Home Life Lifestyle

7 écht leuke redenen waarom ik houd van donkere mannen

25 april 2015

Nog geen twee weken geleden zag ik via Twitter een artikel op Viva.nl dat mijn mondhoeken naar het zuiden deed hangen: ’10 redenen om een donkere man te daten’. An sich geen gek idee, eindelijk eens aandacht voor de donkere man. Maar toch… bij het lezen herkende ik vooral alle voor de hand liggende en al vaker gehoorde redenen waarom donkere mannen geweldig zijn. De redenen waarom ik ook van donkere mannen houd kunnen evengoed generaliserend zijn, maar ze zijn tenminste niet cliché.

donkere mannen

Mijn ervaring met donkere mannen begint natuurlijk bij mijn eigen vader en daarna de mannen daaromheen gebaseerd op mijn vader. Voor de duidelijkheid, ik houd van alle kleuren, maar dit artikel is mijn persoonlijke ode aan de donkere man. Simpelweg omdat hij meer waard is dan de clichés die ik las. Dus hier: 7 andere en écht leukere redenen waarom je wel van donkere mannen kunt houden:

1: De donkere man houdt van je in je ‘Good, Bad and Ugly times’

Ik heb weleens van die dagen… dat ik me als een dweil voel. Toch moet ik even naar de supermarkt of dergelijke, dus besluit ik me te hijsen in een gemaksoutfit, de vale joggingbroek met Fido Dido T-shirt. Alles behalve sexy loop ik op straat en daar komt hij me tegemoet: de donkere man. Hij weet dat je je voelt als een uitgezakte walvis, maar zal dit nooit tegen je zeggen. Integendeel: “Dag mooie dame, je hebt een mooie joggingbroek aan, hoor.” Op je best, maar ook op je slechtst kun je een lief compliment verwachten van de donkere man en daar vind ik hem te gek om!

2 Hij kan qua eten eenkennig zijn, maar wat hij wel eet, daar geniet hij enorm van

kousenband zoutvlees ramon beukSushi: is rauw. Biefstuk: het liefst zo doorbakken mogelijk. Salade: is voor konijnen. Soep: geen echte avondmaaltijd. En ga zo maar door. Ik zie mijn vader als een moeilijke en eenkennige eter, vooral als we uit eten (proberen te) gaan. Lange tanden en eeeeeeverythang. Máár, als mijn moeder een van zijn favoriete kostjes maakt, is hij enorm in zijn sas en glundert hij van geluk. Hij eet niet veel, maar wat hij wel eet, daar smult hij van.

3: Als je niet ingaat op zijn avances, is hij niet beledigd

Dit is mijn persoonlijke ervaring met de (Surinaamse) donkere man: ik loop op straat met de kinderwagen. Hij: “Mammie, mag ik met je meelopen?” Ik *verbaasd*: “Uh…” Hij: “Ik kan de vader van je kind zijn, hoor.” Ik: “Nou nee, dankjewel, ik heb al een man.” Hij: “Oké dan. Zeg hem dat hij trots op je moet zijn.” Ik: “Oké, zal ik doen.” Hij: “Dag mammie!” Ik ga niet in op zijn avances en hij is totaal niet beledigd. De meeste Surinaamse mannen die ik ben tegengekomen, kunnen goed tegen een afwijzing of hebben geen probleem met het lopen van een blauwtje. Heerlijk toch, als mannen zelfverzekerd zijn!

4: Als hij uitgaat gaat hij op netjes

Hier kan ik echt trots op zijn: als ik naar een familiefeest ga, hebben vrijwel alle heren in de familie één overeenkomst: ze zijn gekapt en geknipt. Ja, sommigen dragen flamboyante bamboritahemden gedrenkt in een overdaad aan Old Spice of Armando cologne, maar ze doen allemaal hun best om er netjes uit te zien. Glimschoenen, baard geschoren, kleding netjes gestreken, ik houd ervan! Ik weet nog als klein meisje dat mijn ouders weleens naar een feestje gingen en dan zag zowel mijn moeder als mijn vader er piekfijn uit.

5: Als er wat met zijn vrouw of dochter aan de hand is gaat hij voor ze door het vuur

black fathers instaMijn vader was degene die altijd het hardst stond te juichen als we iets bereikten. Maar als iemand ons of onze moeder onjuist had behandeld,  was het huis te klein. Ik kan in ieder geval over mijn eigen vader zeggen dat hij zijn nukken had, maar voor zijn vrouw en dochters altijd door het vuur ging en gaat.

6: Op feestjes is de donkere man een graag geziene gast

Niet omdat hij zo goed kan dansen, sterker nog… mijn vader danst als een houten klaas. Maar gewoon omdat er altijd een leuke sfeer hangt door mijn vader, ooms, neven en andere heren op de feesten. De donkere mannen die ik kennen zijn niet per se dancing kings, maar wel sfeermakers en geen mopperaars die op een feestje in een hoekje zitten te kniezen. En om de verhalen die er worden verteld, lach ik vaak schuddebuikend mee.

7: Hij is zeer creatief en nooit zuinig met complimenten

Wie weleens naar Suriname is geweest, zal onder de indruk zijn geweest van de compliment-creativiteit van de mannen. Voorbeeld: ik sta met vriendin Z, die een een kleurrijke jurk aanheeft bij een bushalte. Een man gebaart wild naar ons aan de overkant van de straat. Niet begrijpend kijken we eerst hem en daarna elkaar aan. Hij steekt over en kijkt vriendin Z met ondeugende ogen aan: “Ik ben speciaal uit mijn auto gestapt om je te komen vertellen dat je een prachtige jurk aanhebt.” Vervolgens loopt hij weg!

Natuurlijk zijn dit slechts een paar redenen waarom je absoluut van donkere mannen kan houden. Deel die van jou hieronder!

Graag wil ik afsluiten met een heerlijk lied van Angie Stone: Black Brotha, an ode to y’all

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

  • Reply Henna 27 april 2015 at 12:51 PM

    Mooi

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.