Beauty Body Home Lifestyle

CHALLENGE: 14 dagen detoxen met ThisGirlSBlackBook

29 oktober 2013

Ken je dat gevoel? Dat je wilt stoppen met overmatig eten? Bewuster nadenken over wat je eet? Genoeg van de suikers, vetten en chemische troep die er in eten zit? Je bent op zoek naar een manier om meer in het nu te leven? En ben je op zoek naar een change? Dan is dit de post die je moet lezen! ThisGirlSBlackbook is toe aan een detox! Wil je meedoen! Hoe? Read on!

detox tgsbb

Twee jaar geleden kampte ik met een raar soort vermoeidheid. Ik sliep te lang, had enorme suikerdips waar ik uit probeerde te komen door Red Bull of koffie te drinken, waardoor ik ’s nachts alleen maar slechter ging slapen. Gezond eten was in mijn ogen een maaltijdsalade van de Albert Heijn of een soepje uit een pak.

Tot ik op een dag voor een artikel een detox moest testen. Ik kreeg de minst zware, maar meest lange detox (hm… I wonder why?), gebaseerd op het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van Jaqueline Lieshout. In vier weken (28 dagen) zou mijn hele eetpatroon aangepast worden, mijn huid en haar, mijn nachtrust en mijn persoon. Niets was minder waar, mijn hele visie op eten is door dat boek voorgoed veranderd. Sinds die detox heb ik nooit meer een snelle maaltijdsalade aangeraakt. Ik ben geheel andere producten gaan eten en etiketten gaan lezen. Ook merkte ik dat ik in die vier weken een verandering had gemaakt in hoe ik dacht over het leven. Ik heb de neiging om soms te kritisch te zijn, naar mezelf en naar anderen. En die kritische houding kan makkelijk omslaan in negativiteit, iets waar niemand ooit leuker van is geworden. Na die vier weken merkte ik dat ik luchtiger met emoties kon omgaan, frisser en helder in mijn hoofd werd en een stuk minder kritisch was geworden.

Maar…. twee jaar later merk ik dat ik wel een verfrissing kan gebruiken. Ik wil weer datzelfde gevoel ervaren van toen, mezelf scherper voelen, beter ademen, beter voor mijn lijf zorgen, bewuster leven.
EN nu ben ik eraan toe om dat weer te doen. Ik daag jou als lezer van ThisGirlSBlackBook uit om mee te doen aan deze detox die twee weken duurt. Waarom ik dit samen wil doen? Om elkaar te steunen, om recepten, tips en tricks uit te wisselen en om het leuker en makkelijker te maken.

De detox van het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ heeft als doel om je voedingspatroon te ontgiften in 28 dagen. Deze TGSBB detox is gebaseerd op het boek, maar duurt slechts 14 dagen in plaats van de normale 28 dagen. Binnen de twee weken krijg je voeding binnen die bedoeld is om je lichaam te voeden, versterken en te reinigen.

Hoe ziet de detox eruit?
Twee weken lang volg je de detox, startend in november (datum volgt)

 • Gedurende die twee weken eet je géén:
  Suiker – gluten – zoetstoffen – keukenzout – toevoegingen (zoals kleurstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, emulgatoren, smaakversterkers, etc.) – koemelkproducten – cafeïne – rood vlees – witte rijst – pasta en alle voorverpakte en bewerkte producten.
 • Je drinkt geen:
  Alcohol – koffie – frisdranken – bewerkte dranken.
 • In plaats daarvan kies je uit de volgende producten:
  Verse groenten – vers fruit – noten (rauw en ongezouten) – zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten) – kiemen (alfalfa, tuinkers, etc.) – bruine rijst (ronde korrel zilvervliesrijst) – vis (vers, rauw, gerookt, gestoomd, uit blik en in de pan gebakken. Gefrituurd is uit den boze) – geiten-/schapenzuivel.
 • Je kiest qua dranken uit het volgende:
  verse zelfgemaakte sappen – (kruiden)thee – water.

Ook zal ik elke dag laten zien wat ik eet, drink en doe via de Facebookpagina. Je kunt dus in principe ook mijn dagmenu volgen. Hier kun je alvast wat recepten zien van wat je zoal gaat eten in die 14 dagen.

