Beauty Haar Home

Deel II: 7 manieren om je kroeshaar sneller te laten groeien

26 augustus 2014

Een van de meest gehoorde vragen aan mij over mijn kroeshaar, is de vraag of mijn haar wel groeit. Tot een aantal jaar geleden had ik geantwoord: nee, niet echt. Inmiddels weet ik dat kroeshaar net zo snel kan groeien als elke ander type haar. Wel zijn er manieren om je haar sneller te laten groeien. In totaal laat ik je 15 manieren zien om je kroeshaar te laten groeien, eerder kon je 8 manieren lezen om je kroeshaar sneller te laten groeien, vandaag maak je kennis met de overige 7 manieren om lang kroeshaar te krijgen.

kroeshaar sneller groeien

 1. Wees niet bang voor de schaar

  Veel dames willen hun haar niet knippen, zodat de gespleten haarpunten er gewoon aan blijven zitten. Het is zo dat haar uit je hoofd groeit en niet uit je punten, dus je haar kan in principe doorgroeien. Maar je gespleten haarpunten kunnen zich wel naar boven splitten en dus meer schade veroorzaken. Als je je gespleten haarpunten gewoon bijtijds knipt, voorkom je dit. En onthoud, eenmaal een gespleten haarpunt, altijd een gespleten haarpunt. De enige oplossing om weer gezond haar te krijgen is om de schaar erin te zetten.

 2. Draag niet te lang een protective style, zoals nepvlechten of weavenaomi receding hairline

  Als je een protective style draagt, met nephaar, kan dit ervoor zorgen dat je eigen haar juist wordt belast. Vooral als de vlechten of weaves te strak zijn gevlochten oefent dit teveel druk uit op jouw haar, waardoor je haar niet alleen kan breken maar ook kan uitvallen. Zo krijg je de bekende receding hairline, zie Naomi Campbell. Ook vergeten veel dames om hun eigen haar goed te verzorgen tijdens het dragen van een protective hairstyle. Hier heb ik een post over geschreven over hoe je je eigen haar gezond houdt tijdens het dragen van een protective hairstyle.

 3. Trek of voel niet teveel aan je haar

  Oh wat is het soms verleidelijk om aan je haar te draaien of tijdens een film even je twist nog een keer te twisten…Zonder dat je het weet, zorg je ervoor dat je handmatig je haar breekt. Probeer je haar zoveel mogelijk met rust te laten, krulletjes draaien ziet er misschien snoezig uit, maar zorgt ook voor extra haaruitval.

 4. Draag je eigen haar in een uitgekamde protective style, zoals vlechten of twists en draag het zo nu en dan los.
  kroeshaar vlechten

  Als je je eigen haar in een uitgekamde (en goed gevoede) protective style draagt, geef je je haar de rust om te groeien. Ik droeg in het begin van mijn natural hair journey mijn haar altijd in wash ’n go’s en kreeg hierdoor veel knopen die ik daarna te hardhandig uitkamde. Pas toen ontdekte ik het ultieme geheim om mijn haargroei te stimuleren. Ik draag mijn haar nu altijd in grove twists of vlechten en als uitzondering in een wash ’n go. Dit zorgt ervoor dat ik veel minder klitten, knopen en haarbreuk heb. Na een dag mijn haar los te hebben gedragen, kam ik het zachtjes met mijn vingers uit en doe ik het weer in grove twists of vlechten.

 5. Doe een wekelijkse deep conditioner

  groei kroeshaar deep conditioner

  De manier waarop mijn haar in rap tempo groeide? Een wekelijkse deep conditioner! Ik gebruikte twee maanden lang elke week deze deep conditioner van Activilong waar ik tevreden over ben, maar je kunt ook een zelfgemaakte deep conditioner gebruiken. Bottom line: elke week je haar ontzettend veel Tender Love and Care geven en dit uren laten intrekken zal zeker een positief effect hebben op je haar. Ik gebruikte hier mijn Huetiful haarstomer bij, maar mocht je die niet hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat je een plastic cap of tas op je haar doet om de deep conditioner extra goed te laten inwerken.

