Beauty Haar Home

Black Beauty Webshop van de maand: Ohmyhair

28 januari 2014

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. Thisgirlsblackbook helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan: ohmyhair webshop

Webshop Oh My Hair.nl is opgericht in augustus 2013 door de tweelingzusjes Aisha en Megisa Esseboom. Misschien ken je ze al van hun razend populaire website myblackhair.nl  

TGSBB: Waarom besloten jullie naast de website een webshop op te zetten?
“In 2009 startten we onze website, myblackhair.nl. Er was destijds weinig informatie online over de verzorging van ons haar, laat staan in Nederlandse magazines. Het bleek een groot succes! Vier jaar later zijn we nog steeds online en elke maand groeit de site. Omdat we nu zoveel over haar en de verzorging ervan hebben geschreven, vonden we een webshop OhMyHair.nl een logisch vervolg. Ohmyhair.nl is eigenlijk een verlengstuk van myblackhair.nl. Nu kunnen we onze lezeressen dus informeren over haarverzorging en hen direct een aanbod doen van een goed haarproduct.”

TGSBB: Waarom heet de webshop OhMyHair?
“We wilden een opvallende naam die aan zou sluiten op myblackhair en OhMyHair kan eigenlijk twee dingen betekenen: 1. Oh My Hair..ziet er echt fantastisch uit! Of 2: Oh My Hair… heeft echt een make over nodig! Wat het ook is, je kunt bij ons terecht!”

Hier zie je onze laatste kerstvideo:

TGSBB: En wie kunnen er bij jullie terecht?

“Net als bij myblackhair.nl, richten we ons met ohmyhair.nl op vrouwen met (van oorsprong) kroes en krullend haar. Maar ook vrouwen die ervoor kiezen hun haar chemisch te behandelen kunnen bij ons terecht. Zelfs als je vaak je haar weaved of vlecht hebben wij fantastische oliën die je haar voeden tijdens het dragen van deze beschermende haarstijl. Voor elke ‘black hair girl’ dus wat wils. ”

TGSBB: Welke producten/merken verkopen jullie?
“We hebben producten van onder andere: Aubrey Organics, Aunt Jackie’s en Sheado. Deze merken hebben shampoos, (leave-in)conditioners en curl defining creams. Natuurlijk kunnen haaroliën niet ontbreken in ons assortiment. Zo hebben we een argan olie mix en de populaire Jamaican Black Castor Oil. Daarnaast verkopen we ook hairtools zoals Tangle Teezer en de Hair Therapy wrap. Ook voor accessoires kun je terecht zoals haarbanden van Nonchi en MyKitsch.”

TGSBB: Waarin onderscheidt OhMyHair zich van andere black hair webshops?
“Elk product dat in onze webshop te koop is, hebben wij getest en zijn we super tevreden over. In de webshop staan allerlei tips over hoe het product te gebruiken is en verwijzingen naar artikelen over het product op MyBlackHair.nl. Zo kan elke klant een weloverwogen keuze maken. Ook hebben we altijd leuke acties, zoals de Hairkit. Elke maand bieden we een hairkit, waarin 2 of 3 producten die samen te gebruiken zijn, voor een pakketprijs worden aangeboden.”

TGSBB: Wat zijn de drie bestsellers van OhMyHair?

bestsellers ohmyhair webshop“1: de LuLu Life, een fairtrade Sudanese sheaboter die een zachte structuur heeft en geen sterke geur.
2: de Hair Therapy Wrap, een haarwrap die iets weg heeft van een handdoek. Je kunt er je deep conditioning mee doen of een hot oil treatment. Omdat er geen stroom aan te pas komt, kun je hem gewoon op doen terwijl je bijvoorbeeld huishoudelijke taken verricht. Superhandig!
3: Als laatste en derde bestseller is dat een goede conditioner van Aunt Jackie’s, de In Control Moisturizing & Softening Conditioner. Deze conditioner is verrijkt met sheaboter en olijfolie en zorgt ervoor dat je haar heel zacht wordt.”

TGSBB: Wat is jullie persoonlijke favoriete product uit de webshop?
“Aisha is dol op de Curls Unleashes Defining Cream. Toen zij vorige jaar de big chop deed, kon deze goede krullen crème niet ontbreken.  Ze gebruikt het nu vooral voor twist outs en krijgt hierdoor mooie krul definitie.

curls unleashed aubrey honeysuckle rose

Megisa heeft relax in haar haar en gebruikt heel vaak de producten van Aubrey Organics. Aubrey Organics heeft een proteïne conditioner en een moisturizing conditioner, die ervoor zorgen dat de vochtbalans op peil wordt gehouden.”

TGSBB: Jullie zijn al vier jaar heel hard bezig met de website MyBlackHair, welke reacties krijgen jullie zoal van jullie lezers?
“We zijn altijd blij als mensen heel enthousiast reageren op onze site. Het leukste vinden we, dat we soms vrouwen op straat ontmoeten die onze website kennen en dan vertellen dat ze met smart wachten op een nieuw artikel. Het is echt heel leuk om onze bezoekers in het echt te ontmoeten en feedback te ontvangen. En zo zien we ook dat iedereen echt anders is. We hebben lezeressen die echt all natural zijn, maar ook lezeressen die heel vaak weaven en relaxen. Precies zoals we hadden bedoeld. Dat is heel mooi om te zien!”

TGSBB: Tot slot, wat is jullie gouden haartip?
“Ieder haar is anders, maar een gouden tip die voor iedere haartype geldt (kroes, krullend, relaxed haar), is dat je een goede routine moet zien te vinden die werkt. Een goede haarroutine bestaat uit drie stappen: 1. Moisturizen, 2. Styling 3. Sealen. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een goede shampoo en conditioner, een fijne  (krullen) crème en/of gel en leave in conditioner en een verzorgende olie/haarboter om je haar te sealen.

Als laatste vinden wij het belangrijk dat je alles met je haar moet kunnen doen, zolang je het maar goed blijft verzorgen.”

Ben je na het lezen van deze post net zo enthousiast als ik geworden over ohmyhair? Ga dan snel naar de shop en sla je slag, ze hebben nu SALE!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.