Beauty Haar Home

8 redenen waarom ik soms baal van mijn kroeshaar!

25 augustus 2015

Vorige week schreef ik een ode aan mijn kroeshaar. Helaas heb ik ook wel eens slechtere dagen waarop ik zo gek als een deur word van mijn kroeshaar. Wanneer dat zo is, lees je hieronder.

Waarom ik soms baal van mijn kroeshaar:

1: omdat ik er eerst drie uur als een verzopen hond uitzie voordat mijn haar droog en fabulous is.

De verzopen kat look: ik heb hem. Elke ochtend. Mensen die me alleen in de ochtend zien, zullen denken dat ik standaard een soort Jheri Curl coupe heb, omdat het echt een aantal uur duurt voordat mijn haar droog is.

2: omdat het altijd aandacht trekt en omdat mensen er ongevraagd aan willen zitten

Hoe groter het haar, hoe meer mensen het natuurlijk zien. Enerzijds zou je kunnen zeggen dat ik er zelf om vraag, want ik kan het ook in een staart doen. Aan de andere kant denk ik vaak: I was born with this hair, dus take it or leave it.

haar aanraken

Toch moet ik nog wel eens wennen als mensen aan mijn haar willen voelen. En vooral in het buitenland krijg ik er veel opmerkingen over. Je bent vrijwel altijd in het vizier van anderen met kroeshaar. Vooral als ik een dag heb waarop ik even anoniem wil zijn, vind ik mijn opvallende coupe jammer.

3: omdat ik in de winter bang ben voor bevriezing en breakage

In de winter maak ik mijn haar ook vaak nat en als je met nat haar naar buiten gaan waar het vriest, kan je haar zo afbreken! Ik zit in de winterperiode dus altijd met een dilemma: met nat haar naar buiten gaan en de kans op breakage riskeren óf mijn haar niet nat maken en de eerste helft van de dag een vage coupe hebben. Ik vraag me altijd af hoe anderen dit doen?

4: omdat het onder geen enkele (bad) muts/helm past

Wellicht dragen ze een muts tegen de kou? Ik heb het weleens geprobeerd hoor, een leuke muts…Hij bleef helaas steken, waardoor ik op een conehead leek! Ook een badmuts is onbegonnen werk; mijn haar is zo groot dat het met geen mogelijkheid in een badmuts past.

Toad

Last but not least baal ik als ik een helm op moet doen. Tuurlijk, veiligheid gaat voor alles, maar toch is het soms jammer als je coupe dan helemaal instort. Als ik dan eenmaal de helm om mijn hoofd heb weten vast te maken, proest ik het standaard uit als ik in de spiegel kijk: Hello Toad!

Lees ook: Zit jij in de natural hair gevangenis?

5: omdat mijn haar maar niet in de lengte lijkt te willen groeien

Inmiddels heb ik dit redelijk losgelaten, maar vroeger kon het me nog weleens storen dat mijn haar niet in de lengte maar breedte groeit. Het wordt wel langer maar door de krimp, ook wel shrinkage genoemd, zie je er nauwelijks wat van. En dan krijg ik dus ook elke keer dezelfde vraag: “Heb je je haar geknipt? Het groeit lastig hè??! ”

6: omdat ik me een ongeluk zweet in warme landen met dat haar op mijn voorhoofd

Oef, hoe mooi ik mijn kroeshaar ook vind, in warme periodes is het erg warm om het los te dragen. Ik puf en zweet me een ongeluk door al die haren in mijn gezicht. Aan de andere kant wil ik het juist los dragen, omdat het nu kan! Ook krijg ik vaak pukkeltjes op mijn voorhoofd in de zomer door de hitte die ervoor zorgt dat mijn haarproduct op mijn voorhoofd smelt.

7: omdat haarproducten voor mijn kroeshaar meestal meer geld kosten

anita grant rhassoul mud deep condish review

Momenteel is mijn favoriete product de butter cream van Avlon keracare. Dit potje dat ik vier keer in de week gebruik kost me rond de €20. Dat vind ik toch wel een pittige uitgave. Ik wil graag het allerbeste voor mijn haar, en helaas kost het dan ook wat.

Er zijn een aantal kroeshaarproducten die goedkoper zijn en bij de drogist te koop zijn, maar ik ben nu juist fan van de geïmporteerde producten van Shea Moisture, Aubrey en Anita Grant die veel duurder zijn in Nederland. Als iemand naar Amerika gaat, vraag ik vaak of diegene een potje voor me meeneemt, dat scheelt zo de helft van de prijs!

8: omdat het niet voor niets washDAY heet

Elke week gebruik ik een deep conditioner (check hier mijn favoriete deep conditioners), was en kam ik mijn haar grondig uit. Sommige dagen kost me dit meer tijd dan andere, maar ik zal eerlijk zijn: ik zie er wel vaak tegenop om zoveel uur kwijt te zijn aan dit hele proces. Vroeger was ik echt jaloers op vriendinnen die na gym zo hun haar konden wassen en het vrij snel daarna droog was. Ik moest helemaal onder de droogkap met rollers en daarna ook nog aan de haal met een krultang.

Gelukkig is het tegenwoordig niet geen pijnlijk proces meer, maar soms zou ik willen dat mijn washDAY iets korter was.

Ondanks deze baalmomentjes houd ik gelukkig altijd nog superveel van mijn kroeshaar! Jij hebt hopelijk net zo veel liefde voor je haar, maar op welke momenten baal jij er soms van?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Audrey 30 augustus 2015 at 10:37 AM

  Ik baal echt nooit van mijn haar behalve de grijze plukken
  🙂

  Voor elk type haar geldt, lees wel de beschrijving voordat je een strijd aangaat of zoiets. Niet iedereen krijgt het helaas mee bij de opvoeding (ik heb het niet meegekregen) en dan krijg je struggles met je prachtige haar. Of het nou glad, krul of kroes is.

  Hoeraaaaaaa voor kroezig haar…..

  • Reply TGSBB 31 augustus 2015 at 11:45 AM

   Zeker! Had me veel struggle bespaart als ik meteen wist welk haartype en porositeit ik had.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.