Home Life Mommy

EINDELIJK: Bino en Fino, de Afrikaanse cartoon, nu in Nederlands!

28 augustus 2016

Alweer wat maandjes geleden berichtte ik over de fantastische cartoon Bino en Fino, die kinderen van alles leert over Afrika zonder in clichés te vervallen. Helaas waren alle filmpjes tot dan nog in het Engels. Maar daar is nu verandering in gekomen!

Nu mijn baby geen baby meer is maar een peutertje wordt, merk ik dat ze steeds meer interesse krijgt in cartoons. We hebben haar tot zover geen televisie of ipad cartoons laten kijken maar als ze twee jaar is wil ik daar langzaam aan wel mee beginnen.

Het is soms best lastig om die afweging te maken; je wilt dat je kind leuke en aantrekkelijke cartoons bekijkt die ook educatief zijn. Niet alleen leerzaam, maar ook stimulerend voor je kind. Een aantal cartoons die ik aanraad tijdens mijn ouderavonden over mediaopvoeding voor jonge kinderen zijn: Pingu, Nijntje, TikTak of Caillou.

Wat ik ook een aanrader vind (qua inhoud, niet per se qua rustig beeld) is Bino & Fino en die is vanaf nu ook te zien in het Nederlands!! De cartoon is bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar die interesse hebben in het continent Afrika. Het gaat over broer en zus Bino en Fino die samen van alles beleven.

In de eerste Nederlandse aflevering leren ze van alles over de hoge muren van Benin. Hieronder kun je de episode zien:

Mocht je een kind hebben dat gek is op cartoons, dan is dit filmpje een perfecte wegkijker. Bino en Fino episodes zijn er ook in het Frans, Portugees en Swahili!

Houd Thisgirlsblackbook in de gaten voor meer fantastisch nieuws over een echt Bino en Fino event in december!


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

  • Reply Tiffany 18 maart 2018 at 4:13 PM

    Leuk om te weten!
    Mijn zoontje heeft nu ook heel wat interesse in cartoons. Hij is nu 3 jaar. Het is soms inderdaad lastig wat filmpjes te vinden die educatief zijn.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.