Food Home Lifestyle

Lekkerste Caraïbische soulfood eten in Rotterdam

26 januari 2015

Een tijdje geleden schreef ik over de beste plekken om Caraïbische soulfood te eten in Amsterdam. Nu was ik laatst in Rotterdam en vroeg me af waar je dat in die stad kan doen. Waar eet je in Rotterdam de lekkerste roti, de beste Javaanse bami of lekker Antilliaans eten? Omdat ik er zelf niet vandaan kom, heb ik de hulp ingeschakeld van Rodney Korsten, geboren en getogen in Rotterdam én een soulfood kenner en liefhebber. Hieronder vind je zijn smakelijke post over het lekkerste Caraïbische soulfood in Rotterdam!

Eetcafé Westpoint
Rijst oven kip kouseband cafe westpoint

bron foto: cafe westpoint

“In eerste instantie zou je denken: goed eten in dit huiselijk uitziende café? Vast niet! Maar… niets is minder waar. Sinds eind jaren ‘80 kun je hier naar hartenlust een zeer smakelijk bordje eten. Misschien wist je dat niet, maar veel Surinaamse mannen kunnen heel goed koken. Zo ook bij Westpoint, waar voornamelijk door mannen wordt gekookt. Je vindt hier de klassieke gerechten uit de Surinaamse keuken, ook wel ‘oso patu’ (huisgemaakt) genoemd. Met een dagelijks wisselend menu kan je kiezen uit heerlijke en goede maaltijden voor schappelijke prijzen (tussen de €10-15). Hierbij moet je denken aan een typisch Surinaamse maaltijd, zoals heri-heri (aardvruchten met bakkeljauw, kousenband en ei), kousenband met rijst of gevulde sopropo.

Watergeusstraat 207, Rotterdam  www.cafewestpoint.nl 

Warung Mirosso

tjapsalon mi rossoHeimwee naar de Javaanse lekkernijen van Lelydorp en Blauwgrond in Suriname? In Rotterdam waan je je op die plek bij Warung Mirosso, dat dezelfde naam heeft als het restaurant in Paramaribo. Bij binnenkomst proef je meteen de sfeer van Suriname door de bamboe-achtige doch simpele inrichting. De grote vlag van Suriname verwelkomt je en doet je meteen thuis voelen. De menukaart is niet al te uitgebreid, maar alles wat erop staat is superlekker! De specialiteit van het huis is de zogeheten ‘Tjapsalon’, een variatie op het gerecht kapsalon, alleen nóg lekkerder. Zoals je hierboven kunt zien, is de Tjapsalon een bak met gefrituurde cassave, snijbonen, bakkeljauw en twee malse kipsatés overgoten met huisgemaakte pittige satésaus. Mijn favoriete Mirosso gerecht! Dit heerlijke gerecht spoel je weg met een huisgemaakte markoesasap (passievruchtsap) of verse dawet (Javaanse kokosdrank).

Nieuwe Binnenweg 249, Rotterdam.

Streetfoodbar BBQ SFB
streetfood bar rotterdam

Bron: Streetfood BBQ Rotterdam

Nieuw in Rotterdam is de Streetfoodbar in het Schieblock-gebied aan de rand van de stad. Ze serveren hier een unieke combinatie van soulfood en streetfood in een levendig stadslaboratorium. Je eet de heerlijkste Afro-American soulfood, zoals mac ’n cheese, buffalo wings of baked sweet potato gemaakt door chefs Big Nate en E Made It. Hip en kleurrijk publiek!

Schiekade 201, Rotterdam www.barbar.nu

Warung Mini (53)

saoto soep en bakabana
Bij Warung Mini, dat ook in Den Haag en Amsterdam zit, vind je Javaanse gerechten, zoals bami, nasi of telo met bakkeljauw. Maar… deze Rotterdamse warung Mini is berucht om haar saoto soep (zie rechterfoto), volgens sommigen zelfs de allerbeste saoto soep van Rotterdam! Met een onlangs verbouwde zaak en een tweede zaak genaamd Mini 53 een paar deuren verder, kan je als vanouds goed eten. De huisgemaakte pittig-zoete satésaus is echt heerlijk in combinatie met de versgebakken baka bana (gefrituurde banaan in een knapperig deegjasje). Tegenwoordig kunnen de maaltijden en/of hapjes thuisbezorgd worden.

Witte de Withstraat 47,  Rotterdam www.warungmini.com  

Toko Asha

recept surinaamse roti makenVoor de beste roti van Rotterdam hoor je vaak dat je bij Roopram en Rotiland moet zijn. Oké, het smaakt daar prima, maar voor een échte roti mag je Toko Asha absoluut niet vergeten. Je krijgt hier de aller-, allergrootste rotiplaten van Rotterdam. Roti kip en lams zijn de favorieten van menig clientèle.Verder kan je er ook andere Surinaamse gerechten verkrijgen. Deze staan al kant-en-klaar in de vitrine en hoeven alleen nog maar te worden opgewarmd. Naast de enorme en heerlijke roti, moet je ook zeker de goed gevulde bara’s (deegsnack) proeven. Ook de exotische drankjes zijn de moeite waard!

Bergweg 357, Rotterdam

Dit zijn mijn favoriete plekken om goede Caraïbische soulfood te eten in Rotterdam. Ik ben benieuwd of jij ze net zo lekker vindt als ik!
Groet, Rodney.”

Ook het vernoemen waard:

Blanke of Blonde Greet. Surinaams eten zoals bruine bonen met rijst of cassavesoepen
Taberna Dushi, Caraïbische cuisine, zie hier mijn verslag.
La Bandera, Dominicaans, traditionele gerechten.

Dankjewel Rodney voor jouw tips!
Heb jij (als Rotterdammer) nog een soulfood adresje dat volgens jou ook in deze lijst had moeten staan? Laat gerust een comment achter en dan voeg ik de plek toe!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.