Hoe kun je meedoen?
– Je hoeft het boek niet te kopen, maar het is handig om te weten waar ik het over heb. Als je het boek hebt gelezen, zal je dit ongetwijfeld beter begrijpen. Ook waarom je sommige dingen beter niet kan eten. Je kan het hier bestellen.
– Je hebt geen gezondheidsproblemen.
– ThisGirlSBlackBook is niet verantwoordelijk voor jouw deelname of resultaten of gezondheid.
– Je bent bereid jouw eigen recepten, tips, tricks en vragen te delen met de rest in de TGSBBdetox groep op Facebook. Je kunt jezelf toevoegen en ook alle vragen stellen die je over de detox hebt.

Kortom, je gaat in die twee weken dus vooral heel erg lief zijn voor jezelf. Dat betekent niet alleen goed voor je lichaam zorgen, maar ook voor je geest, voor je hart en voor je uiterlijk. Je neemt echt tijd voor jezelf. En mocht je geen idee hebben hoe je dat doet? Een paar voorbeelden die ik tijdens de detox zou willen doen:

-Veel me time-Deep conditioners voor mijn haar-Gezichtsbehandeling-Een relaxing bad- Veel tijdschriften lezen- Een uitgebreide massage nemen-Mediteren-Lange strand of parkwandeling

Wil je eerst wat andere ervaringen lezen voor je besluit mee te doen?
http://www.beginspiration.nl/dag-1-zaterdag/
http://bettyskitchen.nl/in-28-dagen-van-gifbelt-naar-tempel/
http://nina-kraus.blogspot.nl/

Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden aan via de ThisGirlSBlackBook Detox Facebookgroep , als je het leuk vindt kun je daar een berichtje achterlaten wie je bent en waarom je mee wil doen.
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

9 Comments

 • Reply Megisa 30 oktober 2013 at 9:38 AM

  Ik zou zo graag mee willen doen!

  Maar wat ik zo lastig vind is om recepten te bedenken. En om het ook voor de kinderen en mijn vriend lekker te maken…

  • Reply TGSBB 30 oktober 2013 at 10:49 AM

   Dat is het leuke Meg…ik deel alles wat ik eet, dus in principe hoef je zelf niets te bedenken!
   Mijn vriend moppert soms ook, maar ja twee weken is in principe niet lang. Hij kan ook zelf koken als hij het echt niet lekker vindt wat ik kook. En wat betreft de kinderen, die zijn meestal wel flexibel qua eten. Leuk als je meedoet!

   • Reply Megisa 2 november 2013 at 7:40 PM

    mmmmm… ja ik zit zomaar excuses te bedenken.

    De volgende keer doe ik echt mee. Want ik eet echt veel troep als ik op het werk zit.xxx

 • Reply Nadia 30 oktober 2013 at 11:59 AM

  Ik zou het ook graag willen doen nu ik dit zo lees, want m’n lichaam en huid zijn de de laatste tijd hels, maar het gaat echt niet. Ik ben gebonden aan mijn medebewoners. M’n ouders en zusje eten natuurlijk gewoon normaal en dat maakt het extra moeilijk. Wanneer ik m’n eigen huisje heb, ga ik het echt wel een keer proberen.

  Succes met alles! 🙂

  Gr. Nadia

  • Reply TGSBB 30 oktober 2013 at 3:49 PM

   Volgende keer dan! Ik doe in het nieuwe jaar nog vast wel een andere. xx Tewa

 • Reply Rowan 30 oktober 2013 at 8:20 PM

  I’m innnnn! Precies op het juiste moment, I’m telling you!

  • Reply TGSBB 30 oktober 2013 at 9:46 PM

   Hahahha! Loves it!!

 • Reply Simone 1 november 2013 at 1:55 PM

  Wat een leuke & gezonde challenge Ik moest je artikel echt over en over lezen om mezelf te overtuigen mee te doen , ik vind het zeker het proberen waard.Maar nu komt t , ” maar ” ik durf de hele challenge nog niet zo goed aan .Ik heb me voorgenomen het gedeeltelijk uit te proberen door de eerst twee weken geen koffie , frisdranken of andere bewerkte dranken te drinken.En ook geen zoetstoffen gebruiken.
  Ik denk dat t een eerste stap en motivatie voor me zal zijn om uiteindelijk naar een twee weken detoxen over te gaan.
  Ik wens je alvast heel veel succes !

  • Reply TGSBB 1 november 2013 at 2:18 PM

   Dag Simone,

   Dat is toch ook een prachtige challenge? In het nieuwe jaar doe ik altijd nog een detox, maar dan eentje van vier weken, misschien wil je dan meedoen? En mocht je je bedenken, dan ben je alsnog van harte welkom 🙂
   Groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.