Contact

Wie is ThisGirlsBlackBook?

IMG_2323Initiatiefneemster van ThisGirlSBlackBook is Tewa, (Amsterdamse, Surinaamse, moeder, gek op (soul)food, reizen, lezen, cosmetica, foute tv programma’s en zon) but most of all  a black girl with a dream:

“Als klein kind deed ik een handdoek op mijn hoofd en beeldde ik mijzelf in dat ik lang blond haar had, dat danste in de wind. Ik wilde zijn zoals die dames in de magazines, op televisie en op de reclameborden. Maar diep in mijn hart wilde ik tevreden zijn met wie ik echt was: een donker meisje met kroeshaar. Toch was dit makkelijker gewenst dan gedaan. Waarom zag ik geen donkere vrouwen in de media? Waarom duurde het zo lang voordat ik me kon identificeren met een bekende vrouw? It is hard to be what you hardly see! Dus:

"Be the change you want to see"

Sinds mei 2013 bestaat ThisGirlSBlackBook. Met dit blog heb ik mijn eigen vragen beantwoord. Ik houd mij niet langer bezig met de vraag waarom we niet een afspiegeling van de maatschappij op televisie zien, maar ik ben bezig om een positief weerwoord te geven. Mijn eigen media creëren, de verandering te creëren waar ik zo lang naar zocht.

Mijn droom en doel met ThisGirlSBlackBook is om meer mensen kennis te laten maken met donkere initiatieven. Met ThisGirlSBlackBook bied ik, naast het geven van mijn persoonlijke black lifestyle tips, een platform voor donkere initiatieven.”

Wat is ThisGirlSBlackBook?

ThisGirlSBlackBook is mijn persoonlijke black book, waarin ik als donkere vrouw tips en tricks deel over black lifestyle. ThisGirlSBlackBook is een blog met dezelfde leuke inhoud als de ‘normale’ lifestyle websites, maar in het geval van ThisGirlSBlackBook is de inhoud gericht op de lifestyle van donkere mensen.

Wat is black lifestyle?

– Beautyproducten, verzorgingsproducten, schoonheidsspecialisten gericht op de donkere huid

– Mode, merken, designers gerelateerd aan donkere mensen

– Evenementen gericht (op de culturen van) donkere mensen

– Films/toneelstukken met of over donkere mensen

– Recepten, restaurants uit Afro-Caraïbische landen

– (Web)winkels die zich richten op donkere mensen

Voor vragen, interviews of persberichten (die bij ThisGirlSBlackBook passen) kun je mailen naar:

 info (at) tgsbb.com

Voor mijn mediakit, meer informatie over bezoekerscijfers, de doelgroep van ThisGirlSBlackBook, een advertorial/advertentie of een samenwerking met ThisGirlSBlackBook kun je mailen naar:

 info (at) tgsbb.com

Volg je me al?
Twitter 
Facebook
Instagram
Bloglovin

Veel liefs en groetjes  van Tewa.

20 Comments

 • Reply Ellen 5 november 2013 at 11:53 AM

  Ik vindt t SUPER leuk waar je mee bezig bent. Je enthousiasme en doorzetting zijn herkenbaar. Ik volg je en wens je NOG meer geluk kracht en liefs toe. Onze samenwerking is van toegevoegde waarde en erg inspirerend, en ik hoop dat je nog MEER mensen kunt inspireren met TGSBB. Liefs en Geluk xxx

  • Reply TGSBB 5 november 2013 at 5:02 PM

   Wat lief Ellen!! Thanks! En jij ook met je fantastische onderneming!
   Xx Tewa

 • Reply Gina 15 december 2013 at 11:12 AM

  Wat een supper initiatief,

  De afgelopen 2 dagen is er werkelijk een geheel nieuwe wereld voor mij geopend. Ik ging er namelijk altijd vanuit dat er weinig initiatieven zijn, die zich richten op de maatschappelijke verantwoordelijke gekleurde vrouw. Hierom heb ik naast mijn algemene facebook-pagina, een pagina aangemaakt, speciaal gericht op de gekleurde vrouw. En om er nu achter te komen dat er zoveel initiatieven zijn maakt mij erg gelukkig. Mijn complimenten voor je website, het oogt erg proffesioneel en sluit goed aan bij de doelgroep. Daarnaast is je content zeer leerzaam en leuk om te lezen.

