Book reviews Events Home Lifestyle

EVENT: boek presentatie ‘Hair Story: Untangling the Roots of black hair in America’

10 juli 2014

Aanstaande zondag 13 juli vindt er een bijzondere boekpresentatie plaatst in The American Book Center in Amsterdam. De auteurs van het boek Hair Story: Untangling the Roots of Black Hair in America, Ayan D. Byrd en Lori L. Tharps, zullen hun boek presenteren en over de inhoud praten. Het boek gaat, zoals de titel al een beetje verklapt, over de geschiedenis van black hair in Amerika. 

hair story untangling the roots of black hair in america

Donkere mensen en hun haar…het valt nauwelijks samen te vatten in één boek. Toch hebben Ayana Byrd en Lori Tharps een interessant boek geschreven over black hair in Amerika. Het boek bevat eigenlijk vrij zware kost die licht en vol historische anekdotes wordt beschreven. Het start in de 15de eeuw en eindigt met het heden. Het leuke aan deze boekpresentatie is dat de herschreven versie wordt gepresenteerd, waardoor je de schrijfsters niet alleen kunt vragen om je boek te signeren, maar ook met ze in een goed gesprek kunt gaan over black hair.

Het boek heb ik dankzij ABC mogen ontvangen en inmiddels ben ik begonnen met lezen. Ik kan je nu al vertellen dat het een must read is. Je leest onder andere over:

 • Waarom en hoe men tijdens de slavernij vet en paling huid gebruikte om hun haar glad te maken.
 • Hoe de afro evolueerde van een militante haarstijl om een statement mee te maken naar een mainstream modetrend.
 • Hoe de Jheri curl het ene moment uit het niets razend populair werd en het andere moment hopeloos uit de gratie raakte.
 • Het échte verhaal achter het controversiële Bo Derek cornrow kapsel en de reacties op dit kapsel.

Behalve bovenstaande historische (en soms hilarische) feitjes wordt ook in het boek verteld over de eerste kroeshaar ondernemers, zoals Madam C.J. Walker en Annie Turnbo Malone. Natuurlijk wordt er gesproken over goed en slecht haar en hoe black hair in de media wordt weergegeven.

ayana byrd en lori tharps

De auteurs van het boek Ayana Byrd en Lori Tharps

Zoals je ziet, als je een echte black hair liefhebber bent, naturalista of niet, is dit een boek dat je absoluut wil hebben om meer over de geschiedenis van ons haar te weten te komen.

Het gesprek en de presentatie zullen plaatsvinden om 14:00 in het ABC Treehouse in de Voetboogsteeg (het steegje waar men altijd in de rij staat voor friet). Na het gesprek en de presentatie van het boek kun je je net aangeschafte boek laten signeren in de winkel aan het Spui. Als je een ABC kaart hebt, krijg je die dag ook nog eens €2,50 extra korting op Hair Story, normaal kost het boek €19,95.

 • Wanneer: zondag 13 juli 2014
 • Tijd: 14:00-16:00 uur
 • Waar: ABC Treehouse, Voetboogstraat 11 en ABC store, Spui 11, Amsterdam
 • Prijs: Gratis, wel handig om je even hier aan te melden.
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

1 Comment

 • Reply Rowan 10 juli 2014 at 10:11 PM

  Jammer, zeg! Had hier graag bij willen zijn! Maar ga het boek zeker aanschaffen 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.