Events Home Homepage Posts Life Lifestyle Mommy

EVENT: Voorleesmiddag multiculturele kinderboeken 27 juni in Rotterdam!

10 juni 2018

Op woensdagmiddag 27 juni vindt er een fantastische voorleesmiddag plaats in de centrale Bibliotheek Rotterdam. Tijdens deze middag worden er multiculturele kinderboeken voorgelezen. Ook wordt er een publieksgesprek gehouden over het belang van het op de markt brengen van boeken waarin alle kinderen zich herkennen. En…ik ga mijn eigen boek voorlezen!

Al vele malen schreef ik over het belang van multiculturele en diverse kinderboeken. Vorig jaar bracht ik zelfs mijn eigen kinderboek uit ‘Help, ik heb de babyblues’. In België hebben er al diverse activiteiten rondom deze boeken plaatsgevonden en gelukkig is het nu tijd voor Nederland!

Op woensdagmiddag 27 juni kun je dus (GRATISSSS!!) samen met je kindje/neefje/nichtje/buurkindje/oppaskindje naar de Centrale Bibliotheek Rotterdam gaan en ze een fantastische middag bezorgen waarbij ze worden voorgelezen uit de boeken waarin zij zichzelf herkennen. Van 14u tot 16u lezen Mylo Freeman en de auteurs van Studio Sesam maar liefst tien kleurrijke prentenboeken voor. Hieronder zie je het schema:

Publieksgesprek

Na het voorlezen vindt er een publieksgesprek plaats met o.a. succesvol kinderboekenschrijfster Mylo Freeman (bekend van het donkere prinsesje Arabella), Ellen Welschen (jeugdspecialist bieb Rotterdam) en ZebraWelzijn, over het belang van boeken waarin kinderen zich kunnen herkennen. Is het belangrijk om meertalige boeken te hebben en waarom? Moet een boek over Suriname ook worden geschreven door een Surinamer? Waarom zijn er zo weinig kinderboekenschrijvers van kleur?

Het publieksgesprek vindt plaats in de Desideriuszaal en duurt van 16:15-17:45. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Welkom door  Paul Adels, manager unit Markt- en Productontwikkeling, Bibliotheek Rotterdam
  • Studio Sesam (Ingrid Tiggelovend) stelt het succesvolle jeugdliteratuurproject Sesam 2.0 voor. Maak kennis met de nieuwe auteurs Khadija Timouzar, Haryanti Frateur, Sari Mar, Ilse Hermans, Tewatha Muller, Humeyra Cetinel en Azmi Latif!
  • nik-nak (Chris Sterkens) vertelt meer over de uitgave van meertalige kinderboeken in Vlaanderen en de aandacht voor meertaligheid.
  • Mylo Freeman heeft een 50-tal prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Ze vertelt meer over haar drijfveren.

Je bent natuurlijk van harte welkom om na het voorlezen ook mee te doen aan het publieksgesprek. Vragen of stellingen die je wilt voorleggen kun je van te voren aan de organisatie mailen: contact@studiosesam.be.

Inschrijven voor deze middag kan via deze link of stuur via een mailtje naar: contact@studiosesam.be. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!!

Datum: woensdag 27  juni 2018
Tijd: de voorlees sesies zijn van 14:00 tot 16.00 uur, het publieksgesprek is van 16:15 tot 17:45
Locatie: Jeugdafdeling Centrale Bieb Rotterdam
Prijs: gratis toegankelijk, wel graag aanmelden door een mail te sturen naar contact@sesam.be
Meer info:
 www.studiosesam.be

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.