Food Home Lifestyle

De Nom Nom Tag: ThisGirlSBlackBook en haar mijn favoriete eten!

29 juli 2014

Laatst las ik op Brenda Kookt de nomnom-tag. Een soort vragenlijstje over eten. Ik vond het ontzettend leuk om te lezen en ik dacht: weet je wat, ik vul hem ook gewoon in. Deze tag gaat over iets waar ik namelijk niet uitgepraat over raak: ETEN! Wat is mijn favoriete eten dat anderen heel vies vinden en welk typisch Surinaams gerecht krijg ik met geen mogelijkheid door mijn keel? Je leest het hier! 

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

grapefruitWat ik lekker vind dat veel mensen niet lekker vinden, zijn zure smaken zoals grapefruit en citroen. Ik eet zo een grapefruit uit het vuistje! Mijn vriend krijgt vaak de rillingen van mijn grapefruit liefde. Als kind was ik ook gek op de avondvierdaagse en dan eigenlijk voornamelijk door een snack die ik daarbij at. Misschien herken je het nog: een halve citroen met daarbovenop een pepermuntje. Daarover heen deed je dan een zakdoek. Ik geloof dat ik de avondvierdaagse alleen liep, omdat ik dat citroentje zoooo lekker vond. Die hele medaille dacht ik niet aan, zolang ik mijn halve citroen maar had! Maar ik ben ook te porren voor al het ander zuur: zure matten, zure haring, zure bommen, kakastong, lekker!!

Wat ik vies vind wat anderen lekker vinden: heb je even?

surinaamse bruine bonen

Bron foto

BRUINE BONEN! Ik ben toch zo’n ongeloofelijke nep-Surinamer als het op dit gerecht aankomt. Ik vind het totaal niet lekker, ongeacht wie het klaarmaakt. Ook zachte witte bolletjes vind ik niet lekker, tenzij er een kroket op gaat. Daarnaast kun je me niet heel blij maken met pastagerechten. Ik krijg hier een opgeblazen gevoel van. Tot slot kan ik spontaan over mijn nek gaan van bepaalde snacks, zoals nasi of bamischijven, gehaktstaven, berenhap, mexicano’s en andere ondefinieerbare vleessnacks. Afgrijselijk!

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

frituur no 1Ik kook het liefst vers en biologisch en ik eet redelijk afwisselend. Toch eet ik bijna elke week wel eens friet, oeps! Maar daarentegen eet ik ook elke week paprika, champignons, courgette en tomaat. Ik zou minder friet willen eten, echt waar.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Pfoe, ik houd er niet van om vaak hetzelfde te eten, dus ik zou bij geen enkel restaurant elke dag willen eten. Ik zou wel vaker willen aanschuiven in het Okura hotel, bij de Teppanyaki plaat of een ander supergoed Japans restaurant.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Het broodje zou ThisGirlSBlackBread heten en ik zou er dan jerk chicken, kruidige mayonaise, bacon en avocado op doen. Ik geloof dat ik er nu al zin in heb!

Deel een handige kooktip:

Ik heb echt een ongelofelijk lelijk Tell Sell achtig apparaat dat megahandig is. Het is een mini keukenmachine en is een fijnsnijder, blender, staafmixer in één, het lijkt hierop alleen dan goedkoper. Ik gebruik het voor van alles en nog wat en dit scheelt me gewoon heel veel tijd. Ook maak ik vaak met deze machine één grote pan soep en vries dan allemaal bakjes in voor de dagen waarop ik geen zin of tijd heb om te koken.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

taartjes etenIk ben gek op clafoutis en ander soort heerlijke taartjes en hoewel ik aardig kan koken stel ik qua bakken weinig voor. Daar moet je vaak toch wat verfijnder en gedetailleerder voor zijn.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

Alles op zijn tijd! Ik kook ook graag zelf, vooral omdat je dan zelf een keuze kunt maken wat je eet en erin stopt. Eten bestellen doe ik niet vaak, ik haal weleens eten buiten de deur, maar haal het zelf op. En buiten de deur eten/uit eten, I love it! Ik zou zeker drie keer per week uit eten willen gaan, maar vind dit financieel niet verantwoord.

Ben je ergens allergisch voor?

Helaas wel, ik ben allergisch voor pompoen en soja (olie). Ook eet ik liever geen varkensvlees (hoewel ik dit heerlijk vind) en ik drink ook liever geen koemelk.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Ik heb een obsessie met avocado’s! Als ik ergens ga lunchen kies ik bijna altijd het broodje waarop avocado zit. Zooo onzettend lekker vind ik dit.

Wat is je favoriete toetje?

feest dieuw chocoCreme brulee of Argentijnse flan met dulce de leche vind ik echt zalig! Als ik dit zie, kan ik me bijna niet beheersen. Het is maar goed dat ik dit niet zelf kan maken. Ook sta ik op feestjes altijd verdacht dicht bij chocolade fonteinen. Hoewel ik normaal geen chocoladereep zou kopen vind ik het heerlijk om vers fruit in chocolade te dippen.

Dit was de nomnom tag! Als je wil, kun je hem overnemen en invullen hieronder in de comments of op je eigen blog. Ik vind het in ieder geval reuze interessant om te lezen wat de eetvoorkeuren van anderen zijn, dus voel je vrij om je gekke eetgewoontes te delen!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.