Food Home Lifestyle

Fast Food in Amsterdam

1 juni 2013

Donkere mensen en hun kip, soul en fastfood. Het is een vreselijk cliché, maar eerlijk is eerlijk, ook ik ben er gek op! Hoe zorg je ervoor dat je niet elke keer in de KFC, MC Donalds of een Caribisch eettentje met TL licht en plastic tafels eindigt? Door eens een keer de onderstaande fast- en soulfood alternatieven te bezoeken:

BURGERMEESTER

22

Meesterlijke Burgers! Zo luidt hun slogan en daar ben ik het ontzettend mee eens. Duurzaam geproduceerd (echt) rundvlees gemaakt tot een ruime keuze aan heerlijke sappige hamburgers zonder kleur- of smaakstoffen. Niet alleen rundvlees, maar hamburgers in alle soorten komen er voorbij. Lam, kip, tonijn: je kunt het zo gek of lekker niet verzinnen en ze serveren het in burger soort. Omdat het moeilijk kiezen is, kies ik altijd voor een mini hamburger trio, waarbij je drie mini hamburgers kunt kiezen.

o.a. Elandsgracht 130, Amsterdam, tel: 020- 638 3886, www.burgermeester.nl

BURGER BAR

burger-bar-amsterdam

Gewoon zin in een hele goede sappige malse hamburger met heerlijke friet? Bij de Burgerbar kies je eerst of je zin hebt in een Irish beef, Black Angus of het supermalse Wagyu Beef (Japanse koeien die worden gemasseerd waardoor het uiteindelijke vlees op je tong smelt zo mals), kip of vegetarische burger. Daarna kies je een topping zoals uien, cheddar of jalapeno pepers. Daarna bepaal je of je voor de versgebakken friet gaat, kies je een saus en een drankje. En je betaalt vaak niet meer dan €15. Als je ooit een van deze burgers hebt gegeten, eet je NOOIT meer een Big Mac of Whopper. Burger Bar is The King when it comes to hamburgers!

o.a. Regulierbreestraat 9, tel: 020- 330 59 68, www.burger-bar.nl

DE BIERFABRIEK

27

Je houdt van kip, en je houdt van patat en daarom ben je meestal bij Kentucky Fried Chicken te vinden? Wissel eens af met de bierfabriek! De naam zegt het al een beetje, je kunt een verschillende soorten bier krijgen. Maar, je kunt vooral een heerlijke biologische geroosterde boerderijkippetje eten met vers gemaakte friet. Waarschuwing: vergrijp je vooraf NIET aan de (misselijkmakende) doppinda’s en wacht totdat de gebraden kip met friet wordt opgediend.

Rokin 75/Nes 92, tel: 020- 528 99 10, www.bierfabriek.com

ROASTERZ

roasterz

En dan nu mijn all time favorite: Soulfood zonder TL licht met lots of soul, Roasterz. Hier eet je de meest fantastische traditionele Caribbean BBQ gerechten. Dit restaurant doet me denken aan de tentjes langs de weg in Paramaribo waar je pittig gemarineerde BBQ spareribs eet met patat, overgoten met zoete satesaus.  Zalige spareribs in een gezellige setting.

Albert Cuypstraat 210, tel: 020- 75 22 355, www.roasterz-amsterdam.nl

WAT IS JOUW FAVORIETE FAST FOOD PLEK IN AMSTERDAM?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.