butter doordat ik allergisch bleek! En dat terwijl het zo’n puur product is. Nu weet ik dat ik liever geen producten gebruik waar heel veel shea butter in voorkomt, omdat het voor mij dus een beetje een no-go product is geworden.

Shea moisture Coconut and Hibiscus styling milk en gel

Ik was zoooo gek op de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie, dat ik gelijk die hele populaire Coconut and Hibiscus lijn opkocht. Huge Miskoop alert!  Zoals je hier kon lezen beviel de Curling Souffle gel uit deze lijn mij al niet. Maar de grootste flop is de conditioner uit deze lijn. Die is zelfs een van de slechtste conditioners voor mijn haar ooit!

shea moisture curling souffle

Ik heb hem meerdere kansen gegeven, met verschillende producten na en voor (soms maakt de combinatie van een bepaalde shampoo met een conditioner nog een verschil of een product wel of niet goed werkt.) Maar bij deze conditioner is het altijd hommeles! Ik moet er heel veel van gebruiken om mijn haar enigszins doorkambaar te maken en dan nog eindigt mijn haar in een stroeve stro toestand. Helaas heb ik bijna alle producten van deze lijn niet meer gebruikt, terwijl heel veel naturalistas bij deze lijn zweren.

Appelazijn-Apple Cider Vinegar rinse

Een manier om je haar heel schoon te maken is om het te wassen met appelazijn. De eerste keer dat ik dit deed ging het eigenlijk al mis. Ik goot gewoon een flinke scheut appelzijn op mijn haar en wachtte af. POEF en mijn haar werd superstroef! Bovendien stonk ik een uur in de wind naar zure azijn.

Toen ik eenmaal doorhad hoe het dan wel moest (altijd verdunnen met water!), werkte dit product nog steeds niet zoals ik hoopte. Ik moest zelfs heel veel conditioner gebruiken om mijn haar weer zacht te krijgen en de dagen erna brak mijn haar sneller. Hoeveel mensen ook zweren bij deze natuurlijke manier van reinigen, voor mij is dit echt niet de manier.

EN? WELK BEKEND KROESHAARPRODUCT IS EEN TOTALE FAIL BIJ JOU?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.