Beauty Haar Home

Black Beauty Webshop van de maand: Otro Cara

29 april 2014

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. TGSBB helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan:

*UPDATE: HELAAS, DEZE WEBSHOP BESTAAT NIET MEER*

rachella martina otro cara

In juni 2013 startte Rachella Martina met haar webshop  ‘Otro Cara’, vertaald: een ander gezicht. Na jaren als online advertising consultant voor diverse bedrijven te hebben gewerkt, leek het haar leuk om eigen baas te zijn. Vooral als ze haar hobby (haarproducten uitproberen) kon combineren met haar werk. Zo ontstond het idee voor Otro Cara, een webshop met uitsluitend natuurlijke haarproducten.

TGSBB: Wat een leuke naam ‘Otro Cara’, hoe kwam je daarop?

“Toen ik nog op kantoor werkte en ik maandagochtend binnenkwam met een nieuw kapsel kreeg ik vaak dezelfde opmerking: “Goh, wat heb jij een ander gezicht gekregen!” De ene keer was de ‘Goh’ iets positiever dan de andere keer, maar ik kreeg iedere keer weer een opmerking over mijn gezicht. Vandaar dat ik dacht aan Otro Cara, elke keer weer een ander gezicht doordat je met kroeshaar vaak van kapsel kunt variëren. “

TGSBB: Waarom een webshop en niet een kapper bijvoorbeeld?

“Al vanaf toen ik jong was had ik veel last van eczeem en allergische reacties.  Mijn moeder kon niet alle wasmiddelen gebruiken, want mijn huid reageerde als klein kind daar heel heftig op.  Naarmate ik ouder word merk ik nog steeds dat mijn huid op bepaalde producten heftig reageert. Onbewust vermijd ik bepaalde producten alhoewel ik niet precies wist waar het aan lag. Ik ben mij hierin gaan verdiepen in  de loop van de jaren en weet nu waar ik wel en niet tegen kan. Om die reden wilde ik ook een webshop met uitsluitend natuurlijke haarproducten. Steeds meer mensen krijgen last van eczeem en/of huidproblemen en een deel daarvan heeft niet alleen te maken met wat wij tot ons nemen, maar ook wat wij op ons smeren.”

TGSBB: Is jouw doelgroep voornamelijk vrouwen met een eczeemgevoelige huid?

“Vrouwen die bewust(er) bezig zijn of willen zijn met hun haar. Ik heb veel producten voor kroes,  krullend, stijl haar in het assortiment, maar ook voor bijvoorbeeld mensen met dreads of met rood- of grijshaar.”

Otro Cara printscreen 2

TGSBB: Onderscheid je je in de merken die je verkoopt of heb je iets anders dat Otro Cara uniek maakt?

“Ik verkoop inderdaad unieke natuurlijke haarproducten, zoals shampoo bars van Chagrin Valley Soap, producten van Aubrey Organics en MyHoneyChild. Maar Otro Cara is een webshop voor iedere vrouw die liefde voor haar haar heeft. Of je nou kroes, krullend, stijl, rood of grijze haren hebt, dat maakt ons niets uit. Vaak zie je in winkels producten voor jouw specifiek type haar ergens onder in het schap staan. Bij Otro Cara willen we alle type haren, waar lastig producten voor te vinden zijn, bovenaan het schap plaatsen. Het liefst met een mooi uithangbord erbij!”

otro cara myhoneychild shampoo bar

TGSBB Wat zijn de drie bestsellers van jouw webshop?
 De 3 bestellers zijn de volgende producten:

1. De Ayurverdic Herb van Chagrin Valley Soap

2.  De Aubrey Organics Honeysuckle Rose Moisturizing Conditioner

3.  MYHoneyChild Coconut Hair Milk

TGSBB: Staat jouw persoonlijke favoriete product uit jouw webshop in deze top 3?

“Jazeker! Mijn favoriete product uit de webshop is de Chagrin Valley soap butter bar conditioner. Deze shampoo heeft ieder ingrediënt dat mijn type haar nodig heeft. Er zit cacao, shea en mangoboter in. Ook de Chagrin Valley soap cocounut milk valt onder mijn favorieten. Vooral omdat ik merk dat het helpt bij het tegengaan van extra haaruitval bij seizoenswisselingen. Het geeft mijn haar net die extra boost die het dan nodig heeft. ”

otro cara aubrey shampoo bar

TGSBB: Wat is de leukste  reactie die je ooit hebt gekregen van een klant die producten bij je heeft gekocht?

“Het grappigste was denk ik het volgende: “Maar mevrouw, dat zeepblokje is dus echt een shampoo?” Om een week later een mailtje te ontvangen van haar met:  “Wat ruikt de shampoo bar heerlijk en mijn haar voelde heerlijk zacht aan na het aanbrengen. Ik was gierig en heb nog een kleiner stukje afgebroken zoals u had gezegd, zodat ik er extra lang van kan genieten!”
Ik vond het heel leuk om te lezen, omdat ik merk dat  sommige mensen nog moeten wennen aan het idee dat een shampoo bar ook voor hun type haar werkt.  Er zijn tegenwoordig zulke goede producten voor verschillende type haren beschikbaar en ik deel die graag met anderen!”

TGSBB: tot slot, wat is jouw persoonlijke gouden tip voor black hair verzorging/make up/andere verzorging voor de lezers van TGSBB?

“Wat voor de buurvrouw werkt  hoeft niet voor jouw type haar te werken.  Er zijn zoveel goede producten op de markt, dus je mag jezelf best de tijd geven om te kijken wat voor jouw type haar het beste werkt. Vergeet tijdens de journey ook niet de TLC (tender love and care) regel in acht te nemen, dan komt het allemaal goed!”

Deze maand krijg jij als ThisGirlSBlackBook lezer 10% korting op de producten van Otro Cara!

Gebruik bij het afrekenen de speciale TGSBB kortingscode: TGSBB10

Ga snel naar de webshop van Otro Cara om de producten te bekijken.

Nog meer Black Beauty Webshops bekijken? Check alle webshops hier.

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Carla 30 april 2014 at 8:22 PM

    Hoi, ik heb het interview over de webshop gelezen. Mooi! Shampoo doet me denken aan dudu osun zeep/shampoo. Carla

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.