City reports Food Home Lifestyle Travel

Afrikaanse soulfood bij Mata Mata Pili Pili Antwerpen

12 juni 2014

Mocht je in Antwerpen zijn én ben je gek op  soulfood, dan mag je Mata Mata Pili Pili niet missen. Mata Mata Pili Pili is gestart door twee Vlaamse heren Jonathan en Jeremy, waarvan een van Vlaams-Surinaamse afkomst is. In Congo betekent ‘Mata Mata Pili Pili’ de dikke en de dunne. In Antwerpen staat dit knusse restaurant bekend om zijn heerlijke Afrikaanse soulfood. Ik nam samen met een vriendin de proef op de som en dit is wat ik at en wat ik ervan vond.

mata mata pili pili

In dit city report schreef ik al over mijn bezoek aan Antwerpen. Toen ik op zaterdag op zoek ging naar lekkere soulfood hoorde ik van diverse mensen over dit Afrikaanse restaurant Mata Mata Pili Pili. Gek genoeg was dit ook zo’n beetje het enige soulfood restaurant in Antwerpen! Een ernstig tekort zou je dus kunnen zeggen.

interieur mata mata pili pili collage

Mijn verwachtingen waren best hoog, aangezien de mensen die ik naar soulfood vroeg enthousiast Mata Mata Pili Pili riepen als zijnde dé soulfood expert van Antwerpen. Als we er binnenkomen zit de sfeer er al goed in. De tent zit op een tafeltje na helemaal vol. De vriendelijke eigenaar en gastheer Jonathan begroet ons en geeft ons de kaart. De gerechten zijn ingedeeld naar land, wat erg leuk is om zo uit verschillende Afrikaanse landen wat te kunnen proeven.

home made gemberbier

Een jonge knappe ober komt de uitgebreide drankenkaart brengen. Geen cola of sinaas, maar verse homemade gemberbier, tropische pina coladas en vers bessensap. Ik ga voor de lekkerste pina colada ooit!! Hier lust ik er nog wel vier van!

pina collada

Als het eten net zo lekker is, belooft het wat. We kiezen voor een mix van fingerfood, bestaande uit gebraden kippenvleugeltjes, makemba (gebakken banaan) en akkra (bonenbeignets). (zie onder)

voorgerechtDe bonenbeignets hebben een smaak die ik niet helemaal thuis kan brengen en zijn een beetje weeïg. Niet iets dat ik nogmaals zou eten om eerlijk te zijn, maar dan moet ik ook toegeven dat ik niet gek ben op bonen. Het gehele voorgerecht is niet per se iets dat ik zou aanraden, ook omdat de hoofdgerechten enorm zijn. Als je een kleine maag hebt, kun je het dus beter alleen voor een hoofdgerecht kiezen.

palava mata mata pili piliNadat ik bijna twintig minuten heb lopen twijfelen tussen de hoofdgerechten, kies ik uiteindelijk voor een gerecht uit Ghana, de Palava (zie foto hierboven). Palava is een stoofpotje van kip in pindasaus met spinazie en cashewnoten, geserveerd met rijst, zoete aardappel of fufu. Zoooooooo lekker!!! Het is een licht pittig gerecht dat heel goed combineert met de vele smaken die erin verwerkt zijn. Dat kip en cashewnoten een goede combi zijn, wist ik. Dat kip en pindasaus een goede combi is, wist ik ook. Maar dat kip, cashewnoten, pindasaus en spinazie zo lekker waren, ontdekte ik daar.

matoke mata mata pili piliMijn vriendin Tamara gaat voor een grotere uitdaging en kiest de Matoke uit Oeganda (zie hierboven). Matoke is een plantain (bananen) schotel met rundvlees in tomatensaus. Ook dit is echt heel erg lekker, maar wel erg machtig. Beide gerechten krijgen we gewoon niet op. Aan een dessert komen we niets een toe, zo vol zitten we. Volgende keer gaan we ons zeker wagen aan de nagerechten, nu besluiten we nog een keer voor die heerlijke cocktails te gaan.

tams en ikMata Mata Pili Pili is een restaurant waar ik zeker nogmaals heen zou gaan, alleen zou ik de volgende keer niet gaan voor een voorgerecht maar zou ik een proeverij willen doen van de hoofdgerechten, dus misschien zou ik dan meerdere hoofgerechten nemen en die delen. Er staat namelijk zoveel op de kaart dat ik het echt lastig kiezen vond. Maar dit is natuurlijk wel meteen een reden om hier gauw weer terug te komen!

Check voor meer info hun Facebookpagina.
Mata Mata Pili Pili, Hoogstaat 44, Antwerpen.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.