Beauty Body Haar Home Make up Mommy

Black Beauty Webshop van de maand: Shimai

26 augustus 2013

Als black beauty is het soms moeilijk om in reguliere winkels producten te kopen die geschikt zijn voor onze huid en haar. TGSBB helpt je een handje door iedere maand een webshop te belichten die spullen verkoopt voor black beauties! Deze maand is de beurt aan:

SHIMAI

shimai

 LET OP: HELAAS IS SHIMAI GESLOTEN!

Shimai werd in 2012 opgericht door Shirley Tol. Naast Shimai.nl heeft Shirley in 2008 samen met haar partner webshop Shizo.nl opgericht.

 TGSBB: Waarom ben je Shimai gestart?

Shirley Tol-Shimai: “In 2007 besloot ik om alleen nog maar natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten te gebruiken na lang zelf getobd te hebben met een overgevoelige huid en allergische reacties. Ik heb veel onderzoek gedaan naar ingrediënten die in onze verzorgingsproducten en make-up verwerkt worden. En daar werd ik op z’n zachtst gezegd niet blij van. Gek genoeg kon ik alleen in het buitenland de écht natuurlijke merken vinden die me aanspraken, dus besloot ik ze zelf maar naar Nederland te halen.

Shizo Natural Cosmetics en Shimai voor de getinte en donkere vrouw

In 2008 richtte ik daarom Shizo Natural Cosmetics en de webwinkel Shizo.nl op. De naam Shizo is een combinatie van mijn eigen naam Shirley en die van mijn dochter Zoë. Shimai is het Japanse woord voor ‘sister’. Shimai.nl is het zusje van Shizo.nl, maar dan speciaal voor de getinte en donkere vrouw.

Ik stond op events met Shizo en kreeg daar veel vragen van donkere vrouwen of ik ook natuurlijke producten voor hen had. Ik kon de roep van mijn ‘eigen’ doelgroep niet langer negeren en ben zo met Shimai begonnen. Ook al zijn veel van de natuurlijke en biologische producten op Shizo.nl geschikt voor iedereen, donkere vrouwen hebben toch andere eisen en wensen, vooral als het gaat om haarproducten en make-up.

Europese black hair producten

Ook wilde ik graag de obsessie die ‘we’ hebben met Amerikaanse merken en producten doorbreken. In Europa, vooral in Engeland en Frankrijk maar ook in Nederland, worden inmiddels hele goede merken voor de donkere huid en black hair gemaakt die we nog niet goed genoeg kennen. Producten uit Amerika zijn hier vaak behoorlijk duur door de hoge import- en transportkosten. Omdat ik een duurzame bedrijfsvoering nastreef, houd ik het daarom liever dichter bij huis en probeer ik vooral de kwalitatief goede en milder geprijsde Europese merken te promoten.”

 TGSBB: Is de ‘sister’ jouw enige doelgroep?

“Nee, de doelgroep van Shimai bestaat uit vrouwen, mannen en kids! De doelgroep van Shimai heeft een getinte/donkere huid en wil haar huid en haar met natuurlijke producten verzorgen. Ook wil zij bewust groen of duurzaam consumeren. Onder mijn klanten bevinden zich ook veel (adoptie)ouders met kinderen die kroes of krullend haar hebben.”

 TGSBB: Welke producten verkoopt Shimai?

“Een heel breed assortiment, variërend van natuurlijke haar- en huidverzorging, eco-parfums, natuurlijke make-up voor de donkere huid tot bijzondere lifestyle producten zoals eco-sieraden en panty’s voor de donkere huid.”

shimai_products

 

TGSBB: Waarmee onderscheidt Shimai zich van andere webshops?

