Events Home Lifestyle

EVENT: Facing up to the past

9 juli 2013

Alweer een event dat je niet kunt missen! Deze week vindt op donderdag 11 juli het Facing Up to the Past -event plaats in het Bijlmer Parktheater. Tijdens het event wordt er een modeshow gehouden en lezingen gegeven met als thema ‘150 jaar afschaffing van de slavernij’.

facing up to the past 1

Het Prins Claus Fonds en het Music And Fashion Battle (MAFB) presenteren op donderdag 11 juli in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam ‘Facing Up to the Past’, een modeshow en lezingen ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden. Drie Nederlandse mode-ontwerpers van Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Caribische afkomst, genaamd Uzuri Couture, Michelangelo Winklaar en Gary Symor, tonen hun collecties die geïnspireerd zijn door de geschiedenis van de slavernij. Aan het begin van elke modeshow wordt er een lezing gegeven door een vooraanstaande internationale wetenschapper, zoals Olu Oguibe, Susan Legene en Hilary Beckle.

Ik vind dit een vooruitstrevend event vooral door het gekozen thema en ook doordat dat thema op een unieke wijze wordt vertaald (combinatie van mode en kennisoverdracht). Ook vind ik het fantastisch dat de organisatie MAFB ervoor heeft gekozen om modellen te scouten en selecteren die roots hebben in Ghana, Suriname, Kaapverdie, Curacao en Burundi. MAFB zet zich vaker in voor meer kleur in de modewereld en ik kan mij daar helemaal bij aansluiten dat dit nodig is. Met dit event komen we alweer een stap dichterbij!

Nog even alles op een rijtje:

Locatie: Bijlmerparktheater, Anton de Komplein 240, Amsterdam Zuid-Oost
Tijd: van 19:30 tot 21:30
Wanneer: donderdag 11 juli
Toegangsprijs: gratis
Meer info? Check de website van MAFB en Eventbrite 

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.