Beauty Events Haar Home Lifestyle

EVENT: Locked & Loose XL en een interview met de dames achter The Natural Hair Club

12 augustus 2014

Op zondag 31 augustus 2014 vindt de XL editie van Locked & Loose plaats, het grootste Natural Hair evenement gericht op krullen, kroeshaar en dreadlocks! Dit event wordt georganiseerd door de The Natural Hair Club, dé grootste natural hair groep op Facebook. In deze post lees je alles over het event en maak je kennis met de oprichters van The Natural Hair Club: Samantha, Claire en Sharon!

dames The Natural Hair Club

v.l.n.r Samantha- Claire- Sharon

De oprichters van deze succesvolle groep zijn de drie ambitieuze zakenvrouwen Samantha Ebecilio (juriste en bezig met het opstarten van haar eigen bedrijf), Claire Edwards (werkt fulltime voor een financiële instelling en is daarnaast actief in diverse besturen) en Sharon Lang (moeder van een 5-jarige naturalista en werkt fulltime voor een financiële instelling).

Sinds 2010 bestaat The Natural Hair Club. Iets dat begon als een huiselijke get together voor naturalista’s, groeide uit tot het organiseren van het grootste natural hair event in Nederland. Waarom begonnen zij eigenlijk met het organiseren van deze events?

“We vonden het belangrijk om een plek te creëren waar de leden en geïnteresseerden fysiek bij elkaar konden komen. In de Facebook groep werd dit zo goed ontvangen dat we het steeds groter wilden aanpakken. De groep is in drie jaar met 3500 man gegroeid en groeit nog elke dag! De eerste editie van Locked & Loose was in 2012 en was een groot succes. Mensen raken door elkaar geïnspireerd en deze trend willen we graag blijven voortzetten.”

Het is geweldig hoe snel The Natural Hair Club is gegroeid! De dames zelf verklaren de snelle groei doordat steeds meer vrouwen op zoek zijn naar een alternatief voor het relaxen en weaven van hun haar. Een gezonde lifestyle wordt steeds belangrijker en daar past gezond haar immers goed bij. Ook is er een verandering gaande in de mindset van veel mensen, volgens de dames:

“Vandaag de dag zien we steeds meer dat de misvattingen rondom kroeshaar en de sociale stigma’s aan een kant worden gezet. Er is veel informatie te vinden op het internet en talloze beelden van prachtige naturalistas die als inspiratie dienen. Vrouwen zien anderen in hun omgeving ook natural gaan waardoor zij het ook als een optie voor zichzelf gaan zien. De kracht van The Natural Hair Club Facebook groep is dat het een grote bron van kennis is. Leden delen tips, ervaringen en adviezen, steunen elkaar wanneer het even tegen zit en complimenteren elkaar op hun prachtige kapsels. De positieve sfeer maakt de groep ook uniek!”

natural hair club logoEn hoe leuk is het om deze positieve sfeer in het echt voort te zetten op het Locked & Loose XL event?! Op dit event wordt natural hair gevierd, voor iedereen! Je komt er onder andere te weten wat de beste styling- en verzorgingsmethoden zijn voor kroes en krullend haar. Je kunt ook een informatieve workshop volgen over hoe je voeding verband houdt met gezond haar. En als je afvraagt of jouw hele gezin gebruik kan maken van dezelfde producten, wordt ook die vraag beantwoord!

Dit zijn slechts enkele vragen die centraal staan op Locked & Loose XL. Maar je kunt ook tips uitwisselen en bijvoorbeeld je natural hair journey delen met anderen. Kende je de natural hair journey van de oprichters al?

Sharon: “Vroeger heb ik diverse haar stijlen gehad. Omdat mijn haar dik was en mijn moeder ten einde raad, kreeg ik als klein meisje van 8 jaar een curly. Twee jaar later moest ik overstappen op een relaxer/straight, dit omdat ik op school zwemles kreeg. Op mijn 18de  werd ik nieuwsgierig naar mijn uitgroei die krulde. Zo is mijn hairjourney begonnen. In 2009 heb ik twee jaar dreads gehad en vervolgens weer een big chop gedaan, wat ik nog drie keer daarna heb herhaald.”

Claire: “Toen ik naar de middelbare school ging mocht ik mijn haar voor het eerst relaxen. Voor mij was het een soort right-of-passage. Doordat de chemicaliën van de relaxer te hard waren voor mijn hoofdhuid was ik genoodzaakt om hiermee te stoppen. Al op mijn 14de deed ik mijn eerste big chop. Na een natural periode besloot ik een texturizer te gebruiken, wat men toen een “zachte relaxer” noemde. Ik wilde mijn haar wat meer “handelbaar” maken. Maar ook dit bleek schadelijk voor mijn haar. Dus na een periode van on-and-off natural te zijn heb ik bij de derde big chop in 2009 definitief gekozen om mijn haar in haar natuurlijke staat te dragen.”

Samantha: “Van mijn 12de tot aan mijn 17de jaar heb ik een ‘curly’ gehad. Hierna besloot ik te gaan voor een relaxer voor een paar jaar. Helaas was mijn haar was gebroken door het verven en heb ik een tijdje moeten weaven om mijn haar te laten ‘rusten’, zoals men dat noemt. Tijdens de periode van weaven ben ik in de online natural hair community beland en raakte ik er steeds meer door geïntrigeerd. Na een jaar eigenlijk onbewust transitionen onder weave heb ik de bewuste keuze gemaakt voor de Big Chop in februari 2010.”

Behalve het delen van je hair journey kun je ook veel praktische tips en adviezen verwachten. Wil je zien wat je nog meer kunt verwachten van het Locked & Loose XL event? Hieronder zie je de flyer met de programma info:

locked and loose the natural hair club

Naast het hoofdprogramma zullen er ook dynamische workshops en doorlopend demonstraties plaatsvinden door onder andere Lush, Di’Xpression en The LadyBug Store. Uiteraard zal er ook een Locked & Loose Market zijn waarbij diverse producten aangeschaft kunnen worden, van natuurlijke haarproducten tot gezichtsverzorging en van kleding met kleurrijke prints tot sieraden in verschillende stijlen. Voor de nodige hapjes kun je terecht bij eetcafe Flora.

Locked & Loose XL wordt gesteund door Stichting NHC NL, een non-profit organisatie met als doelstelling: het positief zelfbeeld van etnische vrouwen en mannen centraal stellen. In de toekomst kunnen we alleen maar meer leuks en positiefs verwachten van de dames van The Natural Hair Club:

“De natural hair comunity in Nederland zal blijven groeien! In de toekomst willen we nog meer events organiseren. Daarnaast willen we ook The Natural Hair Club Essentials productenlijn verder uitbreiden. Tevens komt ons 5-jarig bestaan komt eraan en dit zullen we natuurlijk goed gaan vieren!”

Last but not least…wees er vroeg bij; de eerste 100 bezoekers krijgen een goedgevulde goodiebag! Ben jij er ook bij op zondag 31 augustus?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.