Beauty Haar Home

Black Beauty Webshop van de maand: Doeli

2 maart 2014

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. Thisgirlsblackbook helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan:

doeli webshop

 * UPDATE 2016* Helaas is Doeli gesloten/offline.

Sinds 2009 bestaat Doeli.com, een webshop met producten voor krullend en kroeshaar opgezet door Doeli.

TGSBB: Kun je wat vertellen over jouw haargeschiedenis?
Toen ik jonger was, heb ik mijn haar chemisch behandeld. En met de jaren werd het dunner en dunner. Ik kreeg langzaam aan ook een kale plek op mijn hoofd. Toch bleef ik behalve relaxen ook weaven, waardoor mijn haar nog erger afbrak. Toen ik op een gegeven moment geen keuze meer had (ergens in december 2007) heb ik de “big chop” gedaan. Dat was in het begin wel even wennen. Ik vroeg me af of een kort kopje mij wel zou staan en welke producten ik kon gebruiken.

TGSBB: Ben je toen begonnen met een idee jouw webshop?
Pas later in 2009 startte ik echt met Doeli, maar in 2007 na mijn big chop startte ik wel mijn ‘natural hair journey’. Ik las veel over natural hair en probeerde zo veel mogelijk kennis over krullend en kroeshaar te vergaren. Het was een echte openbaring voor me: ik zag voor het eerst in mijn leven mijn krulletjes en ik was er zo trots op!! Als je al zo lang je haar chemisch hebt behandeld weet je niet meer hoe je eigen haar eruit ziet. Begrijp me niet verkeerd: Ik ben niet tegen chemische behandelingen, iedereen moet zijn eigen keuzes maken wat betreft de verzorging van zijn/haar eigen haar. Ik doe het in ieder geval niet meer, ik hou nu van mijn haar zoals het is.

TGSBB: Waarom ben je deze webshop gestart?
Nu ik bewust was geworden van mijn natuurlijke haar, was ik gedreven om anderen ook bewust te maken van hun natuurlijke haar. Ook wilde ik anderen helpen bij hun natural hair journey door middel van mijn webshop en mijn blog. Toen ik deze webshop startte was er weinig aanbod in Nederland vergeleken met Amerika, waar de natural hair community booming was. Als ik wat wilde bestellen uit Amerika waren de verzendkosten ontzettend hoog voor één product. Daar wilde ik verandering in brengen.

TGSBB: Welke producten/merken verkoop je op Doeli?
Ik verkoop kwalitatieve natural hair producten kopen zoals Afroveda, Curls, Curly Hair Solution,Kinky Curly, MyHoneyChild, Uncle Funky’s Daughter tegen scherpe prijzen. Ook de welbekende Curlformers zijn te koop op mijn site. Behalve deze merken verkoop ik ook 100% ongeraffineerde Shea butter en andere haar accessoires. 

doeli collage

TGSBB: Kun je vertellen waarin Doeli.com anders is dan andere natural hair webshops?
De producten die ik aanbied zijn van te voren gescreend op kwaliteit. Ook let ik goed op  ingrediënten als mineral oil en petroleum. Ik vind het belangrijk dat een product doet wat het zegt en dat is ook waar ik ze op screen. Dat zijn voor mij de belangrijke graadmeters om een productlijn in het assortiment op te nemen. Wat de producten zelf uniek maakt is dat de productlijnen door vrouwen met kroeshaar en of krullend haar worden geproduceerd. Dus hun producten zijn een resultaat van hun ervaringen met hun eigen haar.

TGSBB: Wat zijn de drie bestsellers van jouw webshop?
De drie merken die het beste lopen zijn: Uncle Funky’s Daughter, CURLS en Mixed Chicks

TGSBB: Wat is jouw persoonlijke favoriete product uit jouw webshop?
De conditioners van CURLS en Uncle Funky’s Daughter ‘Curly Magic’ zijn mijn favoriete producten, omdat ze goed bij mijn type haar passen en mijn haar het beste resultaat geven.

mixed chicks en curly magic doeli

TGSBB: Wat is de mooiste reactie die je ooit hebt gekregen van een klant die producten bij je heeft gekocht?
De mooiste reactie was dat een klant tegen me zei dat ze graag bij me haar producten aanschaft, omdat ze het gevoel heeft dat er een mens altijd met haar communiceert en ze niet als nummer wordt beschouwd. Het doet me goed als ik reacties ontvang waarbij mijn klanten tevreden zijn over mijn service, daar doe ik het voor.

TGSBB: Tot slot, wat is jouw persoonlijke gouden tip voor black hair verzorging/make up/andere verzorging voor de lezers van TGSBB?
Wat ik graag wil meegegeven aan de lezers van ThisGirlSBlackBook:

  1. Love your Hair and Be Proud of it!
  2. Verdiep je in de producten die je gebruikt en wat je graag met je haar zou willen bereiken op een zo natuurlijk mogelijke wijze.
  3. Kennis is macht, maar schroom niet om jouw kennis met anderen te delen.
  4. Wat bij de een werkt hoeft niet per se bij jou te werken. Geef de moed niet op en blijf experimenteren en kennis vergaren tot je jouw holy grail product(lijn) hebt gevonden.
Doeli heeft voor ThisGirlSBlackBook een leuke kortingsactie opgezet! Vanaf 1-3-2014 tot en met 29-3-2014 kun je alle producten van Doeli met 10 % korting kopen!
Voer de code TGSBB in bij het afrekenen! Ga snel naar: www.doeli.com
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.