Beauty Haar Home Make up

Black Beauty Webshop van de maand: She Sells

27 november 2013

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. TGSBB helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan She Sells:

shesells

She Sells is in mei 2005 opgericht door Gisèle Cooper, communicatiemanager en onderneemster.

TGSBB: Waarom besloot je een black hair webshop op te zetten?
“Ik was ontevreden met het productaanbod in Nederland voor black hair en de donkere huid. De producten die er te koop waren, waren vaak niet juist afgestemd op de donkere huid. Bovendien was ik niet te spreken over de service die ik bij de bestaande winkeliers kreeg. Met She Sells wilde ik ervoor zorgen dat mijn doelgroep moeilijk verkrijgbare producten makkelijk kon kopen in mijn webwinkel.” 

TGSBB: Ik neem aan dat She Sells iets te maken heeft met jouw naam?
“Ja inderdaad! Gisele spreekt je uit als ‘zjiesel’ en die leuke woordspeling op mijn naam is de naam van mijn webshop geworden: She Sells.”

TGSBB: Wie is de doelgroep van She Sells?
“Mijn voornaamste doelgroep bestaat uit mannen, vrouwen en kinderen met krullen of kroeshaar.” 

TGSBB: Welke merken en producten verkoopt She Sells?
“Ik verkoop merken zoals Tropic Isle Living Jamaican Black castor Oil, Wosa’s, My Honey Child, Curly Hair Solutions, Kinky Curly. Ook verkoop ik cosmetica van merken zoals Sacha Cosmetics, Arista, Flori Roberts en Iman. En ik verkoop satijnen kussenslopen, haarmutsen en kruidenbadjes.” 

TGSBB: Dat is een heleboel!
“Klopt, en dat is waarom She Sells zich kan onderscheiden van andere black hair webshops. She Sells is een  zogeheten ‘one stop shop’. Ik verkoop allerlei producten voor donkere mensen. Van natuurlijke haarproducten, kapselboeken, instructie dvd’s tot Afro Amerikaanse cadeau-artikelen.”

TGSBB: Ik zag op jouw website staan dat je ook in het buitenland levert en ook  de prijzen in ponden hebt staan.
“Ja She Sells verkoopt en verstuurt haar producten ook aan/naar  Europese klanten. Nederlandse klanten hebben trouwens ook de mogelijkheid om hun bestelling op afspraak op te halen in Amsterdam. Zo kunnen ze meteen persoonlijk advies ontvangen van mij en dat scheelt natuurlijk in verzendkosten.”

TGSBB: Handig, want soms is dat inderdaad moeilijk via het internet te bepalen als je een beginnende naturalista bent. Wat maakt jouw producten uniek?
“De haarproducten die ik verkoop zijn zorgvuldig geselecteerd en bevatten alleen ingrediënten die goed zijn voor je haar. Veel van mijn producten zijn in Nederland verder niet of nauwelijks verkrijgbaar.” 

Gisele Cooper She sells

TGSBB: Wat zijn de drie bestsellers van jouw webshop?
1: Jamaican Black Castor Oil, een olie die geweldig is voor de haargroei.
2: Curly Hair Solutions Curl Keeper, een product dat goed werkt tegen pluizend haar.
3: My Honey Child Honey Hair Crème, een moisturizer die erg geschikt is voor mooie twist-outs.”

TGSBB: Wat is jouw persoonlijke favoriete product uit jouw webshop?
“Mijn persoonlijke favoriet is tevens de bestseller van mijn webshop: de Jamaican Black Castor Oil. Men kent deze olie ook wel als wonderolie, simpelweg omdat hij wonderen kan verrichten voor zowel je haar als huid.”

TGSBB: Wat is de leukste/meest ontroerende/grappigste/mooiste reactie die je ooit hebt gekregen van een klant die producten bij je heeft gekocht?
“Zoals ik eerder vertelde verkoop ik ook kruidenbadjes voor de intieme reiniging. Deze worden ook wel gebruikt om iets strakker te worden. Een klant die kruiden had gekocht voor de intieme reiniging liet via via weten (ze wilde zelf graag anoniem blijven) dat ze na het gebruik complimentjes had gekregen van haar vriend omdat ze zo lekker strak aanvoelde, hahahaha!!”

TGSBB: Tot slot, wat is jouw persoonlijke gouden tip voor black hair verzorging/make up/andere verzorging voor de lezers van TGSBB?
“Voor de haarverzorging: slaap altijd met een satijnen hoofddoek/slaapmuts of op een satijnen kussensloop. Je haar droogt dan minder snel uit en raakt minder gauw in de klit.
Heb je cornrows? Dan kun je een satijnen hoofddoek ook gebruiken om ze langer goed te laten zitten. Dit doe je door de doek nat te maken en strak om je hoofd te binden. De pluisjes gaan dan liggen en je kapsel gaat zo langer mee.
Voor make-up: Test make-up niet op je hand, maar op je kaaklijn. En loop bij het testen van foundation of gezichtspoeder even de winkel uit om het bij daglicht te bekijken. Zet je foundation altijd ‘vast’ met een gezichtspoeder zodat het langer blijft zitten en je kleren niet vlekken.”

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Simone 27 november 2013 at 2:52 PM

  Wat een leuke webshop. She Sells bestaat al 8 jaar en 6 maanden.

 • Reply Benay Vaneese 16 december 2013 at 1:30 PM

  She Sells bestaat 8 jaar en 7 maanden 🙂

 • Reply Britt 16 december 2013 at 1:41 PM

  Leuk!
  She Sells bestaat 8 jaar en 7 maanden.

 • Reply Kim Danen 24 december 2013 at 2:29 PM

  8 jaar en 7 mnd!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.