Events Home Lifestyle

EVENT: Finale City Battle MAFB

20 november 2013

Aanstaande zondag 24 november organiseert MAFB de finale van de ‘City Battle 2013’ in het Centrum voor de Beeldende Kunst in Amsterdam. De ‘City Battle’ pleit onder andere voor meer diversiteit in de modewereld en op de catwalk. In deze finale kun je 18 talentvolle Nederlandse ontwerpers zien met Afrikaanse, Aziatische en Arabische roots die hun innovatieve kijk op de mode zullen presenteren.

MAFB city battle flyer

Al twee keer eerder schreef ik over de vooruitstrevende organisatie MAFB (Music And Fashion Battle) die zich al sinds 2008 inzet voor diversiteit in de modewereld. Zo organiseerden zij het event Facing up to the past, waarbij er een modeshow en lezingen werden gehouden rondom de viering van 150 jaar afschaffing van slavernij. Ook zetten zij ‘Tha Black Model Contest’ op, een modellenwedstrijd voor donkere meisjes.

Deze zondag organiseert MAFB de finale van de ‘City Battle’, om meer diversiteit te bevorderen in de modewereld. Want hoe leuk ik mode ook vind, ik zie vaak dat er weinig ruimte wordt gecreëerd voor diversiteit. Ik ben daarom altijd zo blij als ik een event van MAFB zie, omdat ik weet dat zij als een van de weinigen in de modewereld diversiteit hoog in het vaandel hebben staan.

Marian Duff, zakelijk leider en medeoprichter van MAFB, vindt dat de boodschap die de City Battle overbrengt alles te maken heeft met diversiteit: “Ons wereldbeeld is met de aanwezigheid van internet en social media sterk veranderd, maar het lijkt alsof  de modewereld nog steeds denkt in clichés. Zowel in Europees georiënteerde ontwerpen als het uiterlijk van modellen. MAFB geeft jonge talentvolle ontwerpers de kans om hier verandering in te brengen. Als de visie van de ontwerper verandert, zal de industrie vanzelf meegaan. Hier zijn wij van overtuigd.”

Misschien kan de rest van de modewereld een voorbeeld nemen aan MAFB en alvast een kijkje komen nemen aanstaande zondag! In de finale van de ‘City Battle’ strijden de 18 ontwerpers met Europese, Afrikaanse, Aziatische en Arabisch roots om een mode coaching traject, iets dat beginnende ontwerpers goed kunnen gebruiken en ze erg goed op weg zal helpen. De winnaars zullen worden gekozen door een vijfkoppige jury bestaande uit Steven Dahlberg (JFK/Jackie Magazine), Nieke Mulder (Modefabriek), Willa Stoutenbeek (W.Green), Milou van Rossum (NRC Handelsblad) en Anka Luthart (Anka Model Management).

Houd je van innovatieve mode, wil jij beginnende Nederlandse modeontwerpers steunen én ben je vóór meer diversiteit in de modewereld? Dan is de ‘City Battle’ jouw event!

Locatie: Centrum voor Beeldende Kunst, Oranje Vrijstaatkade 71
Wanneer: zondag 24 november
Tijd: 15:00 uur – 18:00 uur
Kosten: €10, kaarten zijn aan de deur te koop.
Meer info: http://www.mafb.nl/

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.