Events Home Life Lifestyle Travel

EVENT: Black Fashion Week Paris

16 september 2014

Is Parijs niet altijd een geweldig idee? Elke keer als je Parijs bezoekt word je geraakt door de magie van de stad, de vibe en de elegantie van de mensen. Een van de beste redenen om Parijs binnenkort te bezoeken is de Black Fashion Week die plaatsvindt van 2 tot 4 oktober. Tijdens deze drie dagen showen de meest toonaangevende Franse designers met Afrikaanse roots hun beeldschone modecollecties. Allez!!

black fashion week parijs

CLICK HERE TO READ THIS POST IN ENGLISH

Ik houd echt van Parijs, maar ik zal heel eerlijk zijn… die Franse elegantie, die je ne sais quoi, die heb ik toch niet in huis. Franse dames zijn in mijn ogen erg elegant en doen dit moeiteloos, terwijl het mij altijd veel meer moeite kost. Alleen al om de elegante stijl af te kijken, zou ik zoooo graag naar de Black Fashion Week in Parijs willen gaan!

We hebben recentelijk in Amsterdam African Fashion Week gehad en daarvoor vond in Londen de African Fashion Week plaats. De meest belangrijke modeweek is deze die in Parijs plaatsvindt. De modeweek, die eigenlijk meer een mode driedaagse is, wordt georganiseerd door een van de meest bekende en toonaangevende Afrikaanse ontwerpers, Adama Paris (zie foto).

adama parisVoor de derde keer wordt de Black Fashion Week gehouden van 2 tot en met 4 oktober. De beste Afrikaanse ontwerpers worden geselecteerd om act de presence te geven in een prachtige locatie, Pavillon Cambon Capucines.

Het event is in het leven geroepen op de modewereld de culturele rijkheid van de zwarte diaspora te laten zien en om de impact en invloed van ‘black fashion’ te versterken in de huidige mode industrie. Er wordt nog altijd te weinig gekozen voor donkere modellen in de modewereld. Met een event als dit krijgen niet alleen Afrikaanse mode, maar ook donkere modellen een duidelijke plek in de modewereld.

Het mooiste van dit verhaal is….dat jij er gewoon bij kunt zijn! Normaal zijn fashionweeks alleen voor modevolk (ontwerpers, bloggers, pers etc), maar voor dit event kun je gewoon een kaartje kopen via deze link van FNAC. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk hier een van de fashionshows van vorig jaar:

De designers die zijn geselecteerd voor dit jaar kun je hier bekijken en daar ook meteen een aantal van hun oude shows bekijken.

Het programma voor de Black Fashion Week Paris wordt enkele dagen voor het event hier definitief bekend gemaakt, maar luidt tot zover als volgt:

Donderdag 2 oktober:

Black & Gold opening party (op uitnodiging), start om 20:00

Vrijdag 3 oktober:

Modeshows vanaf 18:00 tot 20:30

Zaterdag 4 oktober:

Modeshow vanaf 18:00 tot 20:30
VIP cocktail 20:30
Cocktailfeest vanaf 00:00.

Ik zou het te gek vinden om erbij te zijn. Jij? Kijk voor meer informatie op de officiële website van Black Fashion Week Paris. 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Bron en credits foto’s: Black Fashion Week Paris

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.