Home Life Lifestyle Mommy

De 9 leukste en fijnste kraamcadeaus!

24 april 2016

Als je net bent bevallen wil iedereen op bezoek komen. Hartstikke lief natuurlijk, maar soms ook best een beetje zwaar. In deze post geef ik je een aantal tips die elke kraamvrouw (aka net bevallen vrouw) zal kunnen waarderen:

Toen ik in de kreukels lag na mijn bevalling, wilde ik het liefst heel de dag met baby en man in bed cocoonen. Helaas gaat het leven toch weer door en moet er ook geleefd en het pasgeboren kindje bewonderd worden.

Het bezoek brengt vaak de meest lieve maar niet altijd even praktische cadeaus mee. Op een gegeven moment word je bedolven onder de knuffelbeesten. Daarom deze post, niet dat ik de knuffelbeesten niet waardeerde (die komen later van pas), maar dit waren cadeaus waar ik op dat moment praktisch veel aan had:

1: Eten meenemen:

Met stip op 1: eten meebrengen. Vooral in die eerste weken heb je totaal geen puf om te koken en soms vergeet je zelf te eten. Alsmaar bestellen kost ook veel geld, dus wat was ik blij dat mijn moeder de eerste weken eten meebracht. Je kunt pas cocoonen als je de ruimte en rust hebt om te cocoonen. Een van de dingen die me rust gaf was dat ik me geen zorgen hoefde te maken over het eten.

surinaamse bami met kip en komkommer op zuur

Als je op kraambezoek gat, maar niet een kookster bent of jouw smaak ook die van hun is, haal dan gewoon wat af of laat wat bezorgen voor de kersverse ouders. Eten is altijd welkom! Lunch, zoals broodjes meenemen of een lekkere salade met een gezonde smoothie is evengoed een heerlijke verrassing.

2: Huishoudelijke taken doen

De eerste dagen heb je een kraamhulp, maar daarna moet je zelf het huishouden weer doen. Hoe heerlijk is het als het bezoek even de afwas doet of de vaatwasser uitruimt! Ik vond het heerlijk als iemand even de handen uit de mouwen stak en ons met het huishouden hielp. Sommige mensen zijn er niet per se van gediend als je als bezoek meteen begint met opruimen, dus als je een berg afwas of vuile kleding ziet, kun je het beter eerst aanbieden voordat je de Mien Dobbelsteen uit gaat hangen.

3: Boekje ‘a fissa fu miffi’ ( ook in Antilliaans)

fissa fu miffi

Toen ik dit boekje kreeg was ik echt ontroerd! Niet dat mijn Sranangtongo zo goed is dat ik het zelf foutloos kan voorlezen, maar toch is het leuk om iets van mijn cultuur aan Ella te kunnen overdragen. Het boek ‘Het feest van Nijntje’ is in zowel Sranangtongo als Papiamentu te koop voor €6, bij de betere boekhandels of online.

4: Tijdschriftenpakket met mama magazines

Bij lekker cocoonen, hoort ook lekker lezen. Je kunt in sommige gevallen niet meer doen dan samen op de bank liggen en voeden. En tijdens dat voeden is het heerlijk om ook wat te lezen. Ik kreeg van een vriendin een heleboel mama magazines. Magazines waar ik eerst een boog omheen liep en waar nu ineens tal van handige informatie in stond! Ik lees nu graag bladen zoals Fab Mama, Viva Mama en Ouders van nu, maar ook nog steeds Linda, Viva, Flair of Harpers Bazaar. Een leuk tijdschriftenpakket is altijd welkom!

5: Bon voor post natal massage

Het cadeau waarmee je echt vrienden maakt: een bon voor een heerlijke post natal massage. Oh wat was ik moooore than happy toen ik voor het eerst even niet hoefde te denken aan voeden en een uurtje voor mezelf cadeau kreeg. Vooral als je een pittige bevalling hebt gehad, is een post natal massage zo ontzettend fijn! Dit zijn tegenwoordig mijn drie massage adresjes en hier ben ik bij alledrie geweest niet lang na mijn bevalling (ja, ik nam het ervan).

6: Brownies per post

brownies pp

Als ik iets een fantastisch cadeau vind, voor mezelf of een ander, zijn het deze brownies per post wel! Je kunt ze bestellen vanaf 6 stuks in allerlei smaken en ze zijn echt heerlijk. Er is ook een optie om het te laten verpakken als kraamcadeau, leuk als je wel iets van je wil laten horen, maar niet meteen in die eerste weken langs gaat.

7: Bon oppas baby

Ben je goed met kinderen en in het specifiek pasgeboren baby’s? Dan is het fijn om een tegoedbon te geven voor een oppasbeurt! Als je net ouders bent geworden, is het fijn om ook eens iets te kunnen doen als ouders. Ik vond het erg fijn dat men op mijn dochtertje wilde passen zodat mijn vriend en ik ook nog wat samen konden doen.

8: Magazine: Beste koop voor je kind

beste koop kind

En dit magazine is absoluut een van de meest fantastische cadeaus! Als nieuwbakken ouder twijfel je de hele tijd wat nu het beste is om te kopen voor je kind. In dit magazine van de consumentenbond, speciaal voor kinderproducten, vind je onafhankelijke tests over kinderwagens, de beste buggy, het beste autostoeltje en ga zo maar door:

Het magazine ‘Beste Koop voor je kind’ kijkt kritisch naar de producten die je als jong gezin nodig hebt om je nieuwe leven in te richten: van autozitjes, kinderwagens en babyfoons tot keukenapparaten, wasdrogers, (gezins)auto’ s, luiers, voeding en speelgoed’.  Het tijdschrift besteedt veel aandacht aan de veiligheid van producten en prijs-kwaliteitvergelijkingen, maar ook de ‘Beste Koop’ producttesten en doe-het-zelf-tips zullen niet ontbreken.

Het magazine was online te bestellen maar helaas is dat nu niet meer het geval. Wel kun je het nog eenmalig kopen bij de grotere ako en primera’s te koop voor €3,95.

9: De BabyBeGood Eko doos

Soms heb je van die initiatieven waarvan je denkt: damn was ik er maar zelf op gekomen! Zo ontzettend slim, verantwoord en ook nog eens positief voor de maatschappij. Zoals de babybegood doos. Toen de vriendin van mijn neef zwanger was van hun eerste kind zocht ik een leuk pakket, maar ik vond voornamelijk gratis dozen met gesponsorde producten die ik zelf helemaal niet cadeau zou geven. Wat was ik blij om deze doos tegen te komen!

baby be good doos eco

In deze doos zitten prachtige ecologische babyproducten zoals hapjes van Ella’s kitchen, natuurlijk wasmiddel, een verantwoorde speen van Hevea en nog 4 andere geweldige producten voor maar €25!! Je kunt het op de site van babybegood kopen en het laten thuisbezorgen bij de nieuwe ouders.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik achteraf als moeder terugkijk op deze doos het misschien een tikkeltje betweterig kan overkomen, alsof ik mijn ecologisch verantwoorde keuzes aan iemand anders wilde opdringen. Maar zo is het zeker gelukkig niet overgekomen, pfieuw. Daarnaast hebben veel nieuwbakken moeders ook echt geen idee dat je niet de geijkte Zwitsal producten hoeft te kopen, maar dat er heel veel goede alternatieven zijn.

Dit waren mijn 9 tips voor kraamcadeaus, mocht je er een hebben gegeven, let me know!!


Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Diana 25 april 2016 at 1:15 AM

    Goedenmorgen,

    Op de faceboekpagina van Nowi en Pepa kun je ook leuke kraamcadeaus krijgen.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.