Home Life Lifestyle Must See

Het enige juiste en geniale antwoord op: “Ga terug naar je eigen land!!”

5 april 2015

Oh de genialiteit van dit filmpje…ik proestte het gewoon uit. Als ik ergens een hekel aan heb, is het als ik mensen vertel dat ik het niet eens ben met de huidige vorm van Zwarte Piet en men mij vertelt dat ik terug moet naar mijn eigen land. Toen ik dit filmpje zag, vond ik het antwoord van deze man zo sterk dat ik het graag wilde delen.

Het antwoord in het filmpje is dit het beste antwoord als blanke Amerikanen tegen Afro-Amerikanen zeggen dat ze ‘maar terug naar Afrika moet gaan’, maar ook in Nederland slaat het toch helemaal nergens op om tegen mij (geboren en getogen Amsterdammer) te zeggen dat ik een enkeltje Suriname moet kopen als ik het niet eens ben met de Nederlandse tradities. Laat ik er voor eens en altijd duidelijk over zijn: Ik ga nergens heen.

Het fragment dat ik graag met je wil delen komt uit de talkshow van Phil Donahue uit 1990 waar er een grote discussie ontstond over Afro-Amerikanen. Leider van de Nation of Islam en politicus Louis Farrakhan was te gast en zei een aantal rake dingen, zoals dit antwoord op: “Ga terug naar Afrika.” Het begint bij 13:26:

Wat ik uiteindelijk uit beide fragmenten kan halen en zelf vaak ook ervaar als men zulke dingen zegt, is dat racisme vaak uit onwetendheid en angst voorkomt. Angst voor het onbekende, angst voor datgene dat je op tv hebt gezien of in de krant hebt gelezen.

Na het zien van dit stuk weet ik trouwens ook weer heel helder waarom we elk jaar de afschaffing van de slavernij blijven vieren. “Waarom blijf je hangen in dat slavernijverleden?” hoor ik weleens. Omdat dit nooit maar dan ook nooit vergeten mag worden. Zo simpel is het.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.