Haar Home Lifestyle Mommy

Black Beauty Webshop van de maand: Coloured Goodies

25 oktober 2013

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. TGSBB helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan:

COLOURED GOODIES

miss coloured goodies

Een tijd geleden kwam ik per toeval een leuk kraampje tegen: een kraampje met allerlei kleurrijke babyproducten. Van poppen met verschillende huidskleuren tot unieke geboortekaarten met een Surinaamse tekst, allerlei leuke hebbedingen vond ik bij de kraam van Coloured Goodies. En als ik iets fantastisch ontdek, deel ik dat uiteraard graag:

Coloured Goodies is in 2006 opgezet door Ellen Brudet, moeder van twee zoons, en zelf opgegroeid in een gemixt gezin.

TGSBB: Waarom heb je Coloured Goodies opgezet?

“In 2006 was ik maakte ik deel uit van een ondernemersopleiding georganiseerd door Women at Work. In die tijd kwam ik op het idee om Coloured Goodies op te richten. Toen ik zwanger werd zocht ik een geboortekaart voor mijn zoon, maar kon ik niet vinden wat ik wilde en besloot ik er zelf een te ontwerpen. Ik wilde dat men zich kon identificeren met degene die op de kaart zou worden weergegeven. Toen vond ik een gat in de markt! Er was nog niets gedaan met producten waarop donkere mensen worden afgebeeld, zoals wens- of geboortekaarten.  Sindsdien voeg ik met Coloured Goodies kleur toe aan kaarten en cadeautjes. “

TGSBB: Zijn donkere mensen jouw enige doelgroep?

“In de eerste instantie was dat wel de bedoeling. Omdat ik wilde dat men zich kon identificeren met een bijvoorbeeld een geboortekaartje, of een trouwkaart. Een geboortekaart van Coloured Goodies heeft een donkere baby en zo heeft een trouwkaart bijvoorbeeld twee bruine handen in plaats van twee witte  handen. Maar, ik ben nu een paar jaar verder en ik heb gezien dat Coloured Goodies ook erg belangrijk is voor een aantal witte klanten. Zij kopen vaak een babykaartje voor een donkere vriendin die een kindje krijgt.“

Slabbetjes coloured goodies

TGSBB: Wat verkoop je nog meer behalve kaarten?

“Ik verkoop donkere poppen in diverse kleuren en slabbetjes (zie foto hierboven) met leuke teksten zoals: “Geef mij maar roti kip.”  Ook verkoop ik textiel bedrukt met Afro prints, diverse producten voor een babyshower en uitnodigingskaartjes voor feestjes.”

TGSBB: Ik was zo verrast toen ik jouw kraam zag! Je zal wel vaker van dit zulk soort reacties krijgen?

“Zeker! Een van de leukste reacties was van een kindje dat haar eigen witte popje aan haar moeder gaf en begon te smeken om een van mijn donkere popjes. Ook zeggen veel mensen dingen als: “Wow ik wilde dat ik vroeger een donkere pop had gehad…dit had ik veel eerder moeten ontdekken”.
Ik werd zelf laatst nog verrast tijdens Keti Koti toen mijn jongste zoon een van mijn popjes heeft overhandigd aan koningin Maxima en koning Willem Alexander. Beiden hebben nog een paar zinnen tegen Jayden gezegd. Ik vond het geweldig en ontroerend! Mijn streven is dan ook dat ieder kind in Nederland ook een donker popje zou moeten hebben.”

poppen coloured goodies

TGSBB: Dat is een ambitieus streven, wat leuk zeg! Heb je nog meer plannen voor de toekomst?

“Ik ben sinds kort bezig met een aanvulling op Coloured Goodies. Ik maak zelf plaatjes met leuke/grappige/positieve teksten en deel die op mijn Facebookpagina. Ik heb dit bedacht omdat Coloured Goodies haar naam eer aan doet in zowel producten als plaatjes. En met succes! De pagina is al meer dan 9500 keer geliked en de plaatjes worden dagelijks ongelofelijk veel gedeeld en geliked. En last but not least, ik ben sinds een aantal maanden gestart met een vaste kraam in Amsterdam Noord op het Buikslotermeerplein. “

Dankjewel Ellen voor het leuke interview!
Wil jij een van de superleuke Coloured Goodies bekijken? Bezoek de webshop van Coloured Goodies of loop langs bij de kraam van Ellen elke woensdag-donderdag-vrijdag-zaterdag op de Buikslotermeermarkt in Amsterdam Noord.

Maaaaar….ThisGirlSBlackBook heeft een hele leuke winactie samengesteld samen met Coloured Goodies:

Dit superlieve bruine kerstpopje (zie rechterplaatje) kun je winnen! Wil jij dit winnen voor jezelf of voor iemand anders (kind/neefje/nicht/buurmeisje/etc)? *WINACTIE GESLOTEN*

winactie coloured goodies

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply wietskehoi 10 december 2013 at 4:32 PM

  hoi hoi ik heb een slab op 4 december besteld en er was ook nog gebeld naar me ik zou hem vandaag in de bus hebben, maar hij is er niet ik vind dat het best wel lang duurt me bestelling.ik hoop dat het toch snel komt. groetjes wietske.

  • Reply TGSBB 10 december 2013 at 4:39 PM

   Dag Wietske
   Ik zou als ik jou was Ellen even mailen op info@colouredgoodies.nl of op de facebookpagina. Ik ben eigenaresse van dit blog, maar niet van Coloured Goodies. Veel succes ermee!!
   groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.