Home Lifestyle Mommy

Being a mommy; verwachtingen versus realiteit

22 mei 2015

Wie heeft me ook alweer die wijze woorden toegefluisterd? Moeder zijn kan heel anders uitpakken dan je had verwacht, niet dat het niet leuk is, maar de realiteit is soms toch wel anders. Voor moederdag maakte Amerikaanse blogger Naptural85 deze video over verwachtingen versus realiteit. Ik denk dat met mij een aantal moeders zich wel zullen herkennen in de volgende situaties. Ik lag in ieder geval helemaal dubbel! Ook deel ik een aantal van mijn eigen verwachtingen en of die realiteit zijn geworden:

Lekker buiten lunchen

Als ik eenmaal een baby heb ga ik op vrije dagen lekker veel buiten wandelen en lunchen, dacht ik. Met dat wandelen is het helemaal goed gekomen, maar met dat lunchen….

Allereerst zijn er aardig wat plekken waar je niet met je buggy naar binnen kan (trap, hele hoge drempel, luide muziek, of gewoon geen plek voor een buggy). Daarnaast heb je de plekken waar je wel past met je buggy maar waar het personeel al een zure mond trekt als je binnenkomt. “Getver een baby. Als het maar niet gaat krijsen.” (Echt gehoord in een bekende tent in Amsterdam West).

En ja, er is altijd het gevaar dat je baby wel wakker worden en het op een krijsen zet. Dus als ik al een plek heb gevonden waar het personeel me verwelkomt, is een van de eerste vragen: is het ook mogelijk om mijn bestelling eventueel mee te nemen? Dan zit ik in the end toch thuis te lunchen.

De klap in je gezicht...van je eigen kind

knuffels

Je bent zwanger en ziet het al helemaal voor je: gezellig knuffelen op de bank met je baby. Dat knuffelen op de bank gebeurt zeker.

Maar wat ik niet had verwacht is dat je soms een knuffel wil uitdelen en dan (per ongeluk) een pets of een rammelaar in je gezicht terugkrijgt. Ik had geen idee dat een baby zo ongecontroleerd met armen en benen kon zwaaien, waardoor het soms lijkt alsof je door je eigen kind wordt mishandeld, LOL!

Thuiswerken

Als de baby slaapt kan ik thuiswerken, dacht ik. In de realiteit slaapt mijn baby toch iets minder dan ik had verwacht. Bovendien denk je naast thuiswerken vaak ook een huishouden te kunnen runnen.

De keren dat ik echt productief heb kunnen werken met mijn baby erbij kan ik op 1 hand tellen. Je weet als moeder immers nooit hoe je dag loopt, daarom probeer ik flexibel te zijn en vooral te accepteren dat ik mijn werk vaak net niet afkrijgt.

Relaxed achter de buggy

Ik zag ze vaak in mijn buurt, die moeders die zen en glimlachend achter de buggy wandelden met een cappuchino in de cupholder. Tegenwoordig ben ik ook een zen buggywandelaar, maar vooral in de eerste maanden begonnen deze wandelingetjes niet zo relaxed.

Baby Ella sliep pas na een tijdje wandelen en dat zorgde ervoor dat ik redelijk gestressed achter de buggy rende in plaats van liep. Mensen moeten hebben gedacht dat ik bezeten was, zo rennend achter de buggy.

Shoppen

kleertjes baby

Lekker shoppen en snoezige kleertjes kopen, dacht ik. Zo kocht ik een (of nee, laat ik eerlijk zijn: diverse) supersnoezig jurkje dat compleet onpraktisch bleek te zijn. Niet alleen met aantrekken, maar ook qua comfort. Nu weet ik inmiddels dat een zacht joggingbroekje of een legging vele malen makkelijker aangaat en lekkerder zit dan een modieuze maar stugge skinny jeans.

Borstvoeding geven

Het plaatje was in mijn hoofd zo: je legt een kind aan de borst en vol liefde kijk je toe hoe je kind drinkt aan de borst, zo simpel is het. De realiteit is dat borstvoeding bij een aantal moeders niet mogelijk en/of pijnlijk is.

Bij mij lukte het gelukkig wel en natuurlijk kijk ik geregeld vol liefde naar mijn baby, maar vooral in het begin voelde ik me schuldig als ik in slaap sukkelde. Tijdens de eerst vijf minuten begon ik al te knikkebollen en moest ik de rest van de sessie vechten tegen de slaap.

Ook is borstvoeding geven fysiek zwaarder dan ik dacht. Het is een pure workout om een baby van 8,5 kilo te borstvoeden. Een voordeel is dat ik armspieren ontwikkel en dat ik uberhaupt borstvoeding kan geven.

Welke verwachtingen je ook hebt, het is niet erg om ze bij te stellen. Ik moest echt leren dat het ook ok is als het niet altijd loopt zoals je had gehoopt of verwacht. De realiteit is soms niet leuk en soms moet je je aanpassen, maar dat heeft mij uiteindelijk best veel geleerd over mijzelf. Als ik gefrustreerd raak, vind ik dat zwaar, maar nog vaker ben ik trots omdat ik leer flexibel te zijn en het toch maar mooi heb geflikt!

Ik ben benieuwd naar jullie verwachtingen vs realiteit. Wat is anders gegaan dan je had verwacht en hoe bevalt die realiteit?

Liefs, Tewa

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

3 Comments

  • Reply Mayra 25 mei 2015 at 5:43 PM

    hahaha, zo herkenbaar!

  • Reply tamica 18 januari 2016 at 2:34 PM

    Hahahahahahaha, “rennend achter de buggy” dat wilde ik wel zien. ik deed et makkelijk hoor. kilometers lopen in huis en daarna een paar rondjes met de auto voor madam in slaap viel.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.