Events Home Lifestyle

EVENT: Krater Art & Community Festival Bijlmerpark theater

30 oktober 2014

Volgend weekend vindt er een event plaats waar ik zelf naar toe ga en waarvan ik iedereen aanraad om er ook heen te komen: Krater Art & Community Festival. Krater Art & Community is een organisatie die zich in het Bijlmer Parktheater inzet voor amateurkunst, talentontwikkeling en community Arts. Om al hun projecten onder één paraplu te presenteren, organiseren zij dit jaar voor het eerst dit festival. Verwacht geweldige voorstellingen, boeiende talkshows, een expo, heerlijk Caribisch eten en een homemade markt!

talentlab krater art festival

vrijdag 7 november

Het festival begint op vrijdag 7 november met een opening van Talentlab (zie foto hierboven), een nieuwe generatie podiumkunstenaars uit Amsterdam Zuid-Oost.

Ook kun je die dag een optreden zien van dansgroep Afrokikos, die dansen geïnspireerd op Afro dance en hiphop. Hieronder zie je een filmpje van de dansgroep, check het optreden vanaf 3:37.

Zaterdag 8 november

Op zaterdag 8 november staan er twee theatervoorstellingen op het programma. In de middag de voorstelling Dreamgirl van Farida van den Stoom bekend van o.a. de populaire tv-serie Rozengeur & Wodkalime en de in Suriname opgenomen jeugdserie De Taxi van Palemu. Aansluitend sluit Farida van den Stoom aan bij een talkshow over het vak theatermaken in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten. ’s Avonds vertelt Esther Scheldwacht het tragisch levensverhaal van ladyboy Sunshine in haar veelgeprezen solovoorstelling De Sunshine Show. Houd je van poezie en spoken word, dan is dit jouw dag!

Zondag 9 november

Op zondag 9 november ben ik er zelf ook bij! Een van de hoogtepunten van deze laatste festivaldag is de voorstelling Ella met Denise Jannah over het leven van jazz legende Ella Fitzgerald. Helaas is deze voorstelling helemaal uitverkocht 🙁

tribute Maya Angelou

Maar niet getreurd: Ook wordt er deze dag een eerbetoon gehouden aan Maya Angelou, een van Amerika’s beste schrijfsters en mensenrechtenactivisten ooit. Verschillende Amsterdamse podiumkunstenaars laten zien wat Maya Angelou voor hen heeft betekend. Het festival wordt afgesloten met het Talentlab comedy café waarin cabaretier Jeffrey Spalburg een nieuwe lichting comedians aan het publiek voorstelt.

Kortom een weekend vol cultuur en nieuw talent dat je echt niet mag missen. Zie ik je dan?

Wil je het hele programma bekijken? Check dan deze link.

  • Wanneer: vrijdag 7 tot en met zondag 9 november 2014
  • Tijd: diverse tijden, zie deze link voor alle dagen en tijden
  • Waar: Bijlmerpark theater, Amsterdam Zuid-Oost
  • Prijs: vanaf €5 per dag, kaartjes kopen kan via de website van het Bijlmerpark theater
LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.