Beauty Haar Home

De ultieme LOC methode om je kroeshaar te laten groeien

21 mei 2015

Het ontdekken van de L.O.C methode was een openbaring voor mij. Elke keer wanneer ‘Ebony’ (zo noem ik mijn haar) na een wasbeurt droog aanvoelt, denk ik: “Had ik maar de LOC methode toegepast.” De L.O.C methode is een manier om je haar voor een de ultieme voeding te bieden en zo te laten groeien. In deze post vertel ik over mijn LOC methode waarmee ik mijn kroeshaar heb laten groeien.

loc methode producten

L.O.C staat voor: Liquid, Oil en Cream en bestaat uit de volgende drie stappen:

Stap 1: Liquid

shea moisture conditioner loc methode

Een liquid kan een leave-in conditioner zijn of simpelweg water. Ikzelf wissel af met water en mijn favoriete leave in conditioner van Shea Moisture. Allereerst water. Je lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water. Een tekort hieraan heeft direct negatief effect op je haargroei. Voldoende water zorgt ervoor dat het haar gehydrateerd is en blijft.

De leave in conditioner die je het beste kunt gebruiken is er een met water als een van de hoofdingrediënten. Zelf ben ik fan van de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strenghten Grown & Restorative Leave In Conditioner (een hele mond vol). Het hoofdbestanddeel is water en daarna ecologische shea butter, kokosolie en jamaican black castor oil. Allemaal ingredienten die je haar diep voeden en zorgen voor haargroei.

Stap 2: Oil

almond olie loc methode

De O staat voor oil/olie. Je kunt verschillende oliën gebruiken, denk bijvoorbeeld aan kokos, jojoba, amandel, of druivenpitolie. Deze oliën gebruik je om het vocht in je haar te ‘sealen’, zo vorm je een barrière om de haarschacht waardoor het water niet kan ontsnappen. Een bekende ‘holy grail oil’ is de virgin (of raw) kokosolie. Virgin kokosolie dringt diep in het haar en hydrateert je haar om verdere uitdroging te voorkomen. Zelf gebruik ik momenteel amandelolie, dit is met kouder weer handiger, omdat het een vloeibare olie is.

Stap 3: Cream

cream loc methode

Om vervolgens er zeker van te zijn dat het vocht dat je hebt aangebracht ook in het haar blijft, gebruik je een Cream bij de laatste stap. Ik ben van mening dat iedereen met kroeshaar/ krullen tenminste één goede cream moeten bezitten. Bij het sealen van het haar ga je zo pluizig en droog haar tegen en krijg je prachtig gedefinieerde krullen. Momenteel gebruik ik de Kokos en Ootanga cream van Tia’s Mimosa. Deze cream houdt het vocht in mijn haar en ruikt bovendien heerlijk.

Hoe pas je de L.O.C methode toe?

-De L.O.C methode pas ik altijd toe op schoon gewassen haar. Het fijnst is om je haar te wassen met een clearifying shampoo zodat er geen vuil of ander product in je haar zit wanneer je de LOC methode toe gaat passen. Ik doe ook vaak de overnight LOC methode, waarbij ik slaap en de producten hun werk laat doen, zodat mijn haar de volgende dag meteen goed zit.

-Kam je haar goed uit, met een grove kam of borstel

-Verdeel je haar in vier secties.

-Maak je haar handdoekdroog

-Breng de LOC methode aan

-Ik houd zelf van zo min mogelijk shrinkage dus ik bind elke sectie vast met een elastiek en twist de uiteinden. Daarna stretch ik de rechter twist helemaal uit en zet ik deze aan de linkerkant vast. Dit doe ik met een bobbypin.

twists

De linker twist idem. Dezelfde methode doe ik voor de achterkant. Alleen maak ik de elastiekjes onderin vast. En nu bedtime!

Het effect van de LOC methode

Wanneer ik mijn haar aan de lucht laat drogen, gaan hier enkele uren overheen. Het komt vaak voor dat mijn haar nog vochtig is wanneer ik naar bed ga. Ik slaap dan met een satijnen mutsje.

volgende ochtend loc methode overnight

De volgende ochtend is mijn haar helemaal droog en haal ik de bobby pins eruit en de elastiekjes los.

loc methode los volgende ochtend

Zo is de shrinkage is minimaal en het lijkt alsof mijn haar geföhnd is. Van uit hier kan je alle kanten op.

Ik heb gekozen om zo de deur uit te gaan:

loc methode kroeshaar groei

Het toepassen van de L.O.C methode is heel handig als je bijvoorbeeld merkt dat je haar niet groeit, omdat het door droogte afbreekt. Het volgen van de stappen en het gebruik van producten met de ingrediënten zoals hierboven beschreven is essentieel. Pas je dit twee keer per week toe dan zul je zeker merken dat je haar sneller zal groeien.

Heb je vragen over deze L.O.C methode, laat het me weten in de comments!

Bezoek ook het blog van Valerie, Kroesbox

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Tiffany 18 maart 2018 at 4:08 PM

  Heel informatief artikel!
  Thanks 😉

 • Reply Cheverny 20 augustus 2018 at 11:44 PM

  Kan je deze methode elke dag gebruiken? Ik heb een paar weken geleden een big chop gedaan en ben op zoek naar een nieuwe routine

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.