Beauty Events Haar Home Lifestyle

EVENT: Black Hair Day tijdens Kwaku festival

27 juli 2014

Alweer drie weken vindt het jaarlijkse Kwaku festival plaats. Elk jaar ga ik erheen om toch even een rondje park te maken. Dit jaar is er een speciale reden om het Kwaku festival te bezoeken op zondag 3 augustus. Op die dag vindt de Black Hair Day plaats die in het teken staat van kroeshaar. Er staat een interactief programma klaar, met een haarshow ‘Fleur Noire’ door Sheado, een workshop over de verzorging van kroeshaar, een lezing van AfroChic en een talkshow van Miss Kitty. Een gratis en leerzame dag die je als black hair drager niet mag missen! kwaku zomer festival Ontzettend gaaf om te zien dat er zoveel aandacht is voor black hair tijdens het Kwaku festival. Behalve onderstaand programma is er ook een mini markt, met diverse kraampjes waar je onder andere ‘African Heritage’ sieraden van Afro Chic kunt kopen, of haarproducten van Sheado of Stelleaux Naturals. Vanaf 13:00 ben je welkom in de Pomeia tent, waar het programma er als volgt uit zal zien:

13.50-15.20: Natural Hair Care & Techniques workshop door Dominique Snip van Sheado (aanmelden is verplicht via: info@sheado.nl)

Heb je behoefte aan praktische tips en technieken over jouw kroeshaar? Dan mag je deze workshop ‘Natural Hair Care & Techniques’ zeker niet missen. Dominique Snip van het haarmerk Sheado zal tijdens deze workshop haar kennis delen met het publiek. Wil je bij deze workshop aanwezig zijn, vergeet dan niet om je aan te melden via info@sheado.nl.

16.00-17.00 Hairvolution lezing by Afro Chic

De dames van Afro Chic nemen je mee op een reis die geïnspireerd wordt door haar(dracht) waarin je de veerkracht van kroeshaar zal ontdekken. Wat is de relatie tussen tijd, haar en zelfbeeld? Ontdek het verband tussen hoofddoeken en de slavenopstand, het gevolg van de uitvindingen van Madam CJ Walker en Garret A. Morgan, de politieke kracht van een afro, de afbrekende werking van relaxers en de opbouwende werking van bewustwording.

17.00-18.30: Talkshow by Miss Kitty

18.35: Haarshow ‘Fleur Noire’ by Sheado  fleur noire haarshow  sheado‘Fleur Noire’ is de eerste haarshow van Sheado, waarin de eigenaresse Dominique Chantal Snip haar visie geeft op de zwarte vrouw en haar kroeshaar. Met deze show wil ze laten zien hoe divers en grenzeloos kroeshaar is. De show zal worden gepresenteerd door naturalista en radio 6 DJ Angelique Houtveen. In de show lopen vijftien deelneemsters van de Miss Black Hair Nederland mee.

  • Wanneer: zondag 3 augustus 2014
  • Tijd: 13:00-19:00 uur
  • Waar: Kwaku Zomerfestival, Pompeia tent, Bijlmerpark, Amsterdam-Zuid Oost
  • Prijs: Entree Kwaku €3,50 voor de workshops en lezingen tijdens het event betaal je niets extra.

Ik hoop je daar te zien!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!

Lees en bekijk hier het fotoverslag van de Black Hair Day 2014 op Kwaku!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.