Beauty Home Life Lifestyle Mommy

Empower yourself: Deze 6 Facebookgroepen zijn speciaal voor donkere vrouwen!

14 januari 2016

Eigenlijk heb ik altijd tijd tekort, maar waar ik graag een uitzondering voor maak is Facebook. In deze post deel ik een aantal groepen waar ik lid van ben en die ik echt waardevol vind voor andere vrouwen om ook lid van te worden. Dit zijn echt leuke Facebookgroepen waarin je jezelf kan empoweren, vragen kunt stellen en herkenning kunt vinden als donkere vrouw. Benieuwd? Check ze hier (als je op de titel klikt vind je de groep).

1: Let’s Talk Hair en Beauty

Aantal leden: 3718
Oprichters: Astrid Beekman en Serenity Hale Yanira

lets talk hair en beauty

Door medeblogger en oprichter van deze groep Serenity werd ik een tijd geleden toegevoegd aan deze groep die speciaal is voor donkere dames en bloggers. Hier kun je tips en tricks uitwisselen over make-up en black hair. Ook word je hier op de hoogte gehouden van een aantal grote black blogs, waaronder die van mij 🙂 Ik vind het een leuke groep waar de sfeer goed is en waar men met echte tips komt als iemand hulp nodig heeft. Een nadeel vind ik dat hier de laatste tijd heel veel reclame in zit, van mensen die afslankpillen of andere diensten verkopen waar ikzelf niet op zit te wachten. Deze groep is een aanrader als je van make-up, cosmetica en haarproducten houdt, je kennis wilt delen of meer kennis op wil doen hierover.

2: The Mama Club

Aantal leden: 365
Oprichter: Jolanda Mensah Yiadom

the mama club

Ben je een vrouw en ook nog eens moeder? Dan is deze groep een echte must! Ik haal hier heel veel informatie vandaan en vind hier veel herkenbaarheid bij andere moeders. Zo hebben we het over het slaapritme van je kind of wat er leuk is om te doen met kinderen als het regent? Er zitten moeders in die kinderen hebben van allerlei leeftijden, wat er prettig is, want zo heb je wat ervaring gemixed met frisse blikken. Ook vind ik het heel prettig dat de dames in deze groep totaal niet veroordelend naar elkaar zijn en eerlijk kunnen zijn over het feit dat het moederschap niet altijd een grote roze wolk is. Je helpt elkaar bij vragen en/of problemen en eens in de zoveel tijd spreekt men ook af. Een superleuke groep, ook voor moeders met geadopteerde kinderen, trouwens!

3: Dutch Womanist

Aantal leden: 146
Oprichters/Beheerders: Jo Ann, Valerie Betorina en Leila Cristina Ramos

dutc womanist

Deze groep is bedoeld voor donkere Nederlandse vrouwen die allerlei onderwerpen willen bespreken over zelfvertrouwen, racisme dat zij ervaren, maar ook seksisme. Het is een groep waar men naast de gewone problemen ook extra strijdt tegen sexisme. Ik weet niet of je de groep feministisch zou kunnen noemen, maar het is in ieder geval pro-woman. De groep is redelijk jong qua leeftijd, dus ben je nog onder de 25, dan is deze groep misschien wel extra herkenbaar. Ik doe er vooral nieuwe inzichten op door de artikelen die er worden gedeeld, want de meeste leden zitten qua mening wel op één lijn.

Lees ook: Inschrijving Surinaamse kookworkshop februari is begonnen! Schrijf je hier in!

4: United Bloggers of Colour

Aantal leden: 85
Oprichter: Angela Loy

ucbgroep

Mijn favoriete groep, opgezet door medeblogger Angela voor donkere bloggers om zich te verenigen. Wij, black bloggers, bestaan uit een niet al te grote groep en in deze groep leren we van elkaars ervaringen, vragen en geven we tips en tricks en helpen we elkaar op bloggebied. Het is wel een van de vereisten om echt blogger te zijn, actief deel te nemen aan de discussies en niet alleen info te halen maar ook te delen. Ik heb er zelf heel veel aan om te zien dat meerdere black bloggers dezelfde struggles als ik hebben. Mocht je (beginnend) blogger zijn en tips of tricks nodig hebben, dan is dit jouw groep.

5: United Bloggers of Colour (Commercieel)

Aantal leden: 192
Oprichter: Ngina Louz

Nagenoeg dezelfde groep als hierboven, alleen is deze bedoeld om je eigen blogposts als gekleurde blogger te delen en te promoten. Zo blijf je op de hoogte van elkaars posts en kun je die ook delen.

6: Black Ladies Talk

Aantal leden: 1152
Oprichters/Beheerders: Anita Abaisa, Vivian Acquah, Rachel Hodge, Charlene Hiwat-Kortstam

black ladies talk

Een van mijn favoriete en meest actieve groepen is deze ‘Black Ladies Talk’ die bedoeld is voor donkere dames om te kletsen over maatschappelijke en culturele kwesties. Ik vind de groep erg interessant, omdat je zoveel verschillende meningen leest over de topics die er verschijnen. Deze groep lijkt een beetje op Dutch Womanist, maar deze groep is volgens mij 25+ qua leeftijd.

Zoals ik al zei, is de groep actief en de stellingen en discussies zijn pittig. Toch geniet ik van de discussies, omdat het een van de weinige plekken is waar je openlijk kunt praten over taboes en vragen kunt stellen (over culturele identiteit bijvoorbeeld) waar je al een tijd mee zat. Maar, de groep is ook bestemd voor ‘luchtigere’ onderwerpen zoals wat je passies, dromen en doelen in het leven zijn.

Dit zijn mijn 6 favo Facebookgroepen, ik mis nog een groep waar men soul foodrecepten in deelt en ook een black travellers groep lijkt me heel leuk om te volgen. Mocht je een groep weten die in dit lijstje hoort of eentje die jij volgt en leuk vindt, let me know!

TGSBB NEWSletter

Schrijf je in voor de TGSBB nieuwsbrief! Hierin word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe blogposts, winacties, data kookworkshops, recepten en nog veel meer leuks! Wil je je inschrijven, dan kun je dat hieronder doen (let op: pas na bevestiging van je emailadres sta je ingeschreven)LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.