Beauty Haar Home

How To: de perfecte twist out creëren doe je zó!

4 december 2014

Door Soyini– De twist out is een van mijn favoriete hairstyles, omdat dit kapsel overal bij past en makkelijk te creëren is, mits je weet hoe!  Als je niet precies weet hoe je de perfecte twist out kunt creëren, kan het soms een teleurstelling zijn als je je twists los maakt. Inmiddels heb ik de kunst van het twist-outen tot in de puntjes geperfectioneerd en daarom deel vandaag ik in deze post mijn geheimen om de perfecte twist out te creëren!

twist out fail

Waar hangt de perfecte twist out van af?

Wanneer je een perfecte twist out wil verkrijgen is het belangrijk om eerst te bepalen of je op droog op nat haar werkt. Zelf begin ik graag op droog haar, omdat ik daarmee met zo min mogelijk shrinkage krijg. Na het wassen van je haar kun je je haar in een oud T-shirt laten drogen.

Voordat je begint met twisten is het belangrijk dat je haar goed uitgekamd is. Hoe beter je haar uitgekamd is, hoe beter jouw twist er uit zullen komen. Je haar kun je klitten vrij maken door met je vingers de klitten eruit te halen, te borstelen of een kam te gebruiken met wijde tanden. Wanneer ik mijn twist out doe na een andere hairstyle, dan gebruik ik zo min mogelijk water bij het ontklitten. Van water krijg je namelijk shrinkage! Dit betekent dus dat je je haar gaat ontklitten terwijl het redelijk droog is, wees daarom dus extra voorzichtig om haarbreuk te voorkomen. Wanneer je haar is uitgekamd kun je het vervolgens stretchen om shrinkage te voorkomen.

Ik gebruik de banding method om mijn haar te stretchen, zoals ik hieronder laat zien. Ik maak een paar grove twists en bind hier elastiekjes omheen. Als je dit een paar uurtjes hebt laten zitten en de elastiekjes eruit hebt gehaald, is je haar genoeg gestretched en zul je meer lengte hebben als je de twists eruit haalt.

banding methode twist outNadat je je haar hebt uitgekamd en gestretched, kun je de twists maken. Zorg dat je je haar in stukken verdeelt om makkelijker te werken. Zelf verdeel ik mijn haar in vier delen en per stuk maak ik 4 twists wat in totaal 16 twists maakt. Hoe meer twists, hoe kleiner en gedefinieerd je krullen zijn, hoe minder twists, hoe minder definitie.

De stappen nog even op een rijtje:
-je haar goed uitkammen
-je haar stretchen
-daarna twisten in delen

Welke producten heb je nodig?
  1. Leave in conditioner
    Het liefst een dikke romige crème met een boter erin verwerkt, zoals shea butter. (Tip: de beste leave in conditioners voor twists outs zitten meestal in potten en niet in flesjes!)
  2. Gel
    Dat kan lijnzaadgel zijn, maar ook aloe vera gel, eco styler gel of een andere gel naar eigen keuze. Merken zoals Kinky Curly en Shea Moisture verkopen ze ook als curling custard of de curling gel soufflé. Genoeg keuze dus!
  3. Olie
    Dit kan elke olie zijn, kies wat het beste werkt voor jou. Gebruik geen kokosolie in de wintermaanden, kokosolie stolt (het wordt hard) wanneer het koud is met als resultaat dat het haar juist weer droog wordt.

Dit zijn de producten die ikzelf gebruik.

producten voor twist out

Hoe ga je te werk?

Breng eerst de leave in conditioner in je haar aan. Wanneer je dit na een oude hairstyle doet heb je er maar een beetje van nodig. Als je net gewassen haar hebt, gebruik je de hoeveelheid die je altijd zou gebruiken. Vervolgens doe je de gel in je haar. Ook met de gel doe je zuinig aan, meer betekent niet altijd een beter resultaat. Ten slotte breng je de olie aan om de leave in en de gel te sealen in het haar.

Wanneer je twist zorg je dat je deze elke keer weer strak aantrekt voor een zo mooi mogelijk resultaat. Trek niet te hard, je wil vast geen hoofdpijn of haarverlies!

Wanneer je hele haar in twists zit kun je je klaarmaken voor je bedje met je satijnen/zijden hoofddoek of kussensloop. Je kunt nu de banding method opnieuw gebruiken terwijl de twists in je haar zitten voordat je gaat slapen. Hiermee zorg je voor die extra stretch in je twists out.

Hoe maak je de twists los?

twist out failHet eerste wat je doet is goed checken of je twist droog zijn. Als je echt voor zo veel mogelijk definitie gaat, moet je ervoor zorgen dat je twist echt kurkdroog zijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, geen droog haar bij het losmaken is gegarandeerd een fail!

Als je voor een iets minder gedefinieerde look gaat kun je je twists losmaken als je haar 80% droog is. Persoonlijk draag ik mijn twist meestal een dag of 2 als een hairstyle om ze vervolgens los te maken, maar 1 hele dag drogen moet voldoende zijn. Als je korter haar hebt, is het natuurlijk sneller droog.

De twist haal je eruit door ze van de haarpunten af weer terug te draaien naar boven. Dit zorgt ervoor dat je je krullen niet verpest. Gebruik olie bij het losmaken van je twist op je haar, maar ook op je vingers. Dan gaat het makkelijker en krijg je geen pluis. Bij het los maken van je twist kun je ervoor kiezen om de krullen in tweeën of drieën te delen voor een vollere coupe.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan komt het er zo uit te zien:

perfecte twist out maken voor achter zij

Hoe onderhoud je je twist out?

Zie hier: 5 manieren om te slapen met kroeshaar, hoe je je twist out mooi kunt houden voor tenminste een paar dagen.

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte twist out te krijgen. Laten jullie het weten als je de perfecte twist out heb verkregen? Succes allemaal!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.