Beauty Home Life Lifestyle Travel Travel lifestyle

De 10 best gelezen ThisGirlSBlackBook posts uit 2014

30 december 2014

Nog twee dagen en dan is het zover: het einde van dit jaar. Ik hoop dat alle lezers heel veel ThisGirlSBlackBook leesplezier hebben gehad het afgelopen jaar. In deze post laat ik je zien welke artikelen absolute uitschieters waren op ThisGirlSBlackBook. Check de 10 best gelezen ThisGirlSBlackBook posts uit 2014, count down van 10 naar 1:

10: Mijn ervaring met reizen in het buitenland als donkere vrouw

kyotoIk vond het zelf erg leuk om deze post te schrijven over mijn ervaring met reizen in het buitenland als donkere vrouw en jullie blijkbaar ook. Zelf vind het het echt heel interessant om te lezen hoe donkere mensen bepaalde landen ervaren. Sowieso ben ik erg reislustig en kan ik ontzettend genieten van reisjes her en der. Met het oog op mijn aanstaande moederschap hoop ik nog steeds te gekke reizen te maken, wellicht niet meer zo spannend als Tokio of New York, maar ik zal jullie als lezers nog steeds blijven informeren over de leukste reisbestemmingen. Mijn reisdroom voor 2015? Curaçao!!

9: MUST SEE: docu over piemeltrend in Suriname; boegroes

Bron foto's: Metropolis Bron foto’s: Metropolis

Tsja, misschien is het waar wat men zegt; Sex sells? Of moet ik zeggen, piemels met boegroes sell? Hahaha!! Dit is dé meest bekeken docu op ThisGirlSBlackBook en zeg nou zelf…hij is toch ook hilarisch?! Surinaamse mannen die ronde balletjes plaatsen onder hun voorhuid om de vrouw te plezieren…nog steeds vind ik het een nobele daad. Hoewel ik de docu al een aantal keer heb gezien, blijf ik lachen om dezelfde stukjes. Mocht je hem nog niet hebben gezien, doe het dan snel hier. Let op, de docu is niet geschikt om te bekijken met kinderen (16 plus wel).

8: 5 x de leukste multiculturele kinderboeken

multiculturele kinderboekenEen van mijn favoriete posts! Als mijn dochter wordt geboren, wil ik haar zoveel mogelijk positiviteit meegeven, ook in de literatuur die ze leest. Jezelf herkennen in de media om je heen, is echt een verrijking. Gelukkig waren jullie als lezers dit met mij eens, want deze post werd onwijs veel gelezen en gedeeld. Mijn dank hiervoor! Ik hoop echt dat meer kinderen zulke boeken te zien krijgen en zo een beter zelfbeeld ontwikkelen. Black is beautiful <3 Je leest de post hier.

7: Make up voor de donkere huid kopen in Nederland

iman cosmetics make up donkere huidAls je als donkere vrouw make-up wil kopen voor je donkere huid in Nederland, stuit je nogal op wat problemen. In bepaalde winkels wordt je niet juist geadviseerd, producten zijn in sommige toko’s oud of uitgedroogd of de producten zijn gewoon heel erg duur. In deze post verzamelde ik alle adresjes waar je make-up kunt kopen voor de donkere huid. Ook vertelde ik hoe mijn persoonlijke ervaring was met die winkel. Je leest hier waar je op maar liefst 15 plekken in Nederland make-up kunt kopen voor de donkere huid.

6: RECEPT: Surinaams Hindoestaanse roti maken

recept surinaamse hindoestaande roti makenWat een epiphany had ik, toen ik erachter kwam dat het echt niet zo moeilijk is om Surinaams-Hindoestaanse roti te maken. Dankzij mijn lieve vriendin Sharmilla leerde ik in een aantal uurtjes hoe je de zalige toespijs maakt voor roti. De plaat heb ik echter nog niet onder de knie, maar ik beloof je dat die ook ooit online komt!

5: Mijn 3 favoriete producten voor de LOC methode

LOC methode productenInmiddels heb ik een aantal nieuwe favorieten die ik gebruik voor de LOC methode, maar dit artikel wordt nog steeds heel veel gelezen, ook in Amerika. Ik schreef over mijn drie favoriete producten voor de LOC methode, een veelgebruikte methode om de meest prachtige kruldefinitie te krijgen. Lange tijd waren dit mijn favoriete producten, maar ik heb inmiddels een andere leave in conditioner en een andere olie in gebruik. Welke dat zijn zal ik je in 2015 laten weten!

4: 8 manieren om je kroeshaar sneller te laten groeien

kroeshaar sneller groeienVeel naturalista’s dromen van lang kroeshaar, dus veel mensen wilden lezen hoe je je kroeshaar sneller en effectiever kon laten groeien. In de eerste post gaf ik 8 tips om je kroeshaar snel te laten groeien en in de tweede post gaf ik nog eens 7 andere tips.

3: 9 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een vrouw met kroeshaar

satijnen muts kroeshaarZo leuk om te lezen dat veel mensen zich herkenden in deze post! Ik schreef de post naar aanleiding van een opmerking van mijn vriend, dat ik weer eens mijn koksmuts op deed toen we gingen slapen. Ergens was ik beledigd dat hij mijn hoognodige slaapmuts zo noemde, maar aan de andere kant dacht ik: je moet als partner gewoon een aantal dingen weten als je met een naturalista gaat. En zo schreef ik deze post! Nadat ik deze post had geschreven en had laten vertalen door topper Ciana, verscheen hij ook nog eens op de bekende site van CurlyNikki!! Ik kon mijn ogen niet geloven! Je leest mijn post hier.

2: De 5 meest bizarre roti creaties

roti uit blikDat deze post viraal ging vond ik te gek! Ik heb tijdens het maken van deze post zelf een aantal keer helemaal dubbel gelegen, omdat er ook echt walgelijke en bizarre roti creaties tussen zitten! Hoe bedenk je zoiets? Wil je deze post nog eens nalezen, check hem hier.

1: MUST SEE: Jorgen raymann geeft geniale uitleg over buitenvrouw

jorgen buitenvrouw knevel brinkDe aller, aller beste gelezen post van 2014 is een post over iets waar ik als Surinaamse heel veel vragen over krijg: De buitenvrouw. In deze post plaatste ik een fragment van Knevel & van den Brink waar Jorgen Raymann te gast was en iemand hem de cliche vraag stelde over Surinamers: “Jullie hebben toch allemaal een buitenvrouw?!” Jorgen liet zich niet kennen en kaatste de bal GENIAAL terug. Heb je het fragment nog niet gezien? Hier kun je het nog eens nalezen.

Dit waren de 10 best gelezen posts uit 2014! Ik hoop in 2015 jullie weer net zo te vermaken met posts, ideetjes en inspiratie. Want zoals de bezoekcijfers hebben uitgewezen afgelopen jaar, donkere mensen zijn Echt Wel een doelgroep! En daar ben ik trots op!

Ik kijk uit naar een nieuw jaar, vol nieuwe energie, uitdagingen, leuke nieuwe rubrieken, ontwikkeling en veel goeds. Ik wens jullie allemaal het allerbeste!

Veel liefs, Tewa.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply S 13 januari 2015 at 2:31 PM

  Wat een leuke artikelen, ik kijk vandaag voor het eerst op je site maar ik ga dat nu zeker vaker doen!

 • Reply S 13 januari 2015 at 2:32 PM

  Wat een leuke artikelen!
  ik kijk vandaag voor het eerst op uw site maar ik ga vanaf nu zeker vaker een kijkje nemen!

  • Reply TGSBB 13 januari 2015 at 4:48 PM

   Dankjewel voor het leuke compliment!!

 • Reply mustLOLO 18 januari 2015 at 2:46 PM

  Gefeliciteerd met je dochter en de uitleg van Jorgen was geniaal. I’m still a fan en blijf zeker doorgaan met je blog.
  Samantha

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.