Beauty Home Make up

De 8 meest gemaakte make up fouten voor donkere huid

11 augustus 2012

Donkere vrouwen zijn prachtig en kunnen nog mooier worden met het gebruik van juist aangebrachte make up. Maar bij het gebruik van make up vergeet men weleens wat wel en niet kan. Lees en leer van deze 8 meest gemaakte make-up fouten voor de donkere huid.

8. GRIJS IS NIET WIJS
Elke keer als ik iemand zie met een grijze/gele waas op haar huid, denk ik, ga toch eens naar een goede make up winkel! Het kwaad achter de grijze waas ligt in het kiezen van een te lichte kleur voor de ondertoon van de huid. De donkerbruine huid heeft vaak een rode warme ondertoon, de lichtbruine huid heeft vaak een gele ondertoon. Bij twijfel: laat je adviseren bij make up winkels zoals MAC. En onthoud, beter geen foundation dan een grijze waas als gevolg van een slecht gekozen foundation.

7. SAD CLOWN WENKBRAUWEN
De Mickey Mouse, the sad clown, Cruella de Vil of het kikkervisje, allemaal omschrijvingen die je toch niet als wenkbrauw zou willen hebben. Toch komen ze vaak voor. Ontzettend jammer voor de vorm van je gezicht. Een natuurlijke wenkbrauw vorm zorg voor een rustigere look in je algehele gezicht. Heb jij je schuldig gemaakt aan een van de bovenstaande wenkbrauwbenamingen? Laat je wenkbrauwen groeien en opnieuw shapen door een specialist, zoals Roya in Amsterdam West.

6. DE KLEURIGE KAKETOE
Hoewel veel visagisten anders beweren, kan de donkere huid NIET elke kleur hebben. Vooral pastel en grijstinten zijn funest voor de (diep)donkere huid. Maar pas ook op met zilverachtige of lichte ondertonen, deze kleuren kunnen de huid flets en onnatuurlijk maken.

5. HET ZILVEREN MASKER VAN ZORRO
Highlights in het gezicht kunnen prachtig staan en veel donkere vrouwen kiezen ervoor om hun ogen/jukbeenderen te highlighten met een zilveren highlighter. Dit kan mooi zijn maar luistert erg nauw. Voor je het weet loop je rond met een zilver masker van Zorro. Wil je het toch doen, gebruik dan een goede concealer en nooit teveel highlighter.  Twijfel je of je het wel correct doet? Doe het dan niet of vraag hulp van een professionele visagist!

4. DE GETATOEËERDE LIPLINER
In de categorie Hier Krijg Je Spijt Van: De getatoeëerde lipliner. In de jaren negentig was deze Leco Look helemaal hip and happening. Nu…is een bruin randje om de lippen gewoon niet meer sexy. Wil je toch een randje om je lippen, gebruik er dan een in de kleur van je lipstick.

3. IT’S ALL IN THE MIX
Een donkere huid kan kleurverschillen hebben. Daarom moet je bij het kopen van een foundation erop letten dat je de juist kleuren kiest (vaak kies je twee kleuren die je mixt). Bij het aanbrengen moet je er natuurlijk wel opletten dat je de juiste mix maakt op verschillende plekken.

2. DE EENKLEURIGE LOOK
Ton sur Ton betekent kleur op kleur. Sommige donkere vrouwen nemen dit iets te serieus en doen alles tot aan haar/make up en accessoires toe in dezelfde kleur roze/blauw/gifgroen. Soms…is less gewoon more. Dus houd het in het vervolg gewoon bij een leuk gifgroen tasje.

1. POPPENWANGETJES
Heel leuk hoor dat blanke poppen roze wangen hebben. Laat dit aan de blanke poppen over, en zorg ervoor dat jij in real life blush op doet met mate. Blusher moet subtiel worden aangebracht en niet alsof je met een roze lipstick over je wangen bent gegaan.

ENNE… WEES EENS EERLIJK… WELKE MAKE UP FOUT HEB JIJ WELEENS BEGAAN?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

7 Comments

 • Reply Christine 7 oktober 2012 at 11:13 AM

  Ik heb zoveel make up fouten gemaakt.. foute groene oogschaduw, te rode wangetjes, zwarte lippotlood, te lichte foundation, te donkere foundation, te rode foundation gewoon foute foundation.
  Ik heb lang nagedacht waarom ik die fouten heb gemaakt. Ik ben er nu uit. Het is moeilijk om goede make up voor de donkere huid te vinden. Ik ben in een dorp opgegroeid daar kon ik nooit make up voor mezelf vinden. In de winkels waar je in de steden make up kan vinden kunnen ze je vaak niet goed adviseren.

  Gelukkig weet ik nu ongeveer wat bij me past. Ik ben wel aan wat variatie toe, maar ben bang om weer make up fails te maken.

  • Reply Tewatha_Fashion 7 oktober 2012 at 6:56 PM

   Hai Christine,

   Mocht je aan wat variatie toe zijn dan kun je het beste naar MAC, Make Up Studio en Backstage. Helaas voornamelijk wel in Amsterdam…
   Ik haal ook ontzettend veel tips uit de MAC Workshops, die worden eens per drie maanden gehouden (ik ben alleen in Bijenkorf/Den Haag geweest, maar heb ook gehoord dat ze in Amsterdam aan de Heiligeweg worden gegeven). Hier betaal je 50 euro voor, krijg je in een klein klasje les over welke make-up bij je past en hoe je dit op moet brengen. Vervolgens krijg je een cadeaukaart van 50 euro die je bij MAC uit kan geven. Supernuttige deal!
   Groetjes TGSBB

 • Reply Christine 28 oktober 2012 at 5:55 PM

  Klopt ik heb het weleens gehoord dat die klasjes gegeven worden.

 • Reply Nadia 15 maart 2013 at 3:03 PM

  Hey, leuke site….. De blogs gemaakt door getinte en donkere meiden vallen niet op lijkt wel. Groetjes

 • Reply Macblogster 17 maart 2013 at 8:32 AM

  Haha, wat ziet dat er eng uit. Is er dan niemand in hun omgeving die zegt: “meid, dit kan niet”? Ik dacht dat de dames op de foto geld uitgaven aan visagisten, maar klaarblijkelijk niet. Tenzij het hele slechte zijn.

 • Reply Meredith 7 juni 2013 at 3:35 PM

  Ik ben vroeger wel eens naar de Douglas’ geweest voor het kopen van makeup en advies..dat vond ik niet echt een succes maar heb inmiddels gevonden wat bij me past..en de producten van Mary Kay doen het wel voor mij…en ben zelf beauty consultant met Mary Kay…producten voor iedere huidtype, kleuren en ook voor de gevoelige huid…
  Er kunne bij mij afspraken gemaakt worden.

  Groetjes

 • Reply Arfana 26 februari 2014 at 9:11 PM

  Hallo allemaal ,

  Jarenlang geef ik de donkere huid make-up adviezen. Ben ooit begonnen als make-up artist bij de Miss beautiful Black verkiezingen. Mijn favoriete donkere huid make/up merken zijn ofcourse. MAC, Black opal , Black up. De meeste zijn in Amsterdam of in Douglas Bijenkorf verkrijgbaar. Het is wel moeilijk om je te laten adviseren door een winkelier die daar werkt.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.