Food Home Lifestyle

De 7 beste Surinaamse eettenten in Amsterdam

15 oktober 2012

Regelmatig word ik gevraagd wat nu het beste Surinaamse restaurant of eettentje is. Daarom laat ik je in deze post kennismaken met mijn 7 favoriete en beste Surinaamse eettenten in Amsterdam. Waar kun je de beste roti, nasi, saoto, bakabana of broodje bakkeljauw vinden? Je leest het in deze post met de beste Surinaamse restaurants:

CLICK HERE TO READ THIS POST IN ENGLISH

EETHUIS RICHARDO- SURINAAMS/CREOOLS

Als je goed kijkt, zie je achter de geblindeerde ramen een Surinaams eethuis, waar je verse en betaalbare Creoolse gerechten (zoals pom, pastei of tayerblad) eet, gemaakt door kok Richardo. Mijn favoriet is zijn moksi alesi met kokos en zalm. Sinds afgelopen jaar zijn ze verhuisd naar de Javastraat, waar je nu ook gezellig kunt eten. Wil je liever bestellen, dan kan dat natuurlijk ook via de website.
Javastraat 47, Amsterdam Oost, tel: 020-779 12 55, http://www.eetricardos.nl/

Altijd Lekker- Surinaams/Aziatisch

In Amsterdam Zuid-Oost ontdekte ik Altijd Lekker, een nieuw Surinaams afhaalrestaurant waar je ook kunt zitten om een broodje te eten. Ze hebben er van alles: Surinaamse broodjes tot roti, snacks en hele maaltijden. Ik at er een heerlijk broodje bakkeljauw maar wat me echt bij bleef was die Tjauw Min. Zucht.

altijd lekker tjauw min

Pure Perfection! Heerlijk gekruide noedels met mals vlees en verse groenten. Het water loopt me weer letterlijk in de mond als ik eraan denk. Zonder twijfel de beste Tjauw Min van Amsterdam!

Helaas zit het niet bij mij om de hoek (Reigersbos), maar als dat wel zo was, zou ik er echt elke week eten bestellen. Niet alleen omdat het echt lekker is, maar ook omdat ze in tegenstelling tot veel andere Surinaamse eettenten werken met zo puur mogelijke ingrediënten en zo min mogelijk E-nummers. Eindelijk eens een gezondere versie van Surinaams eten!

Reigersbos 186, Amsterdam Zuid Oost, tel: 020-3637 188, www.altijdlekker.com

LALLA ROOKH- SURINAAMS/HINDOESTAANS

recept surinaamse roti makenDe beste plek om Hindoestaans te eten is bij Lalla Rookh. Alles waar kerrie inzit, is heerlijk. Alles waar geen kerrie in hoort te zitten maar wat wel op de kaart staat (bijvoorbeeld tjauw min, saoto, telo), zou ik laten zitten als ik jou was. Bestel bij de vriendelijke bediening een vers gemaakte roti of een gevulde bara. Je kunt hier dus prima gezellig eten.
Wijttenbachstraat 290, Amsterdam Oost, tel: 020-77 640 48, http://www.lalla-rookh.nl/

WARUNG MARLON- SURINAAMS/JAVAANS

Berucht om zijn knapperige bakabana (gebakken banaan met pindasaus)! Op de menukaart staan kleine Surinaamse snacks en gerechten. Maar let op! Bij Warung Marlon eet je natuurlijk geen Hindoestaanse roti maar authentieke Javaanse gerechten zoals saoto, telo met bakkeljauw, of een echte Javaanse bami met saté.
Eerste van der Helststraat 55, Amsterdam de Pijp, tel: 020-67 11 526

Deli Company- Surinaams

Op de een of andere manier heb ik een verslaving aan broodjes bakkeljauw. En laat je hier nu het allerbeste broodje bakkeljauw van Amsterdam vinden! De bakkeljauw is goed gekruid en wat ik echt extra lekker vind is dat ze het broodje nadat ze het belegd hebben onder een soort tosti ijzer doen. Je hebt trouwens twee Deli Company’s (een in de Amsterdamse Poort en een in Duivendrecht), maar waar ik mijn favo broodje bakkeljauw koop is op die van de Amsterdamse Poort. Alleen bij deze vestiging doen ze het broodje in het rooster.

