Home Life Lifestyle

De 10 beste oneliners uit Coming to America waar we wat van kunnen leren

9 januari 2014

Mijn favoriete film of all times is Coming to America. Ik geloof dat ik hem serieus 15 keer heb gezien en elke keer kan ik weer genieten van de leuke oneliners. Maar zonder dat ik het doorhad, zitten er een paar serieuze levenslessen in de grappige oneliners. Omdat het moest voor deze post (heeeel vervelend) heb ik de film voor de 16de keer bekeken en er 10 Coming To America oneliners eruit gehaald waar wij wat van kunnen leren.

oneliners cta

ONELINER 1:

Akeem spreekt op zijn verjaardag met zijn ouders  dat hij niet langer gepamperd wil worden en dat hij zijn eigen vrouw wil uitkiezen. Ook doet hij zijn beklag over de rozenblaadjes: “Die rozensporen maken mij geen zoon van een koning.”

 • LES: Rozenblaadjes oftewel uiterlijk vertoon zegt niets over wie je echt bent en maakt je niet een beter persoon. Zoon van een koning ben en blijf je, ook zonder te laten zien wat je materieel bezit.
ONELINER 2:

Semmi en Akeem praten over het feit dat Akeem moet trouwen met een vrouw die zijn ouders voor hem hebben gekozen: Semmi: ”So you say you can have a woman who will obey your every command, but you’d rather have a woman who has an opninion? “
Akeem: “Only dogs are to obey. If you truly love your wife, you will value her opininion.”

les 2 cta

 • LES: So so true! Als je echt van je vrouw houdt, waardeer je het feit dat zij een mening heeft en probeer je haar niet te onderdrukken. Met een vrouw die een ja-knikker is, kun je geen gelijkwaardig huwelijk hebben.
ONELINER 3:

Semmi vindt dat Akeem moet trouwen met de vrouw die voor hem is uitgekozen, want het is nou eenmaal een traditie. Akeem: “It is also tradition that times must and always do change, my friend.”

 • LES: PRECIES! Tradities zijn er om te veranderen en hoeven niet altijd hetzelfde te blijven. Don’t wanna pull out the 5 December card, maar die heeft hier veel mee te maken wat mij betreft. Niet omdat iets traditie is, is het juist of moet het zo blijven.
ONELINER 4:

Akeem is verliefd op Lisa, die een relatie heeft met Daryl, die een Soul Glow (curly) kapsel heeft. Akeem wil de aandacht van Lisa trekken en gaat naar kapper om zichzelf een Soul Glow kapsel aan te meten. De kapper vraagt hem: “Why do you want to change your hair? Why would you wanna look like someone else? I like your hair natural. I wish more children today would wear their hair natural, like Doctor Martin Luther King. You ain’t never seen Martin Luther King with no messy curls on his head. Aint that right?”

les 4 cta

 • LES: Verander NOOIT jezelf voor een ander. Als je de aandacht van iemand wil trekken, doe dat dan met je persoonlijkheid en je oprechtheid, maar niet met uiterlijkheden die je voor die persoon gaat aanpassen.  En inderdaad…we aint never seen dr Martin Luther King with no messy curls on his head, hahaha! Denk dat een curly hem toch niet zo zou staan.
ONELINER 5:

Akeem en Semmi werken heel hard bij MC Dowells en hebben een gesprek met collega Maurice. Maurice probeert ze een hart onder de riem te steken: “Hey, I started out mopping the floor just like you guys. But now…now I’m washing lettuce. Soon I’ll be on fries; then the grill. In a year or two, I’ll make assistant manager, and that’s when the big bucks start rolling in.”

 • LES: Wees bereid om ergens onderaan te beginnen en heb het geduld om langzaam hogerop te komen. Succes komt vaak niet overnight, verwacht niet dat je binnen een jaar aan de top staat. Veel dingen moeten groeien. En vergeet niet: hoe klein de stapjes ook lijken (van dweilen naar sla wassen), iedere stap omhoog, is een stap dichter bij jouw doel.
ONELINER 6:

Lisa en Akeem zitten in een restaurant te praten over waar hij vandaan komt en wat hij in Amerika kwam doen: Akeem: “I came to find something special.” Lisa: ”It’s a long way to travel.” Akeem: ”No journey is too great when one finds what he seeks.”

les 6 cta

 • LES: Geen reis is te lang als je hebt gevonden waar je naar op zoek bent. Supermooi eigenlijk, dat Akeem de hele wereld over wilde reizen om te zijn ware vrouw te vinden. En nog een les die we hieruit kunnen leren is dat je soms geduld moet hebben om te vinden waar je echt naar op zoek bent. Al duurt die reis tien jaar.
ONELINER 7:

King Jaffe Joffer heeft Lisa duidelijk gemaakt dat zij een tussendoortje moet zijn geweest voor Akeem. Akeem is hier niet van gediend en vertelt zijn ouders dat hij echt gek op Lisa is. Als King Jaffe Joffer hier tegen in wil gaan, snoert zijn vrouw Queen Aoleon hem de mond: “Put a sock in it Joffe, the boy’s in love!”

 • LES: Als iemand echt verliefd is kan niets diegene tegenhouden, zelfs geen traditionele en koppige vader. Een Oprah quote die hier goed bij past: “If a man wants you, nothing can keep him away. If a man doesn’t want you, nothing can make him stay. “
ONELINER 8: 

Men is erachter gekomen dat Akeem een prins is en Semmi zijn bediende. Semmi heeft het zusje van Lisa, Patrice, het omgekeerde wijsgemaakt. Patrice hoort de waarheid (dat Akeem een prins is en verliefd op haar zus Lisa) en reageert verontwaardigt: “How come she always gets the good ones??”

les 8 cta

 • LES: Ik heb even getwijfeld of ik deze erin moest doen. Als je kijkt naar de algemene rol die Patrice speelt, kunnen we hier een goede les uit halen. Maar ik zet ook mijn vraagtekens bij waarom Patrice (het donkere zusje) deze rol als de golddiggende tramp moest spelen. Waarom is zij niet het slimme, mooie hardwerkende meisje waar een prins voor kan vallen? Misschien zoek ik er teveel achter hoor, maar ineens viel mij deze typecasting op.
  De les die ik er in de eerste instantie uit wilde trekken, was dat als je motieven om een rijke man te strikken in de eerste instantie al niet goed zijn, die vaak zullen worden ontdekt. Als jouw motief is om een man te strikken met geld, zal je vaak niet eindigen met the good ones. Want the good ones prikken vaak door the bad ones (golddiggers) heen.
ONELINER 9:

Semmi en Akeem zitten in de limousine op weg naar het vliegveld, zonder succes. Het lijkt erop alsof Akeem zal moeten trouwen met de vrouw die voor hem is uitgekozen. Hij is teleurgesteld en Semmi probeert hem op te vrolijken: “Look at it this way: at least we learned how to make French fries!”

les 9 cta

 • LES: Je voelt hem al aankomen: Always look on the bright side of life! Soms lopen dingen anders dan je hoopte, maar als dat zo is zijn er altijd lessen die je hebt geleerd of nieuwe ervaringen die je hebt opgedaan. Ook die zijn wat waard!
ONELINER 10:

Akeem en Lisa discussiëren in de metro over waarom Akeem niet heeft verteld dat hij een prins is. Lisa is kwaad en wil niets meer met Akeem te maken hebben. Akeem vertelt Lisa dat hij graag afstand van de troon doet als dat haar van gedachten doet veranderen. Hij vraagt haar of ze met hem verder wil, prins of geen prins. De hele metro luistert ademloos mee. Dan zegt een roodharige New Yorkse tegen Lisa: “Go on honey. Take a chance!”

les 10 cta

 • LES: Mijn favoriete quote uit de hele film! Telkens als ik iets niet durf of twijfel over een grote stap, hoor ik in mijn hoofd deze kauwgomkauwende dame met onvervalst New Yorks accent. En ze heeft ook gewoon gelijk. Sommige kansen krijg je maar 1 keer en dan moet je die sprong in het diepe wagen! Lef hebben! Gewoon doen! En als je dan twijfelt, denk dan aan deze wijze woorden:

GO ON HONEY, TAKE A CHANCE!

WAT IS JOUW FAVORIETE ONELINER UIT COMING TO AMERICA?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

 • Reply Mirte 9 januari 2014 at 5:44 PM

  Aaaah gemist! K ga m nu zeker binnekort weer eens aanzetten, I love me sum eddieeeeh!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.