Beauty Haar Home

HOW TO: je haar verzorgen tijdens protective hairstyle

14 januari 2014

Ik heb sinds een tijdje weer mijn haar ingevlochten met nephaar, de zogeheten protective hairstyle. Eigenlijk doe ik al jaren mijn haar in de winterperiode in vlechten of twists. Maar deze keer heb ik me pas echt verdiept in de verzorging van je haar tijdens het dragen van de protective hairstyles. Om je te helpen post ik vandaag de methode waarmee mijn haar optimaal verzorgd blijft en de mogelijkheid heeft om te groeien.

haar verzorgen tijdens protective hairstyle

Tijdens het invlechten:

Als je je haar gaat vlechten, twisten of weaven, zorg er dan allereerst voor dat je haar schoon en uitgekamd is. Als leave in conditioner gebruikte ik deze keer de Jane Carter Twist & Lock. Deze crèmeachtige boter is perfect om je haar te voeden tijdens het dragen van vlechten, door de shea butter, mango boter en Vitamine A, E en D. Ook zorgt de Twist & Lock voor minder breuk tijdens je protective hairstyle. Wat ik ook een fijne leave in vind als je je haar gaat vlechten, is de Carol’s Daughter Healthy Hair Butter, die je haar hydrateert en beschermt tegen invloed van buitenaf.

Dagelijks:

Ook als je haar eenmaal is ingevlochten, moet je het blijven onderhouden en voeden. Vergeet dit niet! Ik heb hiervoor weer een product van Jane Carter Solution, de Moisture Mist. Deze spray op waterbasis ruikt niet alleen zalig, maar zit ook nog eens boordevol goede natuurlijke ingrediënten, zoals zijde proteïnen, shea butter, brandnetel, henna, rozemarijn en salie, allemaal om je haar te voeden en het glans te geven. Elke dag spray ik mijn hele haar in met deze voedende spray.

jane carter moisture mist spray

Om de vier dagen:

Om de vier dagen masseer ik mijn hoofdhuid met Jamaican Black Castor Oil. Ik merk dat ik zo minder last heb van roos en dat mijn hoofdhuid in een goede conditie blijft. Vaak vergeten we de hoofdhuid te behandelen, terwijl een gezonde hoofdhuid de basis is voor gezond haar. Nadat ik mijn hoofdhuid heb gemasseerd, spray ik mijn hoofdhuid en mijn haar in met de Jomi Vitamix, om mijn haargroei te stimuleren.

Elke vijf weken:

Nu komt mijn truc der trucs! Elke vijf weken was en stoom ik mijn vlechten. Ik was eerst mijn hoofdhuid met appelazijn (1/3 appelazijn, 2/3 water en dit goed mixen) en daarna de rest van mijn haar met de Hairveda Amala Cream Rinse. Deze cream rinse is geen schuimende shampoo, maar een zachte condition-achtige reiniger. Mijn hoofdhuid is enorm gevoelig en tot nu toe heeft deze cream rinse het beste gewerkt op mijn hoofdhuid en haar. Na het wassen van mijn haar, voelde mijn haar vaak droog en kreeg ik extra veel last van schilfers. Nu ik deze cream rinse van Hairveda gebruik, heb ik hier geen last meer van gehad. Ook ruikt mijn haar heel fris naar citrus, niet een geforceerde of kunstmatige geur, maar heel subtiel.

hairveda amala cream rinse

Na het wassen maak ik een hot oil treatment mix van kokos-, castor- en olijfolie, dat ik op mijn hoofdhuid en haar smeer. Daarna ga ik onder mijn Huetiful steamer zitten met dit masker.  Terwijl de stoom mijn haarschubben opent, kan het masker extra goed intrekken. Heb je geen Huetiful steamer, dan kun je een plastic haarkapje kopen en de olie eventjes opwarmen. Na deze (vrij tijdrovende) behandeling, voelt mijn coupe echt als nieuw. Niet alleen ruikt mijn haar heerlijk, maar op de een of andere manier zit het fantastisch en voelt mijn eigen haar superzacht.

Met deze bovenstaande tips en tricks zorg ik ervoor dat mijn haarverlies ontzettend is verminderd. Ik vond het allerergste deel van het hebben van nepvlechten, om ze eruit halen en daarbij heel veel haar te verliezen. Nu is het normaal dat je haar verliest en het lijkt ook veel meer dan het in werkelijkheid is. Maar als je je haar slecht of niet verzorgt tijdens je protective hairstyle, kan het meer kwaad dan goed doen. Als je het goed verzorgt en je je haar de voeding geeft die het nodig heeft, zal je het goede resultaat zien als je je vlechten eruit haalt. Ben je net zo benieuwd als ik? Probeer deze methode gewoon eens en laat me weten wat je resultaten zijn geweest.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Mariana 14 mei 2018 at 3:19 PM

  Waar zijn deze producten te koop?

  • Reply TGSBB 28 mei 2018 at 12:04 PM

   online kun je veel kopen, maar ook in de kinkerstraat zit een haarwinkel Fresh Hair die dit verkoopt.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.