Bij Deli Company kun je naast broodjes ook afhaalmaaltijden nuttigen. Het is er zeker niet de meest gezellige tent en altijd druk, vooral in de pauzes als men massaal een broodje komt halen, maar de broodjes zijn echt classics!!

Bijlmerplein 83, Amsterdam Zuid Oost, tel: 020 – 6975896, www.delicompany.nl

NEW DRAVER- SURINAAMS/CREOOLS

new draver soulfood amsterdamVan buitenaf zie je niet direct dat het een restaurant is. Eenmaal binnen zie je dat er authentiek Creools eten wordt geserveerd dat precies smaakt zoals je het bij een Surinamer thuis zou eten. Schrik niet als je kippenpoten bestelt en ook letterlijk kippenpoten (de voetjes van een kip, gemarineerd en wel) krijgt! Verder staat de Draver bekend om zijn BB met R, bruine bonen met rijst, pap en verschillende soorten rijkgevulde soepen. Ook handig voor afhaal.
Tweede Oosterparkstraat 2, Amsterdam Oost, tel: 020-66 302 30, http://www.newdraver.nl/dagmenu/

Warung Swietie- Surinaams/Javaans

Lekker dichtbij mijn huis zit deze heerlijke warung. Het eten is er authentiek Javaans, máár…je moet echt wel wat geduld hebben want ze zijn niet altijd de snelsten. Het handigst is om van tevoren telefonisch je bestelling door te geven en het op te halen.

Toch ben ik er vaak te vinden, omdat hun saoto soep GEWELDIG is. Precies wat je nodig hebt als je trek hebt in iets warms en krachtigs, doch niet te zwaar. Vooral als ik een griepje voel opkomen snak ik naar een grote saoto van Warung Swietie. Ook de baka bana met satesaus is gewoonweg heerlijk en de bami, nasi en sate mag je ook niet missen!

Tot slot heb ik nog twee aanraders: Soms hebben ze ‘brong brong’ (een Surinaamse snack van gebakken rijst) of  ‘goelong goelong’ (Javaanse roze flensjes gevuld met kokos). Als ze het hebben, sla ik massaal in, want deze twee zijn zooo lekker en echt vers! I need it now!!

Ten Katestraat 18, Amsterdam West, tel: 020 683 3568

WAT IS JOUW FAVORIETE SURINAAMSE EETTENT? 
TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

8 Comments

 • Reply Tangelo 15 oktober 2012 at 10:56 PM

  Nice! Hier heb ik wat aan.

 • Reply SunnyD 23 maart 2013 at 11:55 AM

  Roasterz op Albert Cuypstraat 210 – hoort nu ook in dit lijstje!
  Betaalbaar lekker soulfood eten 😉

 • Reply Rosalie 8 maart 2014 at 12:36 PM

  Wow lekker tewe! Super. Die zal ik eens gaan uitproberen. Kus en fijn weekend.

 • Reply Surinaamse Catering 14 oktober 2014 at 2:01 PM

  Dat ziet er overheerlijk uit!

 • Reply D 1 april 2015 at 8:31 AM

  waar kan ik antilliaanse pasteshi’s kopen?

 • Reply Marisca 8 maart 2016 at 3:21 PM

  Dank voor de tips. Check ook Warung Min op de Aalsmeerweg bij het Hoofddorpplein. Heerlijk Javaans eten en superlieve service.

 • Reply Urias 15 november 2016 at 4:56 PM

  Sranang Makmur op de Wijtenbachstraat..Voor een heerlijke authenthieke Javaans-Surinaamse maaltijd gesproken..En hun roti is ook gewoon heel goed te doen.

 • Reply Urias 15 november 2016 at 4:57 PM

  Sranang Makmur op de Wijtenbachstraat..Voor een heerlijke authenthieke Javaans-Surinaamse maaltijd..En hun roti is ook gewoon heel goed te doen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.