  Lees ook: 5 snelle en effectieve haarmaskers voor droog en futloos kroeshaar

 6. Verzorg de puntjes van je haar goed

  Dit klinkt heel logisch, maar toch zien veel mensen de puntjes van hun haar over het hoofd. De puntjes hebben soms juist die extra voeding nodig. Als je droge puntjes hebt, kunnen je puntjes namelijk makkelijker splijten en afbreken. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet je erop letten dat ze goed gevoed blijven. Let ook op de kleding of accessoires die je draagt! Ik heb bijvoorbeeld een jasje gehad met pailletten, waar mijn haar voortdurend in bleek klitten. Hierdoor kweekte ik onnodig veel gespleten haarpunten en groeide mijn haar steeds niet voorbij een bepaalde lengte. 

 7. Pre poo-en

  De truc om je haar makkelijker te ontklitten is de zogeheten pre-poo methode. Voordat je je haar gaat wassen met shampoo, maak je je haar een beetje nat en doe je er (warme) olie of conditioner in. Dit laat je minimaal een uur inwerken. Deze techniek zorgt ervoor dat de pre poo behalve ontklittend ook voedend werkt doordat het aangebrachte vocht in je haar wordt opgenomen. Ook zorg je ervoor dat je shampoo niet je hele haar stript van zijn natuurlijke vocht en oliën. Tot slot, zorg je ervoor dat je schedel ook nog eens een heerlijke voedende beurt krijgt. Want, zoals eerder gezegd: zonder een gezonde schedel kun je geen gezonde haardos hebben. Mocht je meer willen weten over pre-poo en welke producten je hier het beste voor kunt gebruiken, check dan deze link van Black Girl Long Hair.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

11 Comments

 • Reply sermilian 7 juli 2016 at 11:57 AM

  Dit is heel goed ik hb gestraig en hb street puntjes wat moet ik dan nouw doen

  • Reply TGSBB 9 juli 2016 at 11:13 AM

   Je kunt je straight eruit laten groeien en dan opnieuw beginnen.

 • Reply Emmy 3 augustus 2016 at 1:18 PM

  Ik heb nog een beetje straight in mijn haar en wil het kroes laten worden, hoe kan ik zorgen voor een snellere uitgroei.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Emmy

  • Reply TGSBB 5 augustus 2016 at 6:53 AM

   Je kunt het beste de straight eruit laten knippen. Succes ermee!!

 • Reply Hana 4 augustus 2016 at 9:48 PM

  Hoe vind ik de goeie conditener die bij me past en hoe lang duurde het voordat jouw haar groeiden

  • Reply TGSBB 5 augustus 2016 at 6:51 AM

   Hai hana dat hangt van jouw haartype af.

 • Reply Valle 14 augustus 2016 at 9:00 PM

  Mijn dochter heeft heel droog haar. ik volg alle adviezen op door “naturel” shampoo te gebruiken. Conditioner/moisterizer en olie. Maar dat zijn. Tijdelijke oplossingen. De volgende dag voelt haar haar heel droog en stroef aan en het lijkt ook niet te groeien. Wat kan ik het beste doen?

  • Reply TGSBB 16 augustus 2016 at 5:33 AM

   Oeh lastig om te zeggen. Soms is de combinatie van producten niet handig maar vaak hangt het van je haartype af. Heb je al eens geprobeerd om een clearifying shampoo te gebruiken ipv een cleansing shampoo?

 • Reply fl 24 december 2016 at 3:21 PM

  Wat moet je nou doen als je een kind ben

  • Reply TGSBB 28 december 2016 at 10:13 PM

   Niet relaxen en in de haar winkel vragen naar natuurlijke haarproducten voor kinderen. Check ook sheado.nl die behandelen ook kinderen.

 • Reply Lelise 9 juni 2019 at 10:12 PM

  Hallo ik ben geen mengelmoesje maar mijn haar is nii echt kroes kroes als mijn haat nat is is het opeens heel kang zo weet ik natuurlijk ook nii wat voor producten moet gebruiken

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.