Beauty Haar Home

Een ode aan kroeshaar: 8 redenen waarom ik zoveel van mijn kroeshaar houd!

18 augustus 2015

Laatst had ik heel kort de tijd om heel veel te doen. Een van de dingen die op mijn lijst stond was: mijn haar doen. Toen ik me bedacht dat dat weer zo lang zou duren, baalde ik gewoon even van mijn haar en liet ik het maar hoe het was. Om er vervolgens na een uur weer van te houden. Daarom besloot ik twee posts te schrijven, Waarom ik van mijn kroeshaar houd en waarom ik er soms van baal. Herken je ook die haat liefde relatie met je kroeshaar?

Gelukkig houd ik tegenwoordig serieus veel vaker van mijn kroeshaar. Vroeger zat ik in de zogeheten natural hair prison en ooit hoopte ik zelfs dat ik de volgende dag wakker zou worden met glad haar. Kun je het je voorstellen? Ik mij gelukkig niet meer, want ook al baal ik soms van mijn kroeshaar, ik zou het nooit meer willen inwisselen!

Waarom ik houd van mijn kroeshaar:

1: omdat ik zelden een bad hairday heb

Tegenwoordig heb ik echt zelden een bad hairday, mede ook omdat ik niet vind dat ik een bad hairday heb als mijn haar pluist. Dat scheelt al een heleboel, maar afgezien daarvan zit mijn haar vaak gewoon prima. Tuurlijk, de ene dag is mijn afro meer on fleek dan de andere, maar zoals vroeger met mijn relaxer dat mijn haar stijf overeind kon staan, dat heb ik gelukkig niet meer.

2: omdat het mij toegankelijk maakt

Nog nooit werd ik zo vaak om de weg gevraagd als toen ik kroeshaar had. Blijkbaar zie ik er ineens vriendelijker uit. Ik merk zelf ook dat ik een soort vooroordeel heb over mensen met krullen, juist door de vrolijkheid van je krullen/kroeshaar lijk je ineens veel toegankelijker. Ik was trouwens wel veel geliefder bij het mannelijk geslacht toen ik mijn haar nog relaxte…

3: omdat het me jonger en frisser maakt

Zoals ik hierboven ook zei, je bent ineens toegankelijker, maar je wordt ook ineens veel jonger geschat. Met steil haar of lange vlechten denkt men dat ik een dertiger ben en met mijn krullen word ik altijd jonger geschat. Wellicht omdat mijn kroeshaar over mijn rimpels valt? ;P

4: omdat ik vaak die ene vrouw met dat haar ben of die juf met véél afrohaar

Als ik weer eens voor een nieuwe klas sta, is mijn haar meestal het eerste dat mijn leerlingen zien. Ik ben weleens ‘die juf met dat enorme haar’ genoemd, terwijl ik die dag mijn afro nog best klein had gehouden, LOL! Hoe dan ook, mijn haar is een leuke ice breaker als ik nieuwe leerlingen ontmoet.

Lees óók: Deze lessen leerde ik op mijn natural hair journey

5: omdat ik eigenlijk heel dun haar heb 

Dit is alleen al een van de redenen dat ik mijn haar al tig jaar niet meer steil heb gemaakt. Ik heb dunne maar veel draden haar en dit zie je niet per se als je je haar naturel draagt. Met mijn kroeshaar heb ik een prima volle coupe!

6: omdat ik vind dat ik 100% mezelf werd toen ik mijzelf accepteerde met kroeshaar.

Hey…dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar ik had echt het gevoel dat ik mezelf met all my flaws kon accepteren toen ik natural werd en mijn kroeshaar omarmde. Ik ben sindsdien veel puurder gaan leven en ben met veel dingen in het reine gekomen. Voor mij zit dit zo diep, maar voor een ander is het gewoon ‘just hair’.

7: omdat ik er nooit hetzelfde uit zie

De variatie die ik kan aanbrengen in mijn kroeshaar maakt dat ik er vrijwel nooit echt hetzelfde uitzie. Het ene moment doe ik het los, het andere moment in een afro puff of weer een andere keer in vlechtjes. Ook ligt het aan welk product ik heb gebruikt hoe mijn afro eruit komt te zien. Gebruik ik een hele sterke leave in conditioner, dan is dat te zien aan mijn krullen. Gebruik ik alleen wat water en kokosolie? Dan ben in ineens type Leela James qua haar. Love it!!

8: omdat het leuke mensen aantrekt

Ja dat vind ik echt! Ik bedoel dan geen exotisme, maar werkelijk leuke mensen die me, sinds ik kroeshaar heb, gewoon op straat een compliment geven. Dat had ik voorheen gewoon nooit! In het begin kon ik zo’n compliment ook totaal niet accepteren, maar nu zeg ik met een grote glimlach ‘Dankjewel’! Keep ‘em coming!!

WAAROM HOUD JIJ VAN JE (KROES) HAAR?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

 • Reply bluemoon 27 mei 2016 at 11:01 PM

  Ik vindt het prachtig afro of kroes haar,ik vindt donkere mensen prachtig,al vanaf dat ik heel jong was.
  Ik vindt ook dat donkere vrouwen trots op hen zelf moeten zijn maar steeds meer vrouwen maken zich licht of bijna blank,maken hun haar stijl.
  Gewoon zonde,donkere mensen zijn zo mooi waarom moeten ze zich veranderen?
  Ik heb een afro surinaamse man en ben heel trots op hem,laat ik nooit zien dat iemand hem kwetst want dan zijn ze de mijne,hij kan goed voor zichzelf opkomen maar als je veel van iemand houdt doe je dat voor je man.
  Er zijn zoveel mooie donkere vrouwen,kijk naar Liya Kebede,Janet Jackson en zo zijn er nog meer,hun kaaklijn is zo fantastisch en hun haar,hun huid en kleur.
  Ook de dames zijn vaak erg gespierd,ook mannen en dat vindt ik erg mooi.
  Dus wees trots op jezelf

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.