Beauty Haar Home

REPORT: kroeshaar knippen en kleuren bij Alexander for Healty Hair

8 augustus 2012

Een goede black hair kapper vinden is soms net zoeken naar een naald in een hooiberg. Ook ik vond het lastig, maar ik heb de kans gewaagd bij Alexander for Healthy Hair in Rotterdam en ik ben er superblij vandaan gekomen. Hier lees je mijn review over het knippen van kroeshaar:

!!!UPDATE: LET OP!!

De salon van Alexander is overgenomen door Flex Kappers. Alexander werkt alleen nog op speciaal verzoek bij de salon, maar is dus niet vast aanwezig. Ik heb geen ervaring met Flex Kappers. Zij zijn echter wel getraind door Alexander. Dit report gaat echt over Alexanders kunsten, voor de duidelijkheid.

Alexander Emoghene is een internationaal getrainde kapper uit Londen wiens inspiratie gezond haar is. Zijn getrainde personeel is op de hoogte van de laatste trends en mogelijkheden op het gebied van black hair en werkt uitsluitend met de beste producten.

AFSPRAAK MET KFC
Om te testen hoe die producten werken op mijn haar, ga ik naar Rotterdam. Ook al heb ik maar twee uur daarvoor gebeld, ik kan gelukkig diezelfde middag nog terecht. Een iets te goede planning zorgt ervoor dat ik drie kwartier eerder aankom en de kappers en klanten aantref in het midden van een KFC lunch. Ik mag er gezellig bij komen zitten en niet veel later word ik geholpen.

HET DOEL: A RADICAL CHANGE
Alexander is een sympathieke kapper, die net als ik doelgericht te werkt gaat. Daar houd ik van! Hij is dus niet het type dat eerst over koetjes en kalfjes praat, maar meteen vraagt wat en hoe je het wilt. Mijn wens? Een opvallende kleur in mijn bos krullen en een kleuradvies dat bij mijn stijl en gezicht past.
Even neemt hij me van top tot teen op. Dan blijft zijn blik hangen bij mijn gezicht. Hij kijkt me recht in mijn ogen aan en zegt: “Are you in for a change? A radical change?”
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Volmondig antwoord ik: “YES!”
Dus, a radical change it shall be. Na wat overleg vertelt Alexander me wat het moet worden: een goudbruine kleur met twee soorten blonde highlights, erg ‘street’.

GEDULD IN DEZE SCHONE ZAAK
Na het haaroverleg laat de volgende stap even op zich wachten. Niet dat dit echt iets nieuws is in de typische black hair salon. Ik zal de dagen nooit vergeten dat mijn moeder om 8:00 ’s ochtends naar kapsalon Corrosa ging en pas om 17:00 terugkeerde. Afspraken lopen altijd door elkaar en ook bij deze kapper geldt, geduld is een schone zaak. Dit geeft mij de tijd om uitgebreid de zaak te bekijken. De kapsalon ziet er schoon uit; privé en zakelijk lopen als vanzelfsprekend door elkaar. Zo is het schattige dochtertje van een van de kapsters gewoon in de zaak aanwezig en speel ik met haar terwijl ik op mijn beurt wacht. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit minder professioneel vinden, maar zelf heb ik er geen last van. Qua leesvoer heeft de zaak wat oudere black hair boeken maar wel een ruim aantal nieuwe Nederlandse tijdschriften. Als ik toch een klein minpuntje mag noemen, dan is dat dat ik pas na twee uur een kopje thee krijg aangeboden en dat is zelfs voor een typische black hair salon wel erg lang.

AAN DE SLAG
Als ik aan de beurt ben, test Alexander eerst de verf op een klein plukje haar, om te zien hoe mijn haar daarop reageert. Daarna krijg ik een goede was- en kambeurt van zijn collega, zelf in het bezit van een prachtige afro. Als het tijd is om te verven, geeft Alexander zijn collega instructies om de verf te mixen, maar hij zelf brengt de verf  aan. Bij het uitspoelen krijg ik een zalige hoofdmassage en wordt mijn haar nogmaals uitgekamd met een grove kam en worden de puntjes geknipt.

HET RESULTAAT
Mijn hart bonkt in mijn keel. Hier ging het de vorige keer in een andere black hair salon mis en eindigde ik met precies dezelfde kleur waarmee ik de zaak binnenstapte.
Alexander gebruikt als finishing touch een Mizani moisturizer om mijn krullen in vorm te brengen. Daarna föhnt hij mijn haar van de wortel naar beneden. Hij legt mij uit dat mijn haar zo minder compact wordt en mijn krul op die manier beter tot zijn recht komt.
Dan steekt hij her en der wat pinnetjes in mijn haar, zodat de linkerkant opgestoken wordt. En dan … SHABAM! In de spiegel zie absoluut de drastic change die ik wilde!

EINDCIJFER: 8,5
Ik ben erg blij met Alexander én met mijn nieuwe kapsel. Hij weet veel over black hair, maar hij heeft ook een eye for fashion. Ik heb vaker een black hair kapper bezocht, die wel verstand heeft van black hair, maar niet die moderne look aan je kapsel kan geven. Alexander heeft beide en dat maakt hem voorlopig tot mijn vaste kapper.  Voor knippen, wassen, kleuren en föhnen was ik €80,- kwijt. Een vrij gemiddelde prijs en ik vond het resultaat de prijs absoluut waard. Alexander for healthy hair president!

LEES OOK MIJN TWEEDE ERVARING MET ALEXANDER FOR HEALTHY HAIR MET BEFORE AND AFTER FOTO’S

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Alexander “for healthy hair” | Bergweg 207-B | 3037 EJ Rotterdam
Tel: 010-841 34 34 | Mob (06) 437 090 77 | Info@alexanderforhealthyhair.nl
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply MyBlackHair - Natural hair lover: Tewa Muller || #13 6 oktober 2012 at 10:58 AM

  […] […]

 • Reply Natural hair lover: Tewa Muller || #13 7 oktober 2012 at 12:32 AM

  […] […]

 • Reply athena 15 december 2013 at 1:48 PM

  Ik heb een afspraak gemaakt bij alexander!! hierna zal ik mijn ervaring bij hem met jullie delen.
  wat een leuke pagina trouwens!!!

  • Reply TGSBB 15 december 2013 at 2:06 PM

   Dag Athena (wat een gave naam trouwens!!)
   Dankjewel voor het compliment 🙂 Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!
   Groetjes Tewa

 • Reply kimberley 21 december 2013 at 7:36 PM

  Hey hey!

  ik ben op je blog gekomen omdat ik via google een goede afro /black hair kapper zoek voor mn dochtertje

  Ben je nog steeds enthousiast over deze kapper? Of heb je nog andere goede afro kappers gevonden?

  Hoor graag van je. Groetjes Kimberley

  • Reply TGSBB 21 december 2013 at 7:41 PM

   Dag Kimberley,
   Vooralsnog ben ik nog steeds tevreden en zeer enthousiast over zijn werk. Raad hem dus nog steeds aan en bij mij is hij de eerste die ik bezoek als ik mijn haar wil laten knippen.
   Ik weet dat er een meisje in de zaak werkte dat een kindje heeft met afrohaar, dus dat meisje kan zeker het haar van je dochtertje knippen.
   Succes ermee, hoor graag van je hoe je het vond!
   Groetjes Tewa

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.