  Ga door!

  Groetjes,
  Gina

  • Reply TGSBB 15 december 2013 at 10:00 PM

   Dag Gina,

   Dankjewel voor het compliment! Er zijn zeker een aantal blogs voor de donkere huid. Je kunt je op facebook aanmelden bij een groep met donkere meiden die allemaal bloggen, hij heet united bloggers of colours. Succes met je facebook!
   groetjes Tewa

 • Reply Bea Chandi 25 maart 2014 at 8:21 AM

  Dag Tewa,

  Ik heb een donkere huid en heb last van multipele kleine jeukende bultjes (eczeem). Mijn huisarts heeft mij een corticosteroidzalf voorgeschreven, echter dat helpt maar voor heel even. Als ik even stop dan komt het in alle hevigheid weer terug.
  Heb jij tips voor mij of een adres van een goede dermatoloog?

  • Reply TGSBB 27 maart 2014 at 10:55 AM

   Dag bea, ik ben geheel gestopt met melk producten. Dat maakte al een heel verschil. Een goede dermatoloog heb ik niet en die bezoek ik ook liever niet want die bestrijden de gevolgen maar niet het probleem. Vaak ligt het probleem in de darmen dus die zou ik laten onderzoeken als ik jou was. Ik ben nu een lijn van Eucerin voor de eczeemhuid aan het testen en zet mijn bevindingen gauw op mijn blog. Hoop dat je hiermee enigszins op weg bent gekomen! Groetjes Tewa

 • Reply Marlene 8 april 2014 at 3:58 PM

  Wat een leuke blog heb je! Het is erg fijn om te lezen en wat leuk dat het zo divers is! Ik hou het zeker in de gaten :).

  Groetjes,
  Marlene

  • Reply TGSBB 8 april 2014 at 4:14 PM

   Thanks Marlene!!

 • Reply Nadya 2 september 2014 at 6:54 AM

  Lieve Tewa,

  Wat een geweldige blog, een verademing. Keep up the good work!

  Liefs,
  Nadya

  • Reply TGSBB 3 september 2014 at 7:32 AM

   Dag Nadya,
   Wat lief!!! Dankjewel!! Xx tewa

 • Reply Jennifer 16 september 2014 at 10:42 AM

  Geweldige website, super initiatief.
  Deze website verdient veel meer aandacht! Ik wens je nog veel succes ermee!

  Liefs, Jennifer.

  • Reply TGSBB 18 september 2014 at 6:49 PM

   Dankjewel Jennifer! Wat lief!!

 • Reply Gladys 22 oktober 2014 at 2:24 PM

  Hi Gisele,

  Leuk je website,

  Wil je per mail contact met me opnemen ivm verdere levering
  Succes met je webshop.

  Groet,

  Gladys

  • Reply TGSBB 23 oktober 2014 at 9:15 AM

   Dag gladys als je gisele van she sell wil bereiken dan kun je haar beter emailen. Ik ben Tewa, eigenaresse van dit blog en heb geen webshop. Succes! Groetjes Tewa

 • Reply Maya 16 november 2014 at 4:24 PM

  Sinds kort je blog ontdekt, erg leuk om te lezen allemaal! Ik mag dat hartstikke blank zijn, maar ik heb Suriname in mijn hart zitten en vind het erg leuk om, ook herkenbare, artikelen te lezen!

  • Reply TGSBB 16 november 2014 at 5:27 PM

   Dag Maya wat leuk om te lezen!! Dankjewel voor je lieve woorden! Groetjes Tewa

 • Reply carmen 11 december 2014 at 9:48 AM

  hallo

  Ik wilde graag weten waar de winkel nu is.
  Ik wil namelijk in de winkel kijken voor een mooie wave

  gr Carmen Mijnals

  • Reply TGSBB 11 december 2014 at 11:11 AM

   Dag Carmen, welke winkel bedoel je? Groetjes

 • Reply EW Kenswiel 15 april 2017 at 9:59 PM

  Beste Tewa. Ik kwam bij toeval je blog tegen. Heel divers en erg spannend Je deelt veel met iedereen, Een toffe eigenschap. Leuk de foto van je oma te zien. Groetjes, Eunice

  • Reply TGSBB 18 april 2017 at 2:38 PM

   Dankjewel eunice, wat lief!!

  Leave a Reply