Beauty Events Haar Home Lifestyle

EVENT: Good Hair Festival in het Tropenmuseum

8 juni 2014

Als onderdeel van de tentoonstelling Zwart & Wit vindt op zaterdag 14 juni en zondag 15 juni het Good Hair Festival plaats in het Tropenmuseum. Tijdens dit festival hoor en leer je alles over black hair en wit haar en de obsessies, feiten die daarmee gepaard gaan. Wat is goed haar überhaupt? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Iets wat je als black hair liefhebber of drager echt niet wil missen! 

zwart wit tentoonstelling tropenmuseumAl een tijd lang is er een discussie gaande wat nu goed haar is? Is dat glad haar? Lang haar? Voor mij is het haar waar jij als persoon tevreden mee bent. Dit kun je dus mooi uitdragen tijdens het Good Hair Festival in het Tropenmuseum. Hier komen twee dagen lang wetenschappers, liefhebbers, haardoktoren en kunstenaars aan bod die gezamenlijk invulling geven aan relevante ‘haarvraagstukken’. Het programma start op zaterdag 14 juni en eindigt op zondag 15 juni.

Kappersbord, Kumasi, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Kappersbord, Kumasi, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Zaterdag programma 14 juni

Op zaterdag worden er tafelgesprekken en discussies gehouden én zal een rondleiding plaatsvinden, de zogeheten ‘Haar-tour’. De Haar-tour neemt je als bezoeker mee langs vijf theaterstukken over haar. Ook kun je luisteren naar het radioprogramma ‘Roet in het haar’ van Quinsy Gario. Hierin geeft muziekkenner Job de Wit (22 tracks) je een muzikale throwback naar de jaren ’80 en ’90 waarin de haarstijlen uit de tijd langskomen. Ook kun je het gesprek bijwonen over haar-jeugdtrauma’s onder leiding van Nicole Terborg.

Kappersbord, Kumasi, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Kappersbord, Kumasi, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Good Hair diner zaterdag 14 juni

De eerste dag van het Good Hair Festival op zaterdag 14 juni, wordt afgesloten met een Good Hair-diner. Heb je nog geen genoeg gekregen van alle ‘haar’ verhalen? Tijdens dit diner gaat het programma gewoon door. Verschillende artiesten en sprekers zullen een stuk voordragen of ten gehore brengen. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wil je erbij zijn dan zul je snel moeten reserveren via reserveren@tropenmuseum.nl, de kosten zijn €27,50 (excl. entree).

Zondag programma 15 juni

Op zondag is er de hele dag een haarmarkt, waarbij je langs 30 kraampjes kunt lopen om unieke en bijzondere haarproducten te shoppen. Heb je meer behoefte aan haartips en tricks? Dan kun je de Youtube haar tutorials bekijken die te zien zijn in de tentoonstelling Zwart & Wit. Ook vind er een dubbelinterview plaats met een black hair en Japanse hairspecialist.

Tijdens een Q&A met haarbloggers kom je deze dag alles te weten over wat bloggers op het gebied van Natural Hair bezighoudt. Voor meer persoonlijke haarverhalen loop je binnen bij ‘Je haar verhaal’ waarbij korte verhalen elkaar af wisselen gedurende de middag. Mannen kunnen hun hart ophalen in de kappersstoel van Barber (van Hutspot) en de Ghanese kappers uit Amsterdam Oost. Op zondag vinden er verschillende optredens plaats van onder andere Pink Oculus.

Reclamebord, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Reclamebord, voor 1998, collectie Tropenmuseum

Dit evenement is onderdeel van de tentoonstelling Zwart & Wit, waar ik eerder al dit report over schreef. Ik ben er zondag bij, see you there!!

  • Wanneer: Zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014
  • Tijd: zaterdag 15.00 – 21.00 uur en zondag 12.00 – 17.00 uur
  • Waar: Lichthal Tropenmuseum
  • Prijs: €8 per dag (incl entree), combiticket voor beiden dagen €12,50. Koop je tickets hier.
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.