Beauty Home Life Lifestyle Travel

Best of 2014 Tag: wat waren mijn favorieten uit 2014?

1 januari 2015

Happy New Year iedereen!!! Hoop dat jullie allemaal een te gekke oud en nieuw hebben gehad! In deze post blik ik nog één laatste keer terug op 2014 met de ‘Best of 2014 Tag’. Wat waren mijn favoriete etenswaar-beautyproducten- herinneringen-tv programma’s- en nog veel meer van 2014? In deze post lees je al mijn favorieten uit 2014:

best of 2014 tag

BEAUTY
Meest favoriete haarproducten uit 2014:

favoriete kroeshaarproducten 2014 Ik ben qua haarproducten helemaal verliefd geworden op de Denham Brush die mijn haar echt heel snel en effectief uitkamt. Als favoriete conditioner gebruik ik de Aubrey conditioner die klitten laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tot slot heb ik een nieuwe favoriete leave creme: de Keracare Avlon Butter Cream. Ik zal hier nog een andere keer uitgebreid over berichten. De olie die het afgelopen jaar het meest voor mijn haar heeft gedaan is de pure jojoba olie. En, tot slot, ben ik nog steeds superblij met mijn Huetiful Steamer.

Meest favoriete make up producten uit 2014:

favoriete make up producten donkere huid 2014Ik maakte kennis met de Even True Foundation van Black Opal, die niet alleen perfect met mijn huidskleur samensmelt, maar ook nog eens een geweldige dekking heeft, fijn voor de gevoelige huid én  heel betaalbaar is. Toch hoop ik in 2015 een foundation te vinden die iets minder snel afgeeft, want zonder af te poederen geeft deze foundation toch nog af. Ook een make-up favo is mijn Ellis Faas Mascara, die mijn wimpers echt een onwijs mooie boost geeft. Qua lippenstift heb ik een hele goede nude kleur voor de donkere huid ontdekt van MAC. Hij is heerlijk romig en blijft lang op de lippen zitten. Wat in dit lijstje niet mag ontbreken is mijn favoriete nagellak van Essie, in een paarsbruine kleur. Ik kocht hem in de aanbieding bij Etos en het bleek dat deze kleur uit het assortiment gaat. Erg jammer, aangezien deze nagellak maar liefst een week opblijft zonder te chippen!

Meest favoriete Body/gezicht producten uit 2014:

gezichtproducten eczeem huidroutineZoals vorig jaar gebruik ik ook weer bijna alle producten van Paulas Choice, die je hier ziet. Ik ben vooral gek op de toner en de moisturizer. Voor mijn gevoelige huid zijn dit twee toppers die ik niet kan missen. Voor mijn lichaam gebruikte ik de amandelolie van de Tuinen, die erg effectief is geweest in het bestrijden van striae. In deze post beschreef ik welke drie stappen ik nam om mijn zwangerschapstriae te bestrijden met olie, waar de amandelolie een grote rol speelde.

FOOD
Favoriete restaurant waar ik heb gegeten:

locavore dessert ubud baliAls er iets niet mag ontbreken in mijn ‘best of’-lijstje, dan is het het beste eten uit 2014 wel! Zoals de vaste lezers al in deze Nom Nom Tag (favoriete eten lijstje) konden lezen, ben ik gewoon gek op eten. Ik kan echt genieten van een uitgebreid maal, maar ook zeker van een simpele patat mayo. Het aller aller lekkerst waar ik in 2014 heb gegeten was in januari toen ik op Bali was. In dit report beschrijf ik alle plekken waar ik heb gegeten op Bali. Een enorme uitschieter was Locavore in Ubud. Dit restaurant serveert lokale ingrediënten in een haute cuisine jasje. Mijn vriend en ik genoten er van een 5-gangen diner en het was zoooooo ongeloofelijk lekker. Elke gang was weer een aangename verrassing en echt alles was perfect bereid, geserveerd en opgemaakt. Voor westerse begrippen is het eten heel betaalbaar. Mocht je naar Bali gaan, dan is dit restaurant echt een must!!

ik bij ramonOok een vermelding waard, was mijn eetervaring bij het jaarlijkse pop up restaurant van Ramon Beuk ‘Voor een maand’. Hier at ik samen met mijn kritische ouders Surinaams in een nieuw en haute cuisine jasje, zoals een roti salade en een pom-amuse . Mijn report en de foto’s van die avond kun je hier lezen.

LIFESTYLE
Leukste reis die je hebt gemaakt in 2014:

22Het afgelopen jaar is qua reisjes niet zuinig geweest. Zo begon het jaar met Bali, ging ik daarna naar Antwerpen, bezocht ik voor het eerst in mijn leven New York en als klapper op de vuurpijl ging ik naar Mallorca! Hoewel alle reisjes te gek waren, heb ik zelf het meest overgehouden aan Bali. Daar ging ik samen met mijn vriend in een yoga/stilte retraite waardoor ik veel op een rijtje kon zetten en echt tot rust kon komen. Ik zou het iedereen aanraden die gestresst is of gewoon een beetje rust in het lijf kan gebruiken. Voor mij was dit een hele fijne start van het jaar om zon, zee en strand te combineren met meditatie en geestelijke rust.

Het beste dat je is overkomen dit jaar:

Daar moest ik even over nadenken, omdat ik vind dat er een aantal hele goede dingen zijn gebeurd in mijn leven. Bali was life changing voor mij en mijn vriend, zo bleek een paar maanden na onze reis toen hij mij echt geheel onverwachts ten huwelijk vroeg. Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo flabbergasted geweest, vooral omdat bijna iedereen (tot collega’s aan toe) in het huwelijksaanzoekcomplot bleek te zitten en ik totaal niets door had. Normaal ben ik het type dat altijd cadeautjes al raadt voordat iemand het cadeau heeft kunnen kopen. Nu werd ik zo verrast!

FullSizeRenderOok de geboorte van onze dochter Ella is (ondanks dat ik een hele zware bevalling heb gehad) echt het mooiste dat mij had kunnen gebeuren. Het is ontzettend cliché om te zeggen, maar ik had niet gedacht dat ik het zo mooi zou vinden om moeder te worden. Het is nu voornamelijk zwaar (vooral ’s nachts), maar toch voel ik me heel gezegend dat ik dit mooie en gezonde meisje op de wereld heb gezet.

Favoriete film of docu uit 2014:
Bron foto's: Metropolis

Bron foto’s: Metropolis

Het afgelopen jaar heb ik niet bijzonder veel films bekeken. Wel kijk ik graag documentaires die ik dan weer graag op mijn blog deel met jullie. De meest bijzondere documentaire vond ik deze van Jurgen Lachmann, die gaat over boegroes. Boegroes zijn kleine balletjes die onder de voorhuid van de penis worden aangebracht, om een vrouw meer plezier te brengen. In deze documentaire sprak Jurgen met mannen die openhartig vertellen (en zelfs laten zien) waarom zij de zogeheten boegroes hebben aan laten brengen. Ik heb zo ontzettend hard gelachen en elke keer als ik de docu weer kijk, heb ik enorme schik! Dus, met stip op één, deze documentaire over boegroes!

Leukste tv programma:

Ook in 2014 kan ik mijzelf een tv verslaafde noemen. Ik kan echt genieten van goede buitenlandse series zoals Law&Order of Scandal, maar ook Nederlandse programma’s kijk ik graag. Mijn favoriet van het afgelopen jaar waren ‘Ik vertrek’ en ‘Expeditie Robinson’. ‘Ik vertrek’ gaat over stellen die naar het buitenland vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen. Iets dat mij ook te gek lijkt, maar vooral nu niet echt haalbaar is met een pasgeboren baby. En ‘Expeditie Robinson’ is al jaren een van mijn favoriete programma’s op de buis. Het lijkt mij een geweldige ervaring en ik vind het oprecht jammer dat het programma nu enkel voor BN-ers is weggelegd. Dat maakt het niet minder leuk hoor, sommige BN-ers vind ik nu echt sympathieker (Remy Bonjasky) en anderen veeeel minder leuk. Ik kan niet wachten tot een nieuw seizoen!!

Favo artiest die je hebt ontdekt in 2014:


Ik ben gek op nieuwe muziek, maar hoe ik die nieuwe muziek zou moeten leren kennen is mij soms een raadsel. Ik luister tegenwoordig veel radio en daar hoorde ik de prachtige nummers van de Nederlandse zanger Ruben Hein. Echt kippenvelmuziek, ik ben fan!!

BLOG
Meest memorabele blogmoment van het afgelopen jaar:jorgen buitenvrouw knevel brink

Op mijn blog schreef ik deze post over het scherpe antwoord dat Jorgen Raymann gaf toen hem werd gevraagd of de buitenvrouw iets typisch Surinaams is. Ik vond het een topantwoord, vooral omdat ik de vraag zelf geregeld krijg. Ik had geen idee dat met mij, zoveel anderen het ermee eens waren en massaal deze post deelden. Dit was de eerste keer dat een post van ThisGirlSBlackBook viraal ging en zelfs weken daarna was dit nog in mijn statistieken te merken. Te gek!! Ook een memorabel blogmoment was toen ik ging schrijven voor een van de grootste Nederlandse beautybloggers Miss Lipgloss. Al jaren volg ik haar blog en om dan ineens mijn gezicht en teksten te zien op haar blog was geweldig!

Blogdoel 2015:

Graag sluit ik deze Best of 2014 Tag af met een vooruitblik op 2015. In 2015 zou ik met ThisGirlSBlackBook eindelijk internationaal willen gaan. De .com gaat langzaam veranderen in een geheel Engelstalige en op Europa/Amerika gerichte site. Aan de .nl verandert er weinig, alleen qua design zullen jullie begin dit jaar een prachtige verandering zien (vind ik zelf). Ook wil ik in 2015 mijn blog professioneler aanpakken en hoop ik er eindelijk geld mee te verdienen. Met het team dat ik nu rondom ThisGirlSBlackBook heb gebouwd wil ik groeien, op alle gebieden. Hopelijk betekent dit meer artikelen per week en een nog betere kwaliteit van zowel de blogposts als foto’s.

Ik hoop dat jullie in 2015 met nog meer plezier ThisGirlSBlackBook bezoeken en supporten! Iedereen bedankt voor alles het afgelopen jaar! Een toost op 2015!

Veel liefs, Tewa.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Aisha 1 januari 2015 at 8:34 PM

  all the best for 2014! May the good things continue!

  • Reply TGSBB 13 januari 2015 at 5:01 PM

   Thanks Aisha!!

 • Reply Rowan 1 januari 2015 at 9:18 PM

  Mooi blogdoel, Tewa! Ik houd m’n fingers crossed voor je 🙂

  • Reply TGSBB 13 januari 2015 at 5:01 PM

   thanks lieverd!!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.