Beauty Haar Home

Mijn 3 favoriete producten voor de LOC methode

3 januari 2014

Ben je al bekend met de LOC methode? Deze methode is bedoeld om het beste uit je krullen te halen, om vocht in je haar aan te brengen en dit te behouden. Na veel producten te hebben geprobeerd, kan ik nu zeggen welke drie producten mijn favoriete producten voor de LOC methode zijn. In deze post laat ik zien met welke producten mijn krullen er op hun allermooist uitzien!

LOC methode productenEven kort wat informatie over de LOC of LCO methode: de LOC methode is bedoeld voor naturalista’s met kroes/krullend haar die hun krullen niet alleen een mooie definitie willen geven, maar ze ook nog eens tot in de puntjes willen verzorgen. Je brengt vocht in je haar aan en sealt dit vervolgens met een haarboter of olie, zodat alle vocht wordt ingesloten. Tegelijkertijd wordt je haar optimaal beschermd. Mijn LOC methode bestaat uit dit 3 stappenplan: Liquid (leave-in conditioner), Oil (een olie of boter), Creme (stylingcreme of gel). Het kan voor jou weer heel anders zijn, maar voor mij is dit echt dé ideale methode voor de perfecte krullen:

Stap 1 LIQUID (of leave in)

Stap 1 LOC methode

Dit gebeurt meestal nadat ik mijn haar net heb gewassen of nat gemaakt. Als het handdoekdroog is, breng ik als eerste de Liquid/Leave in aan. Ik verdeel mijn haar in vier delen en gebruik een klein handje leave-in conditioner. Als leave-in conditioner gebruik ik de Super Duper Hydrating Hair Cream van Karen’s Body Beautiful. Hier zit o.a aloë vera, shea butter, argan olie en Acai poeder in. Deze leave-in conditioner werkt qua voeding/vocht echt geweldig voor mijn haar, maaaaar….op de een of andere manier zitten er een soort korreltjes in die niet in je hand smelten. Soms doe ik het even in de magnetron en als ik het product dan op mijn haar aanbreng, zie je ze niet meer. Ik ben dus gek op de werking van het product en sinds ik dit gebruik heb ik een aanzienlijke verbetering gezien in het vochtgehalte van mijn haar. Mijn haar kan heel droog aanvoelen en mist altijd vocht. Sinds ik de Super Duper Hydrating Cream gebruik, voelt mijn haar zoveel beter. Maar, zoals eerder gezegd, ik zou wel willen dat er iets werd gedaan aan de structuur. Als de structuur minder korrelig was, zou ik dit altijd gebruiken. Tot nu toe heb ik nog niets beters gevonden en blijft dit de perfecte leave-in conditioner die voor de verandering echt iets doet voor de conditie van mijn haar.

Stap 2 OIL:

Stap 2 LOC methode

Nadat ik mijn haar heb gemoisturized, kies ik voor een olie. Sommige mensen kiezen voor een boter, zoals pure shea boter. Ik weet niet waar het op slaat, maar mijn huid kan niet tegen pure shea boter, dus ik kan geen shea boter gebruiken vanwege de huidproblemen die ik dan krijg. Waar mijn huid en haar wel goed op reageren zijn oliën. Ik heb een keer Monoi Olie gebruikt, waar ik erg over te spreken was. Maar de ideale olie voor mijn type haar is de Kinky Curly Nourishing Hair Oil met onder andere abrikozen- en amandelolie. Deze olie zorgt ervoor dat, ten eerste, mijn huid niet verstopt raakt en ten tweede, mijn haar geweldig sealt. Het mag heel gek klinken, maar ik houd niet van olie die heel vet is. Nu zou je denken, dan moet je geen olie gebruiken, maar zowel de Monoi olie als de Kinky Curly Nourishing Hair Oil vind ik niet te vet. Ook geeft het een heerlijke glans, zonder een druipende soul glow look achter te laten.

Stap 3 CREAM:

Stap 3 LOC methode

Nu ben ik toe aan de laatste stap, waarbij ik een styling-creme of gel in mijn haar te kneden. Ik ben geen fan van styling-gels die mijn krullen hard maken en er in principe goed uitzien, maar in feite niets voor je haar doen. Wel ben ik enorme fan geworden van de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. Deze crème gebruik ik als laatste stap ik mijn LOC methode. Waarom ik een enorme fan ben van de Curl Enhancing Smoothie kun je hier in mijn review lezen.

Als ik deze drie stappen heb verricht, doe ik mijn haar in een klein niet te strak zittend knotje. Als ik zin heb in big hair, gebruik ik mijn föhn met diffuser. Met deze methode zitten mijn krullen minstens twee dagen perfect en heb ik er geen omkijken naar. Zo ziet mijn haar eruit als ik de LOC methode heb gedaan:

mijn loc methode

Ik ben heel benieuwd welke producten jij gebruikt voor de LOC methode:

WAT ZIJN JOUW DRIE IDEALE PRODUCTEN VOOR DE LOC METHODE?
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.