“Veel webshops die zich op dezelfde doelgroep richten, verkopen alleen haarproducten en er is veel overlap in merken. De producten van Shimai zijn uniek omdat ze natuurlijk en/of biologisch zijn én veel van de merken zijn exclusief via Shimai verkrijgbaar. Zo ben ik bij mijn weten op dit moment bijvoorbeeld de enige in Nederland die foundation voor de donkere huid verkoopt waar geen chemische of synthetische nasties in zitten. Het assortiment van Shimai is breed en uniek.

Qua webshop had ik al de nodige ervaring met Shizo.nl waardoor ik die voor Shimai meteen goed geolied kon opzetten. Hierdoor is online shoppen bij Shimai veilig, helder en makkelijk. We leveren ook behoorlijk snel: op werkdagen binnen 24 tot maximaal 48 uur.”

shimai_homepage_0813

TGSBB: Wat zijn de bestellers van Shimai?

“Wat het meest verkoopt, verschilt per seizoen, maar op dit moment zijn mijn bestsellers de EdgeStick Styling Comb, de Fluid Foundations van Smashit (verkrijgbaar in twaalf donkere huidskleurtinten) en de Babassu Shampoo Bars van Anita Grant.”

 TGSBB: Wat zijn jouw persoonlijke favorieten Shimai-producten?

“Ik heb er drie waar ik niet zonder kan:

1.      De Powder Foundation van Smashit in de kleur Spice.
Een perfecte kleurmatch die lang en goed blijft zitten.

2.      De Monoï de Tahiti Tiare olie van Anita Grant.
De olie wordt gemaakt met gecertificeerde Monoï olie en bloemenextract uit Frans-Polynesië. Ik vind de geur zo goddelijk lekker dat ik mezelf er van top tot teen mee insmeer.

3.      De TRIPLE M Miracle Moisture Milk van ROOT2TiP.
Deze maakt mijn haar heerlijk zacht en voegt de juiste hoeveelheid vocht toe die mijn haar nodig heeft om goed en gezond te groeien.”

 TGSBB: Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?

“Ik vond het heel grappig toen een klant die fan is van de Monoï de Tahiti Tiare olie mij mailde: Update Shirley: die Monoï is de bomdiggiti; ruik de hele dag heel zacht naar bloemetjes.

Een ontroerende reactie kreeg ik van een adoptiemoeder die het haar van haar dochtertje al na twee dagen weer zacht en handelbaar zag worden met de kinderlijn van Kinki Coili Kurli: “We maken nu echt een feestje van haar haarverzorging. Ze blijft er nu rustig voor zitten. Geen drama’s meer. Happy dochter = happy mama. Heel erg bedankt!”

TGSBB: Tot slot, wat is jouw gouden beautytip voor de lezers van ThisGirlSBlackBook?

“Ik heb tips op drie gebieden: haar, make-up en huidverzorging.
Haar: De perfecte producten voor JOUW haar vinden kost tijd. Geef een nieuw product ook de tijd om te laten zien wat het voor jouw haar doet. Haak niet na één week al af. En, wat voor iemand anders werkt, hoeft niet voor jou te werken, dus focus niet te veel op wat anderen doen, maar leer je eigen haar goed kennen en vertroetel het!

Make up tips voor donkere vrouwen

Ik zie veel vrouwen met een te lichte of te donkere foundation. Dat ziet er vaak heel onnatuurlijk uit. De juiste foundationkleur hoort exact te matchen met je eigen huidskleur en test je niet op de rug van je hand, wat ik veel zie gebeuren, maar het beste bij daglicht op je kaaklijn. Je kunt bij Shimai alle foundations testen door een sampleset te kopen.

Huidverzorgingstips voor donkere vrouwen

Ik krijg veel vragen over een droge huid en vooral over droge benen. Mijn tip: Douche niet te warm/heet en droog jezelf niet stevig af als je onder de douche vandaan komt of uit bad, maar dep alleen lichtjes. Er mogen ook best wat waterdruppeltjes op je huid achterblijven. Vervolgens direct insmeren met een bodylotion, bodybutter of huidolie.”

Bezoek Shimai hier!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.