Food Home Homepage Posts Life Lifestyle

Hallo: THIS GIRL CAN COOK! And a big cheers to new beginnings!

15 mei 2016

Zo’n vier jaar geleden begon ik vol hoop aan iets nieuws: mijn blog ThisGirlSBlackBook, waar ik niet alleen mijn persoonlijke tips en tricks zou delen maar wat ook een platform zou worden voor de donkere lifestyle die je normaal niet in de magazines kon vinden. En vandaag kondig ik aan dat het tijd is voor wat nieuws…

Eerst begon ik met een paar lezers; mijn moeder, zussen, een vriendin en een enkele onbekende. Tot ik op een gegeven moment echte vaste lezers kreeg. Inmiddels is ThisGirlSBlackBook uitgegroeid tot een platform waar 45.000 vaste bezoekers per maand komen en waarvan het aantal blijft groeien! Jij, die nu aan het lezen bent: THANK YOU!

ThisGirlSBlackBook is een platform geworden voor de beste kroeshaartips, make-up voor de donkere huid, maar ook maatschappelijke thema’s, zoals documentaires of events. En last but not least, soulfood!

Maar na vier jaar maakte ik vorig jaar de balans op en wilde ik iets nieuws, iets fris, iets dat ik wederom nog nooit eerder heb gedaan en waarmee ik weer helemaal from scratch moet beginnen.

9 ik sylvias

Toen mijn oma zieker werd begon koken steeds meer een grote rol in mijn leven te spelen. Zij leerde me alle familiegerechten en ik begon me steeds meer te verdiepen in de Surinaamse keuken. Voor eten heb ik altijd al een grote liefde gehad, zoals je hier al weleens hebt kunnen lezen.

Omdat ik het afgelopen jaar steeds meer met eten en koken ben gaan doen, stapelden de recepten en ideetjes zich op. Zo zette ik de kookworkshops pom en roti op die een enorm succes waren! Tijdens de workshops kreeg ik steeds vaker de vraag om mijn recepten te delen en na lang wikken en wegen heb ik besloten de stap toch maar te zetten!

Naast ThisGirlSBlackBook heb ik samen met mijn zus One’sy een nieuw platform opgezet dat ik vandaag met trots aan jou wil presenteren:tgcc bannerWelkom op ThisGirlCanCook!

WOOOHOOO!! Wij zijn One’sy en Tewa, twee zusjes die geïnspireerd door hun oma  de (Surinaamse) wereldkeuken ontdekken, vernieuwen en gezonder maken.

Op This Girl Can Cook schrijven wij over onze liefde voor eten, koken en bakken met een Surinaamse en wereldse insteek. Wat kun je verwachten? Natuurlijk heel veel Surinaamse en soulfood invloeden, maar we maken ook recepten uit andere keukens, zoals de Turkse, Marokkaanse, Ghanese, Thaise en ga zo maar door.

this sisters cook

Ikzelf plaats graag comfort food recepten en posts, zoals zelfgemaakte gefrituurde kip of de lekkerste fastfood in Amsterdam, maar mijn zus One’sy houdt iets meer van de healthy lifestyle. Hierdoor experimenteren we ook met het gezonder maken van Surinaamse traditionele gerechten.

Wat denk je van Surinaamse nasi gemaakt van bloemkool in plaats van rijst? Of Surinaamse bruine koek zonder suiker, maar met banaan! Of een veganistische pom met tempeh en paddenstoelen?

Naast de gerechten vind je ook leuke food lifestyle posts, zoals: Plekken in Suriname waar je gezond kunt eten, Food & Travel in Parijs, restaurant reviews, zoals deze van La Tajinerie.

Ben je benieuwd naar onze nieuwe site, neem een kijkje op thisgirlcancook, like onze Facebook, volg onze Instagram pagina en Pinterest!

Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij en blijf je ThisGirlSBlackBook en ThisGirlCanCook geregeld bezoeken!!

Liefs, Tewa en One’sy